به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل در این آیین، توجه به زیباییها و ظرفیتهای فرهنگی و میراث ملی و اسلامی کشور و استفاده بهینه از این توانمندیها توسط معلمان مدیران و دانشآموزان را یکی از ۶ ساحت تعیین شده در سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش ذکر کرد.
کلامالله صفری با اشاره به انتخاب شهر اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سومین نشست تخصصی وزرای گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان گفت: این انتخاب وظیفه همه دستگاههای فرهنگی این خطه را برای معرفی جاذبهها و توانمندیهای تاریخی و فرهنگی این منطقه را دوچندان کرده است.
وی خواستار معرفی همه جاذبهها و توانمندیهای تاریخی، فرهنگی و میراث ملموس و ناملموس و نیز مفاخر برجسته این استان به بهانه نامگذاری سال جدید میلادی شد و افزود: برای تحقق این هدف، آموزش و پرورش در کنار سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قرار گرفته است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل همچنین خواستار تلاش مکمل دو سازمان آموزشی و فرهنگی استان برای معرفی ظرفیتهای این خطه در ابعاد ملی و بینالمللی به خصوص برای کشورهای عضو اکو شد و اظهار کرد: در سال جدید میلادی، فرصت مغتنمی برای معرفی فرهنگ غنی این خطه فراهم شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل نیز در این آیین، هدف از آغاز سال گردشگری میلادی استان به بهانه آغاز رویداد "اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو" را آشناسازی دانشآموزان با هویت تاریخی و پیشینه فرهنگی محل زندگی خود عنوان کرد.
حسن محمدی ادیب افزود: اردبیل تا یک سال آینده به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو انتخاب شده و در این قالب، همه متولیان فرهنگی استان باید تلاش کنند که ابعاد مختلف و متنوع فرهنگی و تاریخی این خطه به گردشگران داخلی و خارجی و به خصوص به کشورهای عضو اکو معرفی شود.
وی با اشاره به شناسایی و ثبت بیش از یک هزار و ۱۰۰ اثر تاریخی و باستانی در استان اردبیل، این میراث را گنجینهای بسیار بزرگ خواند و بیان کرد: اردبیل، با یکپارچه کردن سرزمین ایران و نیز رسمیت دادن به مذهب تشیع در دوره صفوی، حق بزرگی بر گردن این کشور دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، معرفی مواریث تاریخی و فرهنگی استان به دانشآموزان را اقدامی ارزشمند و ماندگار در راستای تربیت نسلی خودآگاه و باهویت دانست و اظهار کرد: برای تحقق این هدف، تا یکسال آینده بازدید دانشآموزان از مجموعههای تاریخی، میراث فرهنگی و موزههای استان رایگان خواهد بود.
وی از تدارک برنامههای متنوع برای برگزاری رویداد "اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو" تا اوایل دی ماه سال آینده خبر داد و گفت: در این زمینه اردبیل در دو مرحله میزبان نشست سفرا و نیز میزبان وزرای گردشگری کشورهای عضو اکو خواهد بود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل نیز در این آیین با اشاره به اهمیت توجه به مواریث فرهنگی و معرفی ظرفیتهای این بخش به دانش آموزان گفت: در این زمینه تا یک سال آینده برنامههای متنوعی در سطح استان به اجرا در خواهد آمد.
رضوان باقلاچی، برگزاری رویداد اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو را فرصتی بسیار گرانبها برای معرفی این خطبه در سطح ملی و بینالمللی عنوان کرد و خواستار مشارکت همه فعالان فرهنگی استان برای استفاده از این فرصت شد.
به گزارش ایرنا، وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در نشستی که در مهر ماه ۱۳۹۸ در خجند تاجیکستان برای توسعه گردشگری مشترک بین این کشورها برگزار شد، شهر اردبیل را برای سال ۲۰۲۳ به عنوان پایتخت گردشگری این کشورها انتخاب و تصویب کردند.
بر این اساس، برنامههای رویداد "اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو" با آغاز سال نو میلادی آغاز شده و تا یک سال آینده ادامه خواهد داشت.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان و جاذبههای متعدد گردشگری تاریخی، طبیعی، دینی و اقتصادی در شمال ایران و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.