«روح الله دهقانی فیروزآبادی» روز دوشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه دولت ایرنا، درباره نحوه فرایند جذب نخبگان در دولت سیزدهم گفت: طرح شهید موسوی در راستای تاکید مقام معظم رهبری و برای اجرای وعدههای دولت مردمی سیزدهم، برای جذب و استفاده از نخبگان در دولت اجرا شده است که نخستین دوره این طرح به طور آزمایشی از امسال و حدود دو هفته پیش آغاز شد که نخبگان با گذراندن دورههای آزمایشی تاکنون ۳۵ نفر برای جذب معرفی شدند.
وی ادامه داد: برنامه جذب آنها در حال پیگیری است و تلاش داریم تا امسال این تعداد را به یکهزار نفر افزایش دهیم و برای سال آینده جذب پنج هزار نخبه را هدف گذاری کردیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور یادآوری میکند با توجه به اینکه بیشتر دستگاههای اجرایی کشور بین ۴۰ تا ۳۵ سال فعالیت داشتند و بیشتر آنها در آستانه بازنشستگی قرار دارند، به همین منظور دولت در یک بازبینی قصد دارد تا از ظرفیت نیروهای نخبه و توانمند در دستگاههای مختلف اجرایی کشور استفاده کنند. لازمه استفاده از این ظرفیت، حضور نخبگان در دورههای آمادهسازی برای کار است.
وزارت نیرو پیشتاز در جذب نخبگان
دهقانی طول مدت برگزاری دورهها را چهار الی پنج ماهه عنوان کرد و این را هم گفت که ممکن است زمان دورهها در آینده متفاوت باشد. همچنین سازمان ادارای استخدامی کشور در همکاری با معاونت علمی و بنیاد نخبگان فرایند جذب را فراهم و تسهیل کرده و اکنون با وزیر نیرو توافق خوبی برای جذب نخبگان انجام گرفته که این دستگاه اجرایی علاقهمند است طی فرایندی یک هزار نیرو نخبه در حوزه آب و انرژی و برق جذب کند. البته این اتفاق در سال آینده شتاب بیشتری می گیرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور درباره جذب گسترده نخبگان در تمام دستگاه های اجرایی کشور گفت که این جذب با مزایا ویژه است که در حین ورود به دستگاهها با دو الی سه مرتبه ارتقا جذب میشوند و از دیگر مزایا ویژه هم برخوردار خواهند شد و اگر اثربخشی نخبگان در دستگاهها محرز شود، مسیر ارتقا هموارتر میشود.