تهران- ایرنا- بی برقی در پاکستان نه تنها محدود به فصل داغ تابستان نیست بلکه در زمستان نیز مردم این کشور در کنار بحران گاز با پدیده سرسام‌آور قطعی برق مواجه‌اند، در همین راستا پاکستانی‌ها مجبور به کاهش ساعات کسب و کار هستند، طرحی که دولت آن را از امروز به اجرا می‌گذارد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، روایت رسانه‌های پاکستانی از تصمیم جدید کابینه دولت اسلام‌آباد از دردسر جدید برای جامعه کسب و کار و تبعات آن بر ارائه خدمات به مردم و تشدید مشکلات معیشتی حکایت دارد.

بی برقی در پاکستان از چند دهه قبل به کابوس همیشگی برای مردم این همسایه شرقی تبدیل شده است و به رغم طرح‌های مختلف دولت اسلام‌آباد برای واردات انرژی از خارج مانند طرح انتقال یکهزار مگاوات برق موسوم به کاسا-۱۰۰۰ و یا طرح گاز تاپی بلاتکلیف مانده است.

با توجه به تقاضای بی سابقه برق در فصول تابستان و نیاز به آن در فصل زمستان به دلیل کمبود گاز برای نیروگاه‌های تولید برق، دولت پاکستان از امروز مجبور به اعلام جدول زمانی جدید برای کسب و کار مردم شد، اقدامی که هدف اصلی صرفه جویی در مصرف انرژی و تقویت زیرساخت‌های تولید برق در کشور اعلام شده است.

براساس تصمیم کابینه دولت پاکستان که جلسه آن امروز به ریاست نخست وزیر این کشور در اسلام‌آباد برگزار شد، تمامی فروشگاه‌های بزرگ و کوچک در پاکستان باید ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه و تالارهای عروسی باید ساعت ۲۲ تعطیل شوند.

منابع خبری پاکستان اعلام کردند: تصمیم دولت برای کاهش ساعات کسب و کار مردم موجب نگرانی جدی میان جامعه تجار و مراکز اقتصادی این کشور شده و پیش بینی می‌شود نهادهای تجاری و بخش خصوصی در برابر این تصمیم مقاومت نشان دهند.

با توجه به واردات انرژی پاکستان از خارج، اندیشمندان، ناظران اقتصادی و جامعه بازرگانی این کشور همواره پیشبرد خط لوله انتقال گاز از ایران را مطالبه کرده و این پروژه عظیم را عامل مهمی در غلبه بر بحران انرژی و تولید مضاعف برق در کشور می دانند.

پاکستان به شدت با بحران کمبود انرژی مواجه است. ایران برای افزایش صادرات برق به همسایه شرقی تا سه هزار مگاوات برق نیز همواره اعلام آمادگی کرده است.

همچنین ایران منتظر برداشتن گام های جدی پاکستان برای اجرای تعهدات خود و تکمیل طرح خط لوله گاز برای واردات گاز طبیعی از ایران است.

براساس این گزارش، کابینه دولت پاکستان با تصویب طرح فوری صرفه جویی در انرژی اعلام کرد که با برنامه جدید ۶۲ میلیارد روپیه در مصرف انرژی صرفه جویی می‌شود.

کارشناسان معتقدند که به دلیل کمبود سوخت برای نیروگاه های حرارتی پاکستان نمی تواند برق مورد نیاز خود را تامین نمایند. همسایه شرقی ایران از نظر سیاسی و اقتصادی با بحران های شدیدی مواجه است و کمبود انرژی به بحران و اختلافات در این کشور دامن می زند.

در جریان سفر وزیر نیرو پاکستان به تهران در اواخر خرداد امسال، توافقنامه صادرات ۱۰۰ مگاوات برق بیشتر از جمهوری اسلامی ایران به ایالت بلوچستان پاکستان بین دو کشور امضا شد.

۲۱ سال پیش در سال ۲۰۰۲ ایران و پاکستان نخستین موافقت‌نامه صادرات برق به میزان ۳۴ مگاوات را امضا کردند و سپس این رقم را به ۷۴ مگاوات رساندند و اکنون این رقم به ۱۰۴ مگاوات رسیده است.