تهران-ایرنا-مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی در ارزیابی آثار دوره قبل جایزه فیروزه گفت: دسته‌بندی آثار دوره قبل نشان می‌دهد این جایزه در سه حوزه می‌تواند به فعالیت خود ادامه بدهد. بخش ایده‌های فناورانه به آن اضافه شده که در ارتباط با ایده‌هایی است که می‌تواند به تولید برسد.

به گزارش ایرنا اسماعیل جانعلی‌پور اظهار داشت: در بخش دوم شاهد رقابت میان کسب و کارهای نوپا و کسب و کارهای تجاری بودیم. همچنین افراد صاحب‌نام حوزه که تجارت و سازوکار گسترده‌ای دارند می‌توانند در بخشی از فضای رقابتی تاثیرگذار باشند.

وی با بیان اینکه این رویداد با توجه به صنایع فرهنگی فعالیت می‌کند ادامه داد: تفاوتی میان فعالان صنعتی و کسب و کارهای کوچک است، زیرا در کسب و کارهای کوچک ایده‌های جدیدی شکل می‌گیرد.

به گفته جانعلی‌پور، رویداد فیروزه از ۱۳ دی تا اول اسفند آثار را از طریق سامانه دریافت خواهدکرد و داوران برای انتخاب آثار نهایی بررسی‌ها را انجام خواهند داد.

باید بعد حمایتی جایزه فیروزه تقویت شود

نماینده روستاها و دهیاری‌های کشور هم با تاکید بر اینکه باید بُعد مردمی و جریان‌سازی اجتماعی جایزه فیروزه افزایش یابد، گفت: در این صورت مردم احساس رغبت می‌کنند تا به این جریان اضافه شوند. باید بعد حمایتی این جایزه تقویت شود تا ایده‌ها امکان ارائه پیدا کنند.

حجت‌الله غلامعلی ادامه داد: خلاقیت در حوزه صنایع دستی به نشاط اجتماعی کمک می‌کند و باید اقداماتی انجام شود تا مسوولیت اجتماعی بیشتر احساس شود.

برگزاری اثربخش جایزه فیروزه به کار مطالعاتی نیاز دارد

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتابخوانی هم با تاکید بر اینکه هر رویدادی که بخواهد نتیجه خوب داشته‌ باشد باید برنامه‌ریزی خوبی داشته باشد، گفت: می‌توان درباره دوره‌های پیشین جایزه فیروزه اقدامات مطالعاتی انجام و نظام مسائل این حوزه مشخص شود، در نتیجه نیازهای این جشنواره می‌تواند مشخص شود این روند می‌تواند به بهتر برگزار شدن موضوع کمک کند.

به گفته محمدعلی مرادیان برگزاری اثربخش جایزه فیروزه به کار مطالعاتی نیاز دارد، این اطلاعات به شورای سیاست‌گذاری کمک می‌کند تا بهتر فکر کند و بهتر قدم بردارد.

برخی از تیم داوری فهم صنایع فرهنگی با رنگ و بوی بومی را نداشتند

همچنین مدیرعامل مجمع فعالان نوشت‌افزار ایرانی اسلامی ایران با اشاره به تاثیر پیوست و ادامه‌دار بودن جایزه فیروزه گفت: این روند باید جدی‌تر پیش برود و در مسیر مهارت‌یابی تیم‌های مستعد باید با نوکارها متصل شوند و به فعالیت خود ادامه بدهند.

محمد یقینی با بیان اینکه باید شاخص‌های داوری به‌روزرسانی شود، افزود: جا دارد به مسائلی مانند رتبه‌بندی بیشتر توجه شود. همچنین در دوره‌های قبل مشخص شد، برخی از داوران و تیم داوری فهم صنایع فرهنگی با رنگ و بوی بومی را نداشتند. از طرفی دریافت محصولات با مشکلاتی مواجه است.

به گفته او جایزه فیروزه می‌تواند به برخی حوزه‌ها مانند پوشاک فرهنگی هم وارد شود، همچنین کسب و کارهای خدمات محور جایش در این جایزه خالی است.