به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از آسیا نیوز، مقامات کره جنوبی تایید کردند که سویه جدید اومیکرون XBB.۱.۵ که به سرعت در ایالات متحده گسترش یافته است، ماه گذشته وارد کره شده است و نگرانی هایی را در مورد گسترش سویه ای که تصور می شود در برابر واکسن های به روز شده مقاومت دارد، افزایش داد.
آژانس پیشگیری و کنترل بیماری کره جنوبی اعلام کرد: نوع XBB.۱.۵ در ۸ دسامبر ۲۰۲۲ در این کشور شناسایی شده است. تاکنون در مجموع ۱۳ مورد XBB.۱.۵ تایید شده است که شامل شش مورد در کره و هفت مورد از خارج این کشور است.
زیرسویه XBB.۱.۵ به عنوان یکی از جدیدترین سویههای اومیکرون، اخیراً با سرعت بسیار نگران کننده ای در ایالات متحده با توانایی بالای خود در فرار از واکسن، گسترش یافته است.
نگرانیها در حال افزایش است زیرا محققان دانشگاه کلمبیا اخیراً اعلام کردند که زیرشاخههای XBB در برابر واکسنهای بهروز شده کرونا نیز مقاومت دارند.
در همین حال، دولت کره جنوبی در حال تشدید اقدامات قرنطینه برای ورودیها است و تمرکز خود را از سرزمین اصلی چین به هنگ کنگ و ماکائو گسترش میدهد.
مسافرانی که از هنگ کنگ و ماکائو عزیمت میکنند نیز از روز شنبه تحت آزمایشهای اجباری کرونا قرار خواهند گرفت و باید قبل از ورود به کشور کره یک آزمایش پی سی آر در اختیار داشته باشند و پرسشنامههای مرتبط را پر کنند. آزمایش کووید-۱۹ پس از ورود به کشور فقط برای افراد دارای علائم انجام می شود.
روز دوشنبه، که اولین روز از اقدامات قرنطینه ای تقویت شده برای افراد ورودی از چین بود، آزمایش ۶۱ نفر از ۳۰۹ مسافری که از چین آمده بودند مثبت بود. دولت کره جنوبی، تسهیلات قرنطینه ای را برای مسافران آماده کرده است که می تواند حداکثر ۱۰۰ نفر را در خود جای دهد.
از اواخر نوامبر ۲۰۲۲ که دولت چین به دلیل برخی اعتراض های مردمی به قرنطینه های سخت گیرانه و سیاست کووید صفر، تصمیم به لغو برخی محدودیت های کرونایی کرد، با توجه به انبوه جمعیت این کشور، شیوع کرونا در استان های مختلف این کشور به یکباره شدت گرفت.
اگرچه رسانه ها و منابع رسمی چین آمار دقیقی از میزان شیوع کرونا و یا مرگ و میرهای کرونایی در این کشور ارائه نمی کنند، اما برخی اخبار رسانه های این کشور از جمله اخبار مرتبط با تجهیز فوق العاده بیمارستان ها، افزایش تولید داروهای مقابله با کرونا و بالا بردن ظرفیت تولید دستگاه های تنفس مصنوعی که برای بیماریان کرونایی استفاده می شد، حاکی از شیوع گسترده این بیماری درچین است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سوم دسامبر ۲۰۲۳ اعلام کرد این کشور به میزان کافی واکسن تولید می کند و واکسن های تولیدی این کشور پاسخگوی نیاز داخلی است و چین احتیاجی به وارد کردن واکسن کرونا ندارد هرچند معتقد است همکاری میان کشورها، می تواند اثر بهتری برای مهار شیوع کرونا داشته باشد.