قم - ایرنا - مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان قم،گفت: در راستای تحقق راهبرد پایداری تامین امنیت غذایی در قم، مسیر انتقال دانش در بخش کشاورزی استان با برگزاری مراسم‌های روز مزرعه به میزان قابل توجهی گسترش یافته‌است.

کاظم شکوریان فرد روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در جریان برگزاری مراسم‌های روز مزرعه در قم، کشاورزان‌ و بهره‌برداران بخش‌های مختلف کشاورزی به همراه مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، در یکی از مجموعه‌های موفق کشاورزی استان کنار یکدیگر جمع می‌شوند و به انتقال دانش و مهارتی که سال‌ها براساس تجربه بدست آورده‌اند، می‌پردازند.

وی افزود: علاوه بر این که مباحث این مراسم به صورت میدانی برای جمعیت حاضر بیان می‌شود، با استفاده از ابزارهای ارتباط جمعی، مباحث مورد نظر به صورت آنلاین نیز برای علاقه‌مندان در سراسر کشور منتشر می‌شود و این مساله موجب شده تعداد بسیار زیادی از بهره‌برداران حوزه کشاورزی بتوانند از دانش و مهارت کشاورزان نمونه استان قم استفاده کنند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر برگزاری مراسم‌های روز مزرعه در قم،‌ نشان داد این استان با وجود محدودیت‌های محیطی تا چه اندازه در زمینه کشاورزی ظرفیت دارد و بهره‌برداران این بخش با تلاش بسیار توانسته‌اند در زمینه تولید انواع محصولات و تامین امنیت غذایی مردم عملکرد موفقی داشته باشند.

شکوریان فرد گفت: با گسترش مباحث ترویجی و انتقال مطلوب دانش در حوزه‌ کشاورزی میان بهره‌بردارن استان، به دنبال تقویت سطح تولید محصولات و افزایش کیفیت آن‌ها هستیم و در این رابطه از همه ظرفیت‌های فنی و کارشناسی سازمان جهاد کشاورزی قم استفاده خواهیم کرد.

طی سال‌جاری، ۱۰۰ مورد برنامه روز مزرعه به منظور آموزش عملی مهارت‌های کشاورزی به بهره‌برداران این بخش در استان برگزار می‌شود؛ این برنامه‌های تخصصی در راستای ارتقا فعالیت‌های آموزشی و ترویجی سازمان جهاد کشاورزی قم در مزارع نمونه سراسر استان با حضور کشاورزان پیشرو ترتیب می‌یابد و در جریان آن الگوهای موفق کشاورزی در قم به سایر بهره‌برداران و علاقه‌مندان این بخش معرفی می‌شود؛ بهره‌برداران بخش کشاورزی نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان و تامین امنیت غذایی مردم دارند و به همین دلیل گسترش مباحث آموزشی و مهارتی در قالب برنامه‌های ترویجی در میان ایشان از اهمیت بسزایی برخوردار است.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در استان قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.