مهاباد - ایرنا - استاندار آذربایجان‌غربی در بیستمین سفر شهرستانی خود، به پیرانشهر رفت، این سفر ۲ روزه علاوه بر دیدارهای چهره به چهره با مردم مناطق مختلف این شهرستان، تصویب ۹۹ مصوبه شامل ۷۸ مصوبه عمرانی و ۲۱ مصوبه اقتصادی برای شتاب بخشیدن به روند توسعه، پیشرفت و آبادانی پیرانشهر را به همراه داشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدصادق معتمدیان روزهای ۱۵ و ۱۶ دی ماه همزمان با بارش نخستین برف زمستانی در این منطقه به شهرستان مرزی پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی سفر کرد و علاوه بر پیرانشهر به شهر لاجان و روستای بادین آباد پیران در بخش مرکزی نیز رفت و در دیدارهای چهره به چهره با مردم این مناطق گفت وگو کرد و پای درد دل و مشکلات آنها نشست.

استاندار آذربایجان غربی سفر به پیرانشهر را با حضور در مزار شهدای «کهنه خانه» و با نثار شاخه گل و قرائت فاتحه برای شهیدان این خطه از ایران اسلامی و تجدید پیمان با شهدای این دیار آغاز کرد سپس با حضور در شهرک صنعتی پیرانشهر از چند واحد تولیدی بازدید کرد، پس از آن راهی شهر لاجان شد و ابتدا از مدرسه شبانه روزی در حال احدات این شهر بازدید کرد و جریان روند ساخت آن قرار گرفت.

استاندار آذربایجان‌غربی پس از دیدار با مردم لاجان در مسجد جامع این شهر، از بند انحرافی انتقال آب رودخانه بادین آباد به سد کانی سیب و ایستگاه های پمپاژ آب کشاورزی بازدید کرد سپس در مسجد جامع بادین آبادی پیران با مردم این روستا دیدار و گفت وگو کرد.

اما نقطه عطف این سفر ۲ روزه برگزاری جلسه شورای برنامه ریزی استان با محوریت پیرانشهر بد که بیش از هفت ساعت به طول انجامید و ماحصل آن تصویب ۹۹ مصوبه شامل ۷۸ مصوبه عمرانی و ۲۱ مصوبه اقتصادی برای شتاب بخشیدن به روند توسعه، پیشرفت و آبادانی این شهرستان مرزی بود.

دیدار با فعالان اقتصادی، روحانیون، عشایر و سران طوایف پیرانشهر و نشست خبری با رسانه‌ها پایان بخش برنامه‌های دومین روز سفر استاندار آذربایجان غربی به این شهرستان بود.

تجدید میثاق با شهیدان در مزار شهدای «کونه‌خانه» پیرانشهر

معتمدیان و هیات همراه در بدو ورود به شهرستان پیرانشهر با حضور در مزار شهدا با اهدای گل و قرائت فاتحه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با آرمان‌های مقدس شهدا تجدید میثاق کردند.

استاندار آذربایجان‌غربی از واحد تولیدی سیم و کابل در پیرانشهر بازدید کرد

استاندار آذربایجان‌غربی در جریان بیستمین سفر شهرستانی خود از واحد تولیدی سیم و کابل در پیرانشهر بازدید کرد.

محمدصادق معتمدیان روز پنجشنبه در جریان سفر خود به پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی، با حضور در شهرک صنعتی این شهرستان از واحد تولید سیم و کابل بازدی و از نزدیک مشکلات این واحد تولیدی را بررسی کرد.

استاندار آذربایجان غربی ضمن بازدید از فاز توسعه واحد تولید سیم و کابل پیرانشهر با مدیران و کارشناسان این واحد تولید دیدار و گفت وگو کرد و در جریان روند فعالیت این واحد، درخواست‌ها برای توسعه و ایجحاد اشتغال بیشتر متولیان قرار گرفت.

بازدید از مدرسه شبانه روزی لاجان

استاندار آذربایجان‌غربی همچنین از مدرسه در دست ساخت و شبانه روزی شهید بهشتی شهر لاجان بصورت سرزده بازدید و در جریان روند ساخت این مرکز آموزشی قرار گرفت.

این مدرسه در زمینی به مساحت ۱۳ هزار و ۶۰۰ مترمربع و زیربنای چهار هزار و ۴۰۰ مترمربع احداث شده و با تجهیز آن دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

توجه بیشتر به مناطق مرزی از اولویت‌های دولت سیزدهم است

استاندار آذربایجان‌غربی در جمع مردم شهر لاجان گفت: توجه بیشتر به مناطق مرزی و کم‌برخوردار کشور از اولویت‌های دولت سیزدهم است تا عدالت اجتماعی بطور کامل در این مناطق محقق شود.

