کرمانشاه - ایرنا - کارگاه آموزشی یک‌روزه «رصد معلولیت‌ها» با حضور جمعی از پزشکان پرسشگر طرح رصد معلولیت روز چهارشنبه در سرسرای اجتماعات بهزیستی استان کرمانشاه برگزار شد.

معاون دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور در حاشیه برگزاری این کارگاه آموزشی به ایرنا گفت: طرح رصد معلولیت برای تعیین شیوع و علت یابی انواع آسیب‌های منجر به کم توانی و با حضور پرسشگران متخصص و پزشکان و با تکمیل پرسش‌نامه بر اساس کد ملی اجرا می‌شود.

«شبنم جهانشاد» افزود: در این کارگاه آموزشی در زمینه علت شناسی، سلامت، آسیب ها و پیامدهای بیماری ها همچنین خوشه بندی و تکمیل پرسشنامه ها از سوی پزشکان حاضر در این کارگاه آموزش های لازم به حاضران ارایه شد.

وی با بیان اینکه این کارگاه زیر نظر «دکتر کیوان دواتگران» از مشاوران طرح رصد معلولیت در حال برگزاری است، افزود: این کارگاه آموزشی در ۱۰ استان کشور برای پزشکان پرسشگر برگزار خواهد شد تا با انجام غربالگری و به دنبال آن پیشگیری موثر، قدم بسیار بزرگی برای شهر و استان و کشور برداشته شود.

جهانشاد، آشنایی بیشتر پزشکان با آسیب های منجر به بروز معلولیت و تکمیل اطلاعات آنها را از اهداف برگزاری این کارگاه عنوان کرد.

وی با بیان اینکه پزشکان همکار و یا پزشکانی که دوره را گذرانده‌اند به عنوان پزشکان ارجاع دهنده انتخاب می شوند، ادامه داد: پرسشگران با مراجعه به درب منازل افرادی که به صورت خوشه ای انتخاب شده اند ، پرسش نامه ای را تکمیل می‌کنند و اگر عضو یا اعضایی از خانواده دچار اختلالات منجر به معلولیت هستند شناسایی و به پزشک ارجاع می‌دهند.

معاون دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور افزود: پزشک با بررسی مستندات، نوع و شدت معلولیت را تعیین می‌کند و در نهایت شیوع معلولیت در شهرستان ها و کل استان مشخص و اطلاعات به دست آمده در یک سامانه ثبت می‌شود تا با اجرای برنامه های پیشگیری از معلولیت با پروتکل اجرا شده مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، تعداد معلولان استان کرمانشاه امسال در مقایسه با سال گذشته با ۲ هزار نفر افزایش به ۴۷ هزار نفر رسیده است که از این تعداد ۱۹ هزار و ۴۷۰ نفر دارای معلولیت شدید، چهار هزار و ۹۰۰ نفر دارای معلولیت خیلی شدید، ۱۲ هزار و ۷۰۰ نفر دارای معلولیت متوسط و ۹ هزار و ۶۰۰ نفر نیز دارای معلولیت خفیف هستند.

بیشترین تعداد معلولان استان با ۱۷ هزار نفر را معلولان جسمی حرکتی تشکیل می دهند و معلولان ذهنی با ۱۰ هزار نفر، معلولان شنوایی با هفت هزار و ۸۰۰ نفر، معلولان بینایی با ۶ هزار نفر، معلولان روانی به چهار هزار و ۹۰۰ نفر و معلولان صوتی و گفتاری با ۹۹۰ نفر در رده های بعدی قرار دارند.