فاروق سلیمانی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کارشناسان این اداره در پایشهای خود از تالاب کانی برازان این تعداد غاز خاکستری مهاجر و دیگر پرندگان آبزی و کنار آبزی را مشاهده کردند که در کُلنیهای بزرگ و کوچک مشغول استراحت و تغذیه بودند.
وی با پیشبینی اینکه در روزهای آینده بر تعداد این گونه در تالابهای این منطقه افزوده میشود، اظهار کرد: این پرندگان مهاجر مدتی در این تالاب و دیگر تالابهای سواحل جنوبی دریاچه ارومیه به منظور استراحت و تغذیه توقف میکنند و سپس کوچ خود را به مناطق جنوبی ادامه میدهند.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: کارشناسان این اداره علاوه بر غازهای خاکستری، تعدادی از گونههای در معرض انقراض از جمله اردک سرسفید و اردک مرمری را در این تالاب مشاهده کرده بودند.
وی ادامه داد: هم اکنون با رهاسازی آب از سد مهاباد و احیای چشمههای تامین کننده آب تالاب بین المللی کانیبرازان، وضعیت آبی این تالاب مطلوب است و پرندگان مهاجر و بومی آن در محدوده ۱۰۰ هکتاری از وسعت کانیبرازان که آب از عمق کافی برخوردار است دیده میشوند.
سلیمانی یادآور شد: علاوه بر این، تعداد غاز خاکستری انواع پرندگان مهاجر دیگر شامل چنگر، اردک نوک پهن، اردک سرسبز، گیلار، فلامینگو، تنجه و هشت قطعه قوی فریادکش نیز وارد تالاب کانی برازان شدهاند.
وی از اهالی روستاهای همجوار این تالاب بینالمللی خواست در صورت مشاهده افراد سودجو و فرصت طلب برای شکار این گونههای با ارزش به اداره محیط زیست و محیط بانان اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا، غاز خاکستری پرنده ای است با ۸۳ سانتی متر طول که بزرگترین نوع پرنده در منطقه بوده و منقارش ضخیم و به رنگ صورتی و سر و گردنش خاکستری و پاهایش صورتی رنگ است.
بدن زیرتنه این پرنده، خاکستری با رگههای کوچک سیاه است و به صورت دسته جمعی از منطقهای به منطقه دیگر کوچ میکند، این پرنده در مناطق تالابی، باتلاقها، دشتهای سیلابی، ساحل دریاچهها و رودخانهها به سر برده و در کنار اراضی باتلاقی و روی زمین آشیانه میسازد.
تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد با بیش از هزار هکتار مساحت، یکی از مهمترین تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه و از با ارزشترین زیستگاه انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار میرود.
این تالاب در ۳۰ کیلومتری شمال مهاباد و در نزدیکی روستای «قره داغ» واقع شده که به دلیل گوناگونی و فراوانی گونههای زیستی از سوی کمیته ملی طبیعتگردی کشور به عنوان نخستین سایت پرنده نگری در ایران معرفی شده است.