به گزارش ایرنا به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه روز سه شنبه در چهارمین جلسه کارگروه تخصصی ایمنی زیستی این سازمان، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست طبق اصل پنجاهم قانون اساسی مسوول حفظ سلامت نسل کنونی و نسل های آتی است لذا باید در بحث ایمنی زیستی هم به مسوولیت خود عمل کند.
وی افزود: در دنیای امروز دیگر جنگ رو در رو معنا ندارد و دشمن از طریق پیشرفت های علمی اش به جنگ ما می آید بنابراین ما به عنوان انسان های مسلمان می بایست خود را به انواع علوم مجهز کنیم و آماده دفاع باشیم.
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه ما همیشه به علم نافع اعتقاد داریم، گفت: حتما می بایست پروژه های مهندسی ژنتیک قانونمند باشد و اصولا قانون ایمنی زیستی هم به این منظور نوشته شده است چرا که هرگونه دستکاری بی ضابطه در طبیعت می تواند پیامدهای ناگواری داشته باشد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: ما از روز اول که کار خود را شروع کردیم به صراحت عنوان کردیم که قانون ایمنی زیستی مشکل دارد و حتما می بایست تغییر کند.
سلاجقه با اشاره به تهیه پیش نویس اصلاحی قانون ایمنی زیستی توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، گفت: ما هم درباره این قانون نظرات اصلاحی داریم و محکم بر سر نظرات خود می ایستیم.
وی تصریح کرد: حتما علومی مانند مهندسی ژنتیک که با این سرعت پیشرفت می کنند و زندگی نسل های مختلف را تحت تاثیر قرار می دهند باید به خوبی رصد شوند و برای آنها برنامه ریزی صورت گیرد اما در عین حال می بایست واقع بین بود و اجازه داد پژوهشگران در آزمایشگاه ها، در این زمینه کارهای علمی انجام دهند.
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست در این موضوع کاملا روشن است، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه نظارتی مسوولیت دارد و در این خصوص هیچ گونه تعارض منافعی ندارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر لزوم تقویت دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی، متذکر شد: دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی باید کاملا در تراز مسوولیت خود باشد و برای انجام بهتر مسوولیت های خود تقویت شود.
وی تصریح کرد: اصلی ترین کار در بحث ایمنی زیستی، ایمن بودن همه ابعاد فناوری های زیستی است.