محمدصادق معتمدیان افزود: تلاش می‌کنیم با بسیج امکانات خدمات رسانی در مناطق کم‌برخوردار و مرزی آذربایجان‌غربی مانند سایر مناطق استان صورت گیرد تا جمعیت ساکن در مناطق مرزی انگیزه‌های مهاجرت به سایر شهرها را نداشته باشند.

وی اضافه کرد: با ایجاد اشتغال و افزایش درآمد و مهیا کردن امکانات رفاهی در مناطق مرزی انگیزه‌های مردم ساکن در این مناطق برای ماندگاری در محل زندگی خود بیشتر خواهد شد و ما در تلاش هستیم تا این شرایط را برای مرزنشینان استان فراهم کنیم.

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: هم اکنون مرنشینان در کنار نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی، به عنوان مرزبانانی غیور نقش مهمی در تامین امنیت در این مناطق ایفا می‌کنند و شایسته است امکانات مورد نیاز انان در این مناطق تامین شود.

وی اظهار کرد: دولت جمهوری اسلامی برغم توطئه‌های دشمنان، جنگ تحمیلی و تحریم‌های ظالمانه کشورهای غربی، در این مدت از تامین امکانات رفاهی از جمله برق، گازرسانی، تامین جاده و خدمات بهداشتی و درمانی برای مناطق مختلف که جزو وظایف حاکمیت است، در مناطق مرزی هم کوتاهی نکرده است.

معتمدیان با اشاره به اینکه نهضت گازرسانی که در این منطقه در دولت سیزدهم شتاب بیشتری به خود پیدا کرده است، یادآور شد: اکنون ۸۵ درصد روستاهای شهر لاجان و بیشتر روستاهای شهرستان پیرانشهر از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.

توسعه باید متعادل و توازن باشد

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: یکی از دلایل انجام سفرهای شهرستانی این است که در این سفرها ظرفیت‌های هر منطقه شناسایی شود و تصمیم گیری‌ها بر اساس این توانمندیهای صورت گیرد تا توسعه در تمام مناطق استان متعادل و متوازن باشد.

معتمدیان افزود: در قالب این سفر مدیران کل و کارشناسان سعی می‌کنند، ظرفیت ها و استعدادهای هر منطقه را در کنار محرومیت‌ها و مطالبات مردمی آن منطقه را مورد بررسی قرار دهند تا راهکارهای منطقی و راهبردی در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: توجه به مطالبات و درخواست‌های مردمی یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم است که لازم است برنامه‌های دولتی از سوی مردم نیز مورد حمایت قرار گیرد.

استاندار آذربایجان غربی گفت: این استان دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی است که باید با تامین زیرساخت‌ها زمینه را برای شکوفایی اقتصادی و افزایش درآمدهای مردم فراهم کنیم تا علاوه بر اشتغال زایی، درآمد مردم نیز افزایش پیدا کند.

وی در خصوص ظرفیت‌های پیرانشهر نیز اظهار کرد: این شهرستان به سبب وجود مرز و پایانه مرزی تمرچین یکی از دروازه‌های کشورمان به عراق، سوریه و مدیترانه است و با توجه به بحث صادرات و ایجاد اشتغال ناشی از آن، زمینه‌های توسعه در این منطقه فراهم شده است.

برنامه‌های توسعه‌ای دولت باید منجر به افزایش درآمد مردم شود


استاندار آذربایجان‌غربی گفت: دولت برای هر منطقه برنامه‌های توسعه ای مختلف در دست اجرا دارد اما نکته مهم و قابل توجه این است که برنامه‌های توسعه‌ای دولت باید منجر به افزایش درآمد مردم آن منطقه شود.

معتمدیان افزود: در بحث کشاورزی نیز با اجرای الگوی کشت و حمایت از محصولات با نیاز آبی کمتر، دولت تلاش می کند با استفاده از این الگوهای کشت ضمن صرفه جویی در مصرف آب، زمینه را برای افزایش درآمد کشاورزان فراهم کند.

وی اضافه کرد: دولت سیزدهم با ایجاد برنامه‌های ترویجی گام های مهمی در زمینه تحول بخش کشاورزی در بخش زراعت و همچنین در بخش باغات در دست اقدام دارد تا ضمن ایجاد اشتغال جدید و فرصت‌های شغلی دیگر زمینه افزایش درآمد کشاورزان را نیز فراهم سازد.

