علیرضا محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این قلاده پلنگ بالغ اواخر دی ماه سال گذشته در سه راهی بانروشان صالح آباد از توابع شهرستان مهران به علت برخورد با ماشین سنگین عبوری دچار آسیب جدی و خونریزی داخلی شد.
در آکنده سازی یا تاکسیدرمی، بدن جانوران مرده را خالی می کنند و به جای چشم جانوران چشم های ساختگی از پلاستیک فشرده قرار می دهند و موی جانواران را منظم کرده و آنها را می آرایند تا نگهداری درازمدت پیکر جانوران برای نمایش ممکن شود.
وی افزود: هرچند این پلنگ برای مداوا به پارک پردیسان تهران منتقل شد اما به علت شکستگی های متعدد، خونریزی داخلی و آسیب های جدی تلف شد و باتوجه به اهمیت این گونه نادر، حفظ و ماندگاری آن به صورت تکسیدرمی در دستور کار سازمان قرار گرفت.
محمدی یادآور شد: با اتمام عملیات تاکسیدرمی به علت جثه بزرگ و گونه نادر آن مقرر شد در خود سازمان نگهداری شود، اما با رایزنی های متعدد سرانجام این پلنگ به موزه حیات وحش ایلام انتقال یافت.
وی اضافه کرد: با انتقال این پلنگ به ایلام، فرایند طراحی و ساخت یک ویترین و غرفه برای این گونه باارزش در ورودی موزه در دستور کار است.
وی تاکید کرد: این ویترین تا قبل از پایان سال و برای بازدید گردشگران نورزوی به اتمام خواهد رسید و در عید نوروز گردشگران امکان بازدید از غرفه این پلنگ را خواهند داشت.
محمدی گفت: موزه حیات وحش و تاریخ طبیعی استان ایلام از غنای بالایی برخوردار است و یکی از شاخص ترین موزه های کشور محسوب می شود.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه همه جانوران تاکسیدرمی شده و گونه های گیاهی این موزه طبیعی و واقعی هستند، برای حفظ و نگهداری آنها هر ۶ ماه یکبار این موزه سمپاشی و آفت زدایی می شود.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان ایلام افزود: در صورت عدم سمپاشی غرفه ها، حیوانات موجود در موزه به تدریج دچار آفت هایی چون قارچ و شته شده و از بین می روند.