عباس علیپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :در ارزیابی های صورت گرفته این تعداد از افراد بالای ۱۸ سال مازندران دچار چنین وضعیتی هستند.
وی همین میزان چاقی در بانوان مازندران را بیشتر از آقایان اعلام کرد و گفت: زنان بدلیل اینکه بیشتر پیرو سبک زندگی شهرنشینی قرار گرفتند شاهد چنین وضعیتی از نظر چاقی در آنها هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: پیشتر و در زمان های گذشته که زندگی مردم استان تحت الشعاع زندگی شهرنشینی قرار نداشت و سبک زندگی مردم به همان زندگی روستایی و پرتحرک خلاصه می شد کمتر شاهد بروز چاقی و اضافه مردم استان بودیم اما اکنون با تغییر شیوه های زندگی و غالب شدن زندگی شهرنشینی شاهد بروز چنین معضلات بهداشتی در این استان هستیم.
وی از چاقی و اضافه وزن به عنوان اصلی ترین عامل در بروز و ابتلای افراد به بیماری های غیرواگیر عنوان و خاطرنشان کرد: دیابت به عنوان یکی از این بیماری های غیرواگیر اکنون افراد زیادی در این استان را درگیر خود کرده به طوریکه بیش از ۲۰۰ هزار بیمار دیابتی در این استان شناسایی شده است.
علیپور ادامه داد: البته با توجه به اینکه نیمی از افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود مطلع نیستند آمار مبتلایان به این بیمار در مازندران فراتر از این رقم است که اصلاح الگوی زندگی، داشتن فعالیت فیزیکی منظم، تغذیه مناسب، کنترل وزن و عدم مصرف نمک در جلوگیری از فشارخون بالا موثر است.
وی بیماری قلبی و عروق را عامل اصلی مرگ در مازندران و کشورهای جهان عنوان کرد و ادامه داد: روزانه تعدادی از هم استانی های ما بر اثر ابتلا به سکته قلبی و مغزی فوت می کنندکه ردپای چاقی در این افراد دیده می شود.
به گزارش ایرنا، برپایه گزارشهای سازمان جهانی بهداشت، چاقی بیماری است که سالانه میلیونها قربانی میگیرد؛ بیماری که شوربختانه در ایران نیز روندی افزایشی داشته و ۷۰ درصد مردم درگیر آن هستند. این بیماری به ویژه در دوران همهگیری کرونا کودکان را هدف گرفته و آرام آرام نسل چاقتری را به جهان نوید داده است.
چاقی امروزه در جهان به یک چالش حیاتی و جدی در حوزه سلامتی تبدیل شده است. این بیماری کودکان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار داده و در طولانی مدت سلامت و کیفیت زندگی افراد را با مخاطرات جدی مواجه کرده است.
در طول همهگیری بیماری کووید۱۹، کودکان و نوجوانان بیش از قبل به این بیماری مبتلا شدند. به طور کلی دوری از محیط مدرسه، مشکلات درآمدی، استرس و دیگر عوامل اجتماعی نقشی تعیین کننده در مشکلات حوزه سلامت به ویژه چاقی و اضافه وزن داشته است.
پیشتر بیماری چاقی در کشورهای با درآمد بالا رواج داشت اما این روند در حال تغییر است و اینک در کشورهای درحال توسعه و فقیر نیز چاقی و اضافه وزن روندی صعودی را طی میکند؛ به گونهای که طبق پیشبینیها بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان تا سال ۲۰۳۰ به چاقی مبتلا خواهند بود.
اکنون یک سوم کل جمعیت جهان با معضل چاقی دست و پنجه نرم میکنند و طبق گزارشهای موجود از هر پنج کودک یک نفر و بیش از یک نفر از هر سه بزرگسال به این بیماری مبتلا هستند. فشار خون بالا، دیابت، بیماری ایسکمیک قلبی، کبد چرب، چربی خون، سیروز کبدی، سنگ کیسه صفرا، سکته، سرطان، پوکی استخوان، ناباروری و آسیبهای روانی نمونههایی از بیماریهایی است که به دنبال چاقی ایجاد میشود.