بجنورد-ایرنا- عضور شورای اسلامی بجنورد گفت: افزایش تراکم ساخت و توسعه عمودی در مرکز خراسان شمالی در کمیته فنی ذیل کمیسیون ماده پنج شهرداری در دست بررسی است و این طرح تا پایان امسال اجرایی می شود.

یوسف مغروری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: محدودیت تراکم در شهر بجنورد یکی از دغدغه ها برای ساخت و ساز در این شهر است و کاهش تراکم و کمبود حاشیه سود موجب فرار سرمایه گذاران در صنعت ساختمان شده است.

وی تصریح کرد: افزایش تراکم موجب می شود تا ساخت و ساز به لحاظ اقتصادی توجیه پذیر باشد و این امر سبب کاهش قیمت واحدهای مسکونی و حفظ سرمایه های استان خواهد شد.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و سرمایه‌گذاری شورای اسلامی بجنورد افزود: پس از سفر رییس جمهور به خراسان شمالی مکاتباتی با وزارت کشور و راه و شهرسازی انجام شد و تعیین تکلیف این موضوع از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری به کمیسیون ماده پنج استان تفیض شد تا در استان مورد بررسی قرار گیرد.

وی عنوان کرد: افزایش تراکم و تعداد طبقات ساختمانی شهر بجنورد در سه محدوده به صورت متفاوت اجرا می شود که بر این اساس تراکم در هسته مرکزی و بافت فرسوده، کمربند پیرامونی هسته مرکزی و در پیرامون شهر متفاوت است.

مغروری خاطرنشان کرد: در بافت فرسوده و هسته مرکزی امکان افزایش یک سقف فراهم شده است و در محدوده میانی یا کمربند پیرامونی هسته مرکزی نیز یک سقف و مناطق حاشیه شهر افزایش ۲ سقف اعمال می شود.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: در افزایش طبقات ساختمانی مواردی از جمله جمعیت پذیری، آرایش پارکینگ و خط آسمان و سایه اندازی و عرض معبر مد نظر است.

وی افزود: معابر ۶ متری بدون افزایش تراکم بوده و بیشتر معابر هشت تا ۱۸ متری یک طبقه و معابر ۲۰ و بالای ۲۰ متر با رعایت معیارها ۲ طبقه افزایش تراکم خواهند داشت.

مغروری با بیان اینکه طرح افزایش تراکم ساخت و ساز در بجنورد تا پایان امسال نهایی خواهد شد گفت: پیشنهادهای کمیته فنی به کمیسیون

بر اساس کمیسیون ماده پنج شهرداری؛ بررسی و تصویب طرح‌های تفصیلی شهری و تغییرات آنها در هر استان یا فرمانداری که به‌وسیله کمیسیونی به ریاست استاندار یا فرماندار ‌کل و به عضویت رییس انجمن شهرستان، شهردار، نمایندگان وزارت فرهنگ و هنر و آبادانی و مسکن و نماینده مهندس مشاور تهیه ‌کننده طرح انجام‌ می‌شود.

آن قسمت از نقشه‌های تفصیلی که به تصویب انجمن شهر برسد، برای شهرداری لازم‌الاجرا خواهد بود و تغییرات نقشه‌های تفصیلی اگر در ‌اساس طرح جامع شهری مؤثر باشد باید به تأیید شورای‌ عالی شهرسازی برسد.

شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.