محمدحسین قربانی لرد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان از اراضی ملی استان در قالب یک هزار و ۷۶۷ فقره پرونده تخلف رفع تصرف شده است.
وی بیان کرد: از این میزان یکهزار و ۶۶۰ فقره پرونده با ۳۲۹ هکتار از اراضی مربوط به تبصره یک ماده ۵۵ (رفع تصرفاتی که ماموران منابع طبیعی به محض مشاهده می توانند نسبت به رفع آن اقدام میکنند) است.
وی با بیان اینکه ۱۰۷ پرونده هم با وسعت ۵۱ هکتار نیز مربوط به رفع تصرف اراضی است که اجرای احکام منجر به صدور رای برای رفع تصرف شد، افزود: هر چند قانونگذار اجازه رفع تصرف در این بخش را به منابع طبیعی داده اما با اجازه و مجوز دادستان و دستور قضایی نسبت به رفع تصرفات اقدام می کنیم لذا انتظار همکاری هم داریم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان خاطر نشان کرد: رفع تصرفات در تمام شهرستانهای استان انجام می شود اما بیشتر رفع تصرف مربوط به این بخش در حوزه شهرستان های رضوانشهر، تالش و آستارا می باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره حریقهای جنگلها و مراتع استان هم گفت: آتش سوزی از ابتدای امسال تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ تعداد کاهش اما به لحاظ وسعت و هکتار افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه طی ۹ ماه گذشته ۲۹۸ هکتار از جنگل ها در ۷۷ مورد حریق دچار آتش سوزی شده است، افزود: سال گذشته در این زمان طی ۱۲۰ مورد حریق ۲۰۹ هکتار از اراضی دچار آتش سوزی و خسارت شد.
وی از مردم گیلان خواست تا در صورت مشاهده آتش در جنگلها و مراتع و تصرفات در اراضی ملی با شماره ۱۳۹ یا ۱۵۰۴ تماس گیرند تا نیروهای اداره کل حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اقدامات لازم را انجام دهند.
بر اساس آخرین آمار منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، از یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار جنگلهای هیرکانی کشور نزدیک ۵۷۰ هزار هکتار در حوزه این استان است، این جنگلها تنها در سه استان شمالی کشور شامل گیلان، مازندران و گلستان و بخش محدودی هم در اردبیل، خراسان شمالی و سمنان است.
استان گیلان به عنوان خطه سرسبز کشور دارای ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است.