یاسوج - ایرنا - معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گلخانه را یکی از محورهای اصلی توسعه بخش کشاورزی دانست و گفت: با برنامه ریزی های انجام شده در توسعه روش های نوین، گلخانه‌های این استان تجاری سازی خواهد شد.

احسان عسکری روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: با برنامه ریزی های انجام شده محصولات تولیدی در گلخانه های استان از روش های سنتی برای توسعه صادرات و درآمدزایی بیشتر به روش های نوین تجهیز خواهند شد.

وی بیان کرد: با توجه به کیفیت محصولات تولیدی یکی از کشورهای هدف در بحث صادرات روسیه خواهد بود.

عسکری تصریح کرد: تاکنون مصوبات خوبی برای صادرات محصولات گلخانه ای در استان نهایی شده است.

وی افزود: برای حمایت از بهره برداران کشت های گلخانه ای در پنج شهرک صنعتی استان کشت های گلخانه ای در حال انجام است.

عسکری سطح هکتار تخصیص یافته به کشت های گلخانه ای در شهرکهای صنعتی را ۱۳۶ هکتار اعلام کرد و گفت: با برنامه های حمایتی دولت سیزدهم زمینه توسعه کشاورزی استان را فراهم خواهند کرد.

وی اضافه کرد: در این شهرکها کشت های گلخانه ای بلند مدت با درآمدزایی بالا در اولویت خواهد بود.

عسکری یکی از محصولات کشت شده در گلخانه های استان را درختچه بلوبری ذکر کرد و افزود: این درخته نیاز کشور به واردات این محصول را برطرف خواهد کرد.

معاون اقتصادی استانداری بیان کرد: این درخته بازار فروش خیلی خوبی دارد و سرمایه گذاران در تهران این محصول را از قبل خریداری نیز می کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد توسعه کشت های گلخانه ای را یکی از اولویت های اصلی این نهاد دانست و گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون کل توسعه گلخانه های استان تنها ۳۳ هکتار بوده اما در یک سال اخیر، ۱۳۶ هکتار زیرساخت آماده واگذاری به مردم در بحث گلخانه ها ایجاد شد.

علی معتمدی پور ا اظهار داشت: در یک سال اخیر زیرساخت شهرکهای گلخانه ای استان با اختصاص اعتبارات ریاست جمهوری و سایر اعتبارات پیشرفت بسیار خوبی داشته است.

وی افزود: این شهرک های گلخانه ای تقریبا در حال بهره برداری و افتتاح هستند که با افتتاح آن ها یک تحول اساسی در بحث زیرساخت ها روی خواهد داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: .هم اکنون، ۲ مورد از این گلخانه ها واگذار شده و چنانچه در یک سال اخیر مابقی این شهرک ها افتتاح شوند، میزان تولیدات استان چند برابر خواهد شد.

معتمدی پور ابراز داشت: این تعداد مجتمع شامل ماهور باشت گچساران، فدک سرابیز باشت، مجتمع گلخانه ای ناصرآباد گچساران، دشت مازه و مجتمع گلخانه ای بهمئی است.

تمام این گلخانه ها در سطح استان مجهز به سیستم آبیاری نوین می شوند و به ازای هر هکتار از این گلخانه ها برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.

با تکمیل و راه اندازی این تعداد شهرک های گلخانه ای در کهگیلویه و بویراحمد برای یک هزار نفر اشتغالزایی پایدار ایجاد می شود.

براساس آمار رسمی هم اکنون ۵۰ هزار خانوار کهگیلویه و بویراحمد در ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به فعالیت مشغولند که حاصل دسترنج این بهره برداران سالانه ۹۷۲هزار تن محصول است.

۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد اما سهم کشت های گلخانه ای در این استان آن چنان رضایت بخش نیست.

درحالی که سالانه حدود یک میلیون تن محصول کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود کمتر از ۱۰ هزار تن آن محصولات گلخانه ای است که سهم اندکی است.

توت فرنگی، گوجه، خیار، انواع فلفل رنگی از جمله محصولات گلخانه ای است که هم اکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.