شهرکرد- ایرنا- مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۱۳۴ شهید گمنام در نقاط مختلف این استان به خاک سپرده شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ پاسدار منوچهر ذوالفقاری شامگاه دوشنبه در نشست هم‌اندیشی برای سامان‌دهی و تامین زیرساخت‌های یادمان گلزار شهدای گمنام به‌میزبانی کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، ایثارگران و بانوان شورای اسلامی شهرکرد تاکید کرد: این شهداء در ۴۸ یادمان خاک‌سپاری شده و آرمیده‌اند.
وی با اشاره به تکمیل ۲۸ یادمان از مجموع یادمان‌های شهدای گمنام چهارمحال و بختیاری افزود: براساس دستورالعمل جدید، شهید گمنام در مکان‌هایی خاک‌سپاری می‌شود که ۵۰ درصد ساخت یادمان آن قبل از تشییع شهید گمنام تکمیل شده باشد و عملیات اجرایی ساخت بقیه یادمان حداکثر ۶ ماه پس از خاک‌سپاری تکمیل شود.
ذوالفقاری به وجود ۲۰۰ طراحی آماده برای استفاده در ساخت یادمان‌های شهدای گمنام چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: تبدیل مکان‌های دفن شهدای گمنام به مجتمع‌های فرهنگی، تفریحی و گردشگری مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به تشییع پیکر پنج شهید گمنام و خاک‌سپاری چهار تن از این شهیدان در منظریه شهرکرد، لردگان، پردنجان شهرستان فارسان و بازفت شهرستان کوهرنگ یادآور شد: پیکر پنجمین شهید گمنام ساعت ۹:۳۰ روز چهارشنبه هفته جاری تشییع و در شهرک صنعتی شهرکرد خاک‌سپاری می‌شود.
رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، ایثارگران و بانوان شورای اسلامی شهرکرد نیز با گرامی‌داشت سالروز حماسه ۹ دی و سالروز شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی گفت: رزمندگان، آزادگان، جانبازان و شهداء با گذشتن از تعلق‌های دنیوی از کیان ایران اسلامی دفاع کردند.


ماشاءالله ایزدی تاکید کرد: شهدای گمنام نمونه بارز افرادی هستند که با گذشتن از تعلق‌های دنیوی برای حفظ و حراست از جمهوری اسلامی تلاش کردند.
ایزدی به کشیده شدن جاده و فضاسازی لازم در تپه محل دفن این شهید گمنام در محله منظریه شهرکرد اشاره و تصریح کرد: در این چند روز مردم منظریه حضور قابل‌توجهی بر سر مزار شهید گمنام داشته‌اند.
وی یادآور شد: فعالیت‌های فرهنگی مربوط به یادمان شهید گمنام محله منظریه شهرکرد باید هدفمند و برای گروه‌ها و قشرهای مختلف برگزار شود.
مسئول قرارگاه مردمی تحول اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: وزیر کشور برای ساخت المان و زیرساخت‌های مربوط به محل دفن شهید گمنام محله منظریه شهرکرد دستوراتی به مسئولان ارشد استان داده است.

حجت‌الاسلام محمد کریمیان تاکید کرد: مردم محله منظریه شهرکرد در روزهای اخیر و پس از خاک‌سپاری شهید گمنام در این منطقه کمک‌ها و فعالیت‌های فرهنگی قابل‌توجهی داشته‌اند.
وی افزود: ایجاد پایگاه فرهنگی در محل یادمان شهید گمنام محله منظریه شهرکرد به‌منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پر دستور کار قرار دارد.
کریمیان تصریح کرد: در همین راستا مسابقه طراحی المان ویژه شهید گمنام محله منظریه شهرکرد متناسب با شرایط یومی، جغرافیایی و اقلیمی منطقه برگزار خواهد شد.
یکی از پیشکسوتان فعال فرهنگی و اجتماعی در مرکز چهارمحال و بختیاری نیز گفت: انجام فعالیت‌های عمرانی در محل یادمان شهید گمنام محله منظریه شهرکرد به اختصاص اعتبارات مشخص نیاز دارد.


فرهاد رئیسی دهکردی تاکید کرد: در آیا راستا بایستی طرح جامع سامان‌دهی یادمان شهید گمنام محله منظریه شهرکرد با اولویت تهیه و تدوین شود.
وی یادآور شد: تا زمان اجرای طرح جامع مرتبط با سامان‌دهی یادمان شهید گمنام محله منظریه شهرکرد باید نسبت به نصب تابلوهای راهنما و شن‌ریزی مسیر دسترسی به این محل انجام شود.
شهردار شهرکرد نیز گفت: برای زیرسازی مسیر یادمان شهید گمنام محله منظریه سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات این شهرداری هزینه شد.


محمدحسین واحدیان تصریح کرد: کاربری تپه محل دفن شهید گمنام محله منظریه شهرکرد فضای سبز پیش‌بینی شده اما اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری هنوز این محله را به شهرداری مرکز استان تحویل نداده است.
وی اظهار داشت: تکمیل زیرساخت‌ها و فضاسازی محله منظریه شهرکرد حداقل چهار هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
بخشدار مرکزی شهرستان شهرکرد نیز گفت: شهرداری مرکز استان برای آماده‌سازی محل دفن شهید گمنام محله منظریه اقدام جهادی انجام داد.
مصطفی بیات تاکید کرد: یادمان شهید گمنام محله منظریه شهرکرد باید به مکان و پایگاهی برای انجام فعالیت‌های فرهنگی تبدیل شود.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری نیز گفت: نیازهای یادمان شهید گمنام محله منظریه شهرکرد شناسایی و برای پیگیری به این اداره‌کل اعلام شود تا مشاور این نیازها را در تدوین طرح جامع پیش‌بینی و طراحی کند.

اسماعیل عسگری تصریح کرد: اجرای برنامه‌های فرهنگی و تبدیل یادمان‌های شهداء به‌ویژه شهیدان گمنام مورد توجه همگان باشد.
دبیر ستاد مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هیأت‌مدیره یادمان شهید گمنام محله منظریه شهرکرد سریع‌تر تشکیل شود و نسبت به تصمیم‌گیری درخصوص برنامه‌های فرهنگی این محل اقدام کند.
حجت‌الاسلام عابدین کاظمی‌نیا تاکید کرد: تکمیل و بهره‌برداری از زیرساخت‌های یادمان شهید گمنام محله منظریه شهرکرد تا زمان برگزاری مراسم چهلمین روز خاک‌سپاری این شهید ضروری است.
به گزارش ایرنا، آیین تشییع پنج شهید گمنام در چهارمحال و بختیاری سه‌شنبه هفته گذشته همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) با حضور جمعی از مردم، مسوولان و گروه‌های مختلف در شهرکرد مرکز استان، بازفت شهرستان کوهرنگ، پردنجان شهرستان فارسان و لردگان برگزار شد.
پیکر چهار شهید گمنام در محله منظریه شهرکرد، بازفت کوهرنگ، تپه نورالشهداء پردنجان شهرستان فارسان و لردگان به خاک سپرده شد.
پیکر یکی دیگر از این شهیدان گمنام همزمان با سالروز شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در شهرک صنعتی شهرکرد به خاک سپرده می‌شود.
چهارمحال و بختیاری در دوران دفاع مقدس بیش از ۲ هزار و ۴۴۰ شهید تقدیم میهن اسلامی ایران کرد.
شهرکرد به‌عنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.