به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از خبرگزاری "آناتولی" جان کربی هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا در امور ارتباطات راهبردی در خصوص گزارشهای رسانههای روس مبنی بر نابودی چند سیستم موشکی هیمارس گفت: آمریکا هیچ اطلاعاتی برای تایید ادعاهای روسیه ندارد.
کربی با تاکید بر اینکه روسیه "جنگ را آغاز کرده است" گفت: "ما انواع سیستمها و کمکهایی که اوکراینیها برای دفاع از خود به آنها نیاز دارند ارائه میکنیم و به این کار ادامه خواهیم داد. این کمکها شامل ادامه ارسال موشکهای هیمارس به اوکراین است.
وی ادامه داد: موشکهای هیمارس بسیار برای اوکراین موثر بوده است و ما به حمایتهای نظامی خود از این کشور ادامه خواهیم داد.
به گزارش ایرنا، آمریکا از زمان آغاز جنگ در اوکراین که حدود ۲۸۷ روز از آن میگذرد، میلیاردها دلار کمک مالی و نظامی در اختیار کی یف قرار داده است.
مسکو هشدار داده است که ارائه این کمکهای نقدی و تسلیحاتی، قطعن منجر به طولانی شدن جنگ شده و کمک چندانی به حل بحران نمیکند.
با این حال، جریان پول و تجهیزات به اوکراین که بیشترین میزان از کودتای ۲۰۱۴ در این کشور تاکنون است همچنان ادامه داشته و آمریکا قصد دارد در سال آینده نیز حداقل ۸۰۰ میلیون دلار کمک مالی در اختیار اوکراین قرار دهد.
مجموع مبلغی که آمریکا تاکنون به اوکراین ارسال کرده است، به ارزش دهها میلیارد دلار است. واشنگتن از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری حدود ۶۸ میلیارد دلار به کی یف کمک مالی اختصاص داده است.
اولین بسته کمکی آمریکا برای اوکراین به ارزش ۱۳.۶ میلیارد دلار، در اوایل ماه مارس و تنها چند روز پس از آغاز جنگ در اوکراین، توسط قانونگذاران آمریکایی تصویب شد.
کمکهای مالی آمریکا به اوکراین به اشکال مختلف ارائه میشود. بخشی از این بودجه صرف کمکهای نظامی مانند ارائه تسلیحات و تجهیزات نظامی ، آموزش پرسنل نظامی اوکراین و به اشتراک گذاری اطلاعات میشود. .
بخش دیگر این بودجه، مستقیماً در اختیار دولت کی یف قرار میگیرد تا بتواند فعالیت و خدمات خود را در میان بحران اقتصادی اوکراین حفظ کند. و بخشی از این کمکها نیز به عملیاتهای دولت آمریکا مربوط به بحران اوکراین اختصاص مییابد و ظاهراً مقداری بودجه نیز صرف مسائل بشردوستانه میشود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال گذشته، پوتین عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.