بیرجند - ایرنا - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: نظام توزیع کالا معیوب است و تولیدکنندگان از نظام توزیع راضی نیستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن احتشام روز سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی تجار و فعالان اقتصادی خراسان جنوبی که با حضور مسوول سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور در اتاق بازرگانی بیرجند برگزار شد افزود: همواره در پرداختن به مشکلات تولید فقط بانک‌ها مورد توجه است در صورتی که تبلیغ مهمترین مشکل این بخش بوده زیرا تولیدکننده در جریان تولید یک فرآورده حتی از معرفی آن محصول ناتوان است.

وی با بیان اینکه معرفی محیطی و رسانه‌ای پیش نیاز خلق پول است گفت: نظارتی بر اجاره تابلوهای تبلیغاتی در شهرها نیست و بیشترین نظارت‌ها بر کاسبان متمرکز شده است.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند اظهار داشت: تبلیغات برای تولیدکنندگان به خلق پول کمک می‌کند و باید به طور عادلانه به آن پرداخته شود.

وی با اشاره به وجود مشکلاتی در حوزه مبادله و مصرف کالا افزود: تولیدکنندگان در عرصه صادرات برای برگشت ارز مشکلاتی دارند لذا تبادل ارزی در مقوله صادرات باید جدی گرفته شود.

احتشام گفت: تولیدکنندگان، کارآفرینان و صادرکنندگان حرف برای گفتن زیاد دارند که کمتر مبنای تصمیم‌گیری قرار گرفته و در فضای کسب و کار انطباق کمی دارد.

وی افزود: لازم است پیشنهادات اتاق‌های بازرگانی، تولیدکنندگان و کسبه در تصمیم‌گیری‌ها دخیل شود و جایگاه قانونی هم برای این موضوع وجود دارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند بر لزوم شنیده شدن سخنان فعالان اقتصادی تاکید کرد و گفت: حرف‌های این فعالان اعم از تولیدکننده، صادرکننده و کارآفرین در تصمیم گیری‌ها کمتر شنیده شده و مد نظر است.

وی با اشاره به اینکه باید توسعه اقتصادی فرآیندی دیده شود عنوان کرد: تولید، توزیع، مبادله و مصرف یک زنجیره هستند لذا نباید تنها نگاه به اصناف و بازار متمرکز شود بلکه در یک زنجیره همه عوامل را باید دید.

احتشام گفت: در صورت دیده شدن مشکلات به شکل فرآیندی متوجه می‌شویم که گرانی مواد اولیه موجب افزایش قیمت تولید می‌شود و تولیدکننده مجبور است محصول را گران بفروشد که این به معنای گرانفروشی نیست.

وی با تاکید بر اینکه حمایت جدی از تولید مورد انتظار است گفت: استفاده از سرمایه و دانش در شهرک‌های صنعتی از سوی سرمایه‌گذار یک عبادت محسوب می‌شود زیرا معاش عده‌ای را از این راه تامین می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی افزود: امید است همه بتوانیم حافظ آرمان‌های این سردار بزرگ باشیم.

همچنین رئیس کمیسیون توسعه صادرات، مدیریت واردات، حمل و نقل، ترانزیت، گمرک و امور مرز اتاق بازرگانی بیرجند در این نشست گفت: با توجه به وجود افغانستان در همسایگی خراسان جنوبی ۶۰۰ قلم کالا از ایران به افغانستان صادر می‌شود.

علیرضا خامه‌زر افزود: خراسان جنوبی با مرز رسمی ماهیرود حدود ۳۰ درصد ارزشی و ۵۰ درصد وزنی خدمات صادرات ایران به افغانستان را به عهده دارد.

وی گفت: سال‌ها رتبه اول صادرات به افغاستان را داشتیم و همواره سهم ۳۰ درصدی بازار افغانستان از آن خراسان جنوبی بوده است.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به اهمیت صادرات به افغانستان گفت: صادرات ایران به افغانستان معادل ۲ برابر صادرات به ۱۵ کشور اتحادیه اروپا است.

وی بیان کرد: موازنه تجاری همیشه به نفع ما بوده البته این از ایرادات صادرات است و هیچ گاه آن کشور را به عنوان شریک صادراتی نپذیرفته‌ایم.

خامه‌زر گفت: درخواست داریم جایگاه ویژه در میز افغانستان به خراسان جنوبی اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در حوزه مرز، دالان خدمات به سایر نقاط کشور است گفت: دبیرخانه اتاق مشترک ایران و افغانستان به خراسان جنوبی داده شود تا برخی از مسایل را بتوانیم راهبری کنیم.

حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان در زمینه تولیدات زرشک و زعفران، مشکل واحدهای تولیدی در برگشت ارز از صادرات، بالا بودن نرخ بیمه تامین اجتماعی، تسهیل بروکراسی اداری، بها ندادن به واحدهای کوچک در پرداخت تسهیلات برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای، لزوم در اولویت قرار گرفتن تولیدات استان در عرصه ساخت و ساز، حمایت از تولید گیوه با توجه به نیاز بازار افغانستان و ایجاد فضا برای تولیدات مشاغل خانگی از مهمترین مباحث مطرح شده در این نشست بود.

ضعف زیرساخت‌های حمل و نقل در استان و سخت بودن دسترسی به بازار فروش، ارزیابی کیفی صنایع دستی استان و ایجاد پایگاه و مرکز فروش در شهرهای بزرگ، لزوم تعیین استان معین برای خراسان جنوبی در زمینه خشکسالی، توجه بیشتر مرکز کشور به مشکلات خراسان جنوبی و رایزنی این موضوع از طریق بسیج، لزوم توجه به قیمت‌گذاری مرغ، حمایت از اشتغال‌های زودبازده از دیگر موضوعاتی که مطرح شد.

لزوم نگاه علمی به اقتصاد، شناخت بازارهای جهانی برای صادرات، پیچیدگی ثبت سفارش در بانک مرکزی و سلب خطرپذیری از مدیران استانی توسط نهادهای نظارتی از دیگر موارد مطرح شده از سوی تجار و فعالان اقتصادی بود.