معتمدیان با اشاره به ظرفیت‌های پیرانشهر در زمینه گردشگری ادامه داد: این شهرستان با توجه به چهارفصل بودن و داشتن مناطق گردشگری و جنگلی می تواند یکی از هدف های گردشگری در این استان باشد و دولت نیز با اعطای تسهیلات ارزان قیمت از احداث واحدهای بوم گردی حمایت می کند.

وی افزود: هم اکنون در بسیاری از مناطق روستایی این شهرستان واحدهای روستایی و قدیمی وجود دارد که با انجام تغییراتی می توان از آنها به عنوان واحد بوم گردی استفاده کرد و ضمن ایجاد اشتغال جدید بر درآمد روستاییان بیفزاید.

معتمدیان در خصوص مطالبات مردم این منطقه نیز گفت: مردم درخواست‌هایی در زمینه اینترنت روستایی، گازرسانی و توسعه راه‌های روستایی دارند که با بررسی مدیران کل در پایان سفر و در جلسه شورای برنامه ریزی شهرستان به بررسی و پیگیری آنها خواهیم پرداخت.

مطالبات مردم اولویت بندی می شود

استاندار آذربایجان‌غربی همچنین در جمع اهالی روستای بادین آباد پیران بخش مرکزی پیرانشهر ، توجه به مطالبات و درخواست های مردمی را از جمله اهداف سفرهای شهرستانی اعلام کرد و گفت : با توجه به منابع محدود این استان مطالبات و درخواست های مردمی باید اولویت بندی شود.

محمدصادق معتمدیان افزود: مدیران کل نیز در سفرهای شهرستانی با حضور در این مناطق باید علاوه بر مشکلات و نیازهای هر منطقه، مطالبات مردم و نخبگان در جلسات هم‌اندیشی را پیگیری کنند و برای ارتقای شاخص های توسعه گام بردارند.

وی اضافه کرد: برای ارتقای شاخص های توسعه همه جانبه باید برنامه ریزی و تصمیم گیری برای مناطق مختلف بر اساس نیازها باشد و تنها در مرکز و پشت درهای بسته در خصوص مسایل مهم این مناطق تصمیم گیری نشود.

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: عشایر و مرزنشینان این منطقه به عنوان نیروی مولد بخشی از نیازهای جامعه را تامین می کنند و از طرفی دیگر در کنار نیروهای نظامی و انتظامی در برقراری امنیت و آرامش در این منطقه نقش مهمی دارند.

معتمدیان با اشاره به خدمات دولت در منطقه بادین‌آباد پیران افزود: علاوه بر تامین جاده و امکانات دیگر در این منطقه، برای احداث ایستگاه پمپاژ آب میلیاردها تومان هزینه شده و با بهره برداری از آن یک هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه از دیم به آبی تبدیل می شود.

وی اضافه کرد: این امر می تواند بخش کشاورزی این منطقه را متحول سازد و علاوه بر اشتغال بر درآمد کشاورزان و بهره برداران بیافزاید.

مرز تمرچین در پیرانشهر نقطه اتصال ایران به مدیترانه است

استاندار آذربایجان‌غربی همچنین پنجشنبه شب در جلسه هم اندیشی در جهت توسعه، پیشرفت و آبادانی پیرانشهر گفت: مرز رسمی تمرچین پیرانشهر نزدیک‌ترین نقطه اتصال استان‌های مختلف ایران به بنادر و سواحل مدیترانه است که باید از این ظرفیت بیشتر و بهتر استفاده کرد.

محمدصادق معتمدیان افزود: مرز تمرچین به عنوان کریدوری بین المللی استان‌های مختلف ایران را به مرز ابراهیم خلیل در اقلیم کردستان عراق، درسیم و سواحل دریای مدیترانه متصل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه پیرانشهر در اطلس توسعه ایران جایگاه ویژه ای دارد، اضافه کرد: ایجاد امنیت پایدار در این منطقه می تواند زمینه را برای توسعه صادرات و استفاده از ظرفیت تمرچین در احیای جاده ابریشم فراهم کند؛ ضمن اینکه کریدور تمرچین - مرسیم می تواند یکی از گزینه های این احیا باشد.

وی با اشاره به اینکه امنیت پایدار یکی از مولفه های توسعه است، ادامه داد: ملت ایران با همراهی و همگامی با برنامه‌های دولت به هیچ کسی اجازه نمی دهد که این امنیت و منافع ملی را خدشه دار کند.

مرز تمرچین در ۱۵ کیلومتری غرب پیرانشهر، جنوب آذربایجان غربی و نقطه مقابل مرز حاج عمران عراق قرار دارد و یکی از نزدیکترین مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه شرقی است.

این مرز زمینی تا شهر ارومیه، مرکز استان ۱۶۰ کیلومتر فاصله دارد و فاصله نزدیکترین شهرها به این مرز، پیرانشهر در ایران و چومان در عراق است که به ترتیب حدود ۱۱ کیلومتر و ۲۵ کیلومتر با گمرک تمرچین فاصله دارد.
مرز تمرچین پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ به عنوان مرز رسمی زمینی شناخته شد و نقش آن در اقتصاد منطقه چشمگیر است.

پروژه انتقال آب سد کانی‌سیب به دریاچه ارومیه امسال به بهره‌برداری می‌رسد

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: یکی از پروژه مهم استان انتقال آب سد کانی‌سیب به دریاچه ارومیه است که این پروژه با کمک دانش بومی شروع شد و اکنون تنها ۱۵۰ متر از حفاری تونل آن باقی مانده و تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

معتمدیان افزود: در این پروژه علاوه به انجام کار تخصصی حفاری و ساخت تونل انتقال، باید به ابعاد اجتماعی مساله نیز توجه می‌شد.

وی اظهار کرد: هم اکنون بیش از ۹۰ درصد مطالبات مردم در اجرای پروژه انتقال آب سد کانی سیب به دریاچه ارومیه پرداخت شده و مابقی مطالبات مردم نیز در اجرای این پروژه به زودی پرداخت خواهد شد.

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به طرح تحول الگوی کشت نیز گفت: دنیا به سمت کم‌آبی پیش می رود و تغییر الگوی کشت و جایگزینی محصولات جدید به جای محصولاتی با نیاز آبی بالا یک واقعیت انکار ناپذیر است.

معتمدیان تاکید کرد: ما در طرح تغییر الگوی کشت نیازمند همکاری و همراهی مردم هستیم تا علاوه بر کاهش محصولات با نیاز آبی بالا، بهره‌وری و درآمد کشاورزان را نیز افزایش دهیم.

وی با برشمردن ظرفیت‌های دیگر پیرانشهر از جمله بارش‌های مناسب و خاک حاصلخیز یادآور شد: هیچگاه نباید واژه محروم به شهرستان پیرانشهر الصاق شود چون این شهرستان از موهبت‌های الهی بسیار خوبی برخوردار است.

آذربایجان غربی پازلی ۱۹ قطعه‌ای است

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: این استان دارای ۱۹ شهرستان مختلف با بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت است که با هم پازلی ۱۹ قطعه‌ای تشکیل داده و تصویری زیبا از استان درست کرده است.

معتمدیان افزود: هدف از سفرهای شهرستانی، شناسایی استعدادها و پتانسیل های هر کدام از قطعات این پازل است و ما در صدد هستیم در این سفرها به افکار عمومی مردم و مطالبات آنان مراجعه کنیم.

وی با اشاره به اینکه هر سفر شامل چهار مرحله است، اضافه کرد: در مرحله نخست سفر مسایل و مشکلات مردم هر منطقه شناسایی می شود و در مرحله دوم مسوولان شهرستانی همراه با تیم های مدیران ارشد استانی به بازدیدهای میدانی می روند.

وی ادامه داد: در مرحله سوم مدیران کل جمع بندی مسایل را به معاونین استاندار اعلام می کنند تا پیشنهادات و تامین اعتبار لازم برای آنها انجام گیرد و در مرحله چهارم در قالب سفر و تشکیل شورای توسعه و برنامه ریزی استان این موارد مطرح و به رای اعضای جلسه گذاشته می شود.

معتمدیان گفت: در مرحله اول نگاه ما این است که شاخص های هر شهرستان را به میانگین استان ارتقا دهیم و در در مرحله دوم شاخص های استان را به میانگین کشوری برسانیم تا در نهایت به وضعیت مطلوب و استاندارد شاخص ها ارتقا پیدا کنیم.

دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با خانواده شهیدان عثمان و سلیمان محمدی

محمدصادق معتمدیان در سفر به شهرستان پیرانشهر شامگاه پنجشنبه با حضور در منزل شهیدان سرافراز عثمان و سلیمان محمدی با خانواده این شهیدان والامقام دیدار و گفت وگو کرد.

رویکرد دولت، مردمی‌سازی اقتصاد است

استاندار آذربایجان‌غربی روز جمعه در دیدار با تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی پیرانشهر گفت: رویکرد دولت سیزدهم مردمی‌سازی اقتصاد است و این امر باید با تلاش روزافزون همه نهادها محقق شود.

محمدصادق معتمدیان افزود: تجربه نشان داده که بخش خصوصی کار خودش را به خوبی بلد است و دولت باید موانع پیش روی این بخش در اقتصاد را بردارد.
دولت تنها در جایی که به دلیل محرومیت ها، بخش خصوصی ورود پیدا نکرده است باید با ایجاد شرکت ها و هلدینگ های بزرگ زیرساخت‌های لازم را برای ورود بخش خصوصی فراهم سازد

وی اضافه کرد: دولت تنها در جایی که به دلیل محرومیت ها، بخش خصوصی ورود پیدا نکرده است باید با ایجاد شرکت ها و هلدینگ های بزرگ زیرساخت‌های لازم را برای ورود بخش خصوصی فراهم سازد.

استاندار آذربایجان‌غربی ادامه داد: دولت سیزدهم بر تمرکز زدایی تاکید دارد و به همین خاطر اختیارات خاصی به استان‌ها داده شده تا مسائل و مشکلات در داخل استان بررسی و راهکارهای مناسب برای آنها پیدا شود.

وی در خصوص برنامه های بلند مدت دولت برای پایانه مرزی تمرچین نیز اظهار کرد: دولت برنامه های مهمی برای این مرز دارد و بازدید سرزده رییس جمهور از این مرز نشان از اهمیت و استراتژیکی بودن آن در مبادلات منطقه ای دارد و دارای پیام خاص است. ا

معتمدیان ضافه کرد: هم اکنون چهار پایانه مرزی مهم شامل بازرگان، قطور، سرو و تمرچین در استان فعال هستند و این مرزها نقش مهمی در زمینه صادرات و واردات داشته و بخشی از اقتصاد استان به فعالیت این مرزها بستگی دارد.

شبکه ریلی آذربایجان‌غربی در خدمت اقتصاد قرار گیرد

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: هم اکنون شبکه ریلی در استان راه‌اندازی شده اما این شبکه در خدمت اقتصاد آذربایجان‌غربی قرار نگرفته است و بازرگانان استان از کامیون برای حمل و نقل استفاده می کنند.

معتمدیان با اشاره به اینکه هزینه ها در شبکه ریلی ۵۰ درصد کمتر از حمل و نقل جاده ای است، افزود: هم اکنون این شبکه ریلی در استان وجود دارد اما بازرگانان نمی توانند از آن استفاده کنند و این نشان می دهد که این فرایند نیاز به کار بیشتری دارد.

وی اضافه کرد: ایستگاه راه آهن نقده که نزدیکترین ایستگاه به مرز تمرچین پیرانشهر است تا دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد و ایستگاه ارومیه نیز تا پایان سال تکمیل می شود و می تواند نقش مهمی در صادرات کالاها ایفا کند.

وی اظهار کرد: با افتتاح ایستگاه راه آهن نقده که مسافت کمی با مرز تمرچین دارد و همچنین تکمیل زیرساخت های دیگر مانند راه، مرز تمرچین اهمیت بیشتری پیدا می کند و بخشی از صادرات کشور از این مرز به خارج از کشور ارسال می شود.

بخش معادن در آذربایجان‌غربی مغفول مانده است

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: در حالیکه استان دارای معادن بسیار غنی و خوبی است اما تاکنون بخش معادن در آذربایجان‌غربی مغفول مانده است و آنچه اکنون در بخش معادن صورت می گیرد، خام فروشی است.

بخش معدن یکی از پیشران های توسعه در آذربایجان غربی است اما تاکنون فقط یک درصد از اشتغال استان را به خود اختصاص داده است
معتمدیان افزود: بخش معدن یکی از پیشران های توسعه در آذربایجان غربی است اما تاکنون فقط یک درصد از اشتغال استان را به خود اختصاص داده و مواد معدنی پس از استخراج برای فرآوری به استان های عمقی کشور فرستاده می شوند.

وی یادآور شد: هم اکنون مطالعات ژئوفیزیک و اسکن هوایی در هفت شهرستان در جنوب آذربایجان غربی در حال انجام است و در قالب این طرح تمام داده های زمین شناسی تا عمق ۷۲۰ متری زمین اسکن می شود.

معتمدیان اظهار کرد: با اتمام این مطالعات برای سرمایه گذارانی که بخواهند در قالب بخش خصوصی و تعاونی در زمینه استخراج و فرآوری معادن استان فعالیت کنند، زمینه فعالیت آنان فراهم می شود و دولت نیز علاوه بