تهران-ایرنا- مدیرکل دبیرخانه هیات مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش، گفت: در یکسال گذشته حدود ۲۱۳ هزار پرونده داوطلبان اشتغال در آموزش و پرورش بررسی شده است.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، سید حسین داود الموسوی روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: آموزش و پرورش در دوره‌ای قرار گرفته است که سالانه ۸۰ هزار بازنشسته دارد و همزمان با این اتفاق، شاهد رشد جمعیت دانش آموزی هم هستیم که باعث کمبود معلم شده است.

به گفته او، ۲۵ هزار داوطلب تاکنون با استفاده از مفاد ماده ۲۸ در آموزش و پرورش جذب شده اند.

وی افزود: کار استخدام رسمی ۳۱ هزار نفر از داوطلبان مربوط به سال ۹۷ دانشگاه فرهنگیان نیز انجام شد؛ همچنین ۳۰ هزار نفر از مدارس غیردولتی و سه هزار سرباز معلم وارد آموزش و پرورش شده اند.

داود الموسوی اظهار داشت: ۲۰ هزار نیروی دیگر به صورت خرید خدمات در آموزش و پرورش فعالیت می کنند که در این زمینه ۱۶۰ هزار مصاحبه و ۲۰۸ هزار تحقیق انجام شده است.

مدیر کل دبیرخانه هیات مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش یادآورشد: سال گذشته، ۵۰ هزار و ۷۰۰ نفر یعنی حدود ۲ برابر ظرفیت دانشگاه فرهنگیان به ما معرفی شدند تا از این میان ۲۵ هزار نفر جذب شوند همچنین مرحله استخدام قطعی ۴۰ هزار تعیین تکلیف نیروهای حق‌التدریس به عنوان استخدام پیمانی نیز صورت گرفت.

داودالموسوی ادامه داد: ۸۰۰ نیروی انسانی تمام وقت در اداره کل گزینش و ۲ برابر این تعداد به صورت پاره وقت و آزاد در فرآیندها به ما کمک می‌کنند.

وی اضافه کرد: اصلاح قوانین، ضوابط و معیارهای گزینش مد نظر است که به صورت آزمایشی در یکی از هیات‌های مرکزی اجرا می‌شود و در صورت موفقیت در کل کشور بکار گرفته خواهد شد.

مدیرکل دبیرخانه هیات مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه گزینش در سال‌های گذشته سنتی عمل کرده است، گفت: اکنون قرار است که به سمت روزآمدی، هوشمندسازی و بکارگیری فناوری در عمل گزینش اقدام کنیم.

داودالموسوی درباره اعلام نتیجه منفی گزینش عده ای از داوطلبان ماده ۲۸ پس از آغاز سال تحصیلی توضیح داد: آزمون استخدامی ماده ۲۸ با تأخیر برگزار شد، به همین دلیل مصاحبه علمی و تخصصی آنها نیز دیرتر انجام شد بنابراین تا مهر و آبان نتوانستیم پاسخ دقیق و کامل به پذیرفته شدگان ماده ۲۸ را اعلام کنیم.

وی افزود: این امر باعث شد گروهی بدون گزینش به تدریس در کلاس های درس مشغول شوند و پس از اعلام نتایج، برخی دچار مشکل شدند همچنین اینکه یک ریزش هم به این صورت اتفاق افتاد. اکنون در حال تعامل هستیم تا مشکل را حل کنیم، با این حال افرادی که صلاحیت ندارند بدون اغماض باید از کلاس‌های درس خارج شوند.

مدیرکل دبیرخانه هیات مرکزی گزینش آموزش و پرورش درباره روند گزینش در دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: گزینش در دانشگاه فرهنگیان دغدغه سالیان داوطلبان است که پیگیری مقام عالی وزارت آموزش و پرورش و ارسال نامه از سوی وی به وزیر علوم موضوع تغییر روش جذب دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان به نیمه متمرکز و ایجاد فرصت سه ماهه برای گزینش اصلح مطرح شد.

داودالموسوی یادآورشد: در واقع قراراست که اعلام نتایج گزینش به جای شهریور و ورود دانشجو معلمان از مهر به دانشگاه، دانشجویان از بهمن وارد دانشگاه شوند تا فرصت گزینش و انتخاب دقیق‌تر وجود داشته باشد، امیدواریم در مرحله اجرا هم سازمان سنجش این اقدام را به طور کامل انجام دهد.

وی افزود: به دنبال اصلاح روش جذب معلمان هستیم و جذب به شیوه اعضای هیات علمی مدنظر است. مجوز این کار از سوی سازمان اداری و استخدامی صادر شده و برای سال آینده اجرا می‌شود.

مدیرکل دبیرخانه هیات مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: قانون متعهدان خدمت نیز تغییر خواهد کرد همچنین در حال تغییر روش برای جذب معلمان ابتدایی هستیم؛ پیش از این تنها افراد دارای مدرک روانشناسی و آموزش ابتدایی جذب می‌شدند در حالی که ممکن بود یک فرد لیسانس کاملا غیرمرتبط داشته باشد و از سوی دیگر فردی با مدرک کارشناسی ریاضی نمی‌توانست استخدام شود؛ گرچه ممکن است که آموزگار بسیار خوبی باشد.

داودالموسوی ادامه داد: به دنبال گزینش شیشه‌ای هستیم و می‌خواهیم همه چیز شفاف باشد؛ گزینش براساس قانون و ضابطه‌های مشخص اقدام می‌شود و در عین حالی که اهل سخت گیری نیستیم اما حق فرد و نظام را عادلانه در نظر می‌گیریم همچنین تفاهم‌نامه با سازمان تعلیم و تربیت کودک منعقد کرده‌ایم که برای همه کارکنان کودکستان‌ها نیز گزینش انجام شود.