کاشان - ایرنا - دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: ظرفیت بزرگی در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی در کشور وجود دارد و این صنعت اکنون یک میلیارد دلار در سال گردش مالی دارد و طبق هدف گذاری ما باید به ۱۵ میلیارد دلار در سال افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، سیف سهندی روز پنجشنبه در سالن جلسات اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان افزود: در بحث گیاهان دارویی به ویژه گل محمدی باید دفتر زیست بوم ایجاد شود و یکی از چالش های ما در اقتصاد دانش بنیان بحث تجاری سازی بازار است و بسیاری از محصولات در بازار امکان عرض اندام ندارند و باید زیست بوم عملی و فناوری متشکل از بازار باشد.

وی اظهار کرد:جریان تولید دانش و محصول از دانشگاه شروع شده و به بازار می رسد اما این جریان مدت ها قبل، در دنیا منسوخ شده چون امروز دنیا از بازار به دانشگاه می رسد و باید نیازهای بازار رفع شود.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی بیان کرد:امروز شرکت های دانش بنیان خوبی داریم باید ساختارهایی ایجاد شود که تجاری سازی محصولات دانش بنیان تسهیل شود.

سهندی گفت: سند ملی گیاهان دارویی از کشت و کشاورزی آغاز و تا صنعت مربوط به تولید محصولات گیاهان دارویی پایان می یابد.

وی افزود:اگر بخواهیم به بازار ۱۵ میلیارد دلاری گیاهان دارویی برسیم مگر با همکاری علم وفناوری که مهد آن دانشگاه است و اگر در کنار دانشگاه مراکز شتاب دهنده ایجاد شود می توانیم به این چشم انداز برسیم.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی بیان کرد:در توسعه اکوسیستم نواوری باید از ابزارهای تجازی سازی و توسعه دانش فنی استفاده شود و تلاش می کنیم مسیر توسعه نوآوری را اصلاح کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی کاشان هم گفت: در حال حاضر برای تبدیل ایده‌های دانش‌بنیان به محصول با مشکل مواجهیم،صنعت گل محمدی در کاشان در بحث صادرات و ارزش ریالی مشکلاتی دارد و باید به دنبال رفع آن باشیم.

رضا مظلومی افزود: کسب و کارهای نوین دارای ایده در کشور هنوز به درستی سامان داده نشده و متصدی دقیق آن مشخص نیست،این حوزه باید توسط معاونت ریاست جمهوری تعیین تکلیف شده و مشخص شود کدام وزارتخانه متصدی این حوزه است.

وی اظهار کرد: در تبدیل ایده به محصول با چالش مواجهیم و باید روند تبدیل ایده به محصول تسهیل شود،صنعت گل محمدی ارزآوری زیادی دارد اما در کاشان هنوز نتوانسته ایم راحتی برداشت محصول و خشک کردن گل را ایجاد کنیم که این مهم در صادرات و ارزش قیمت، اثرگذار است.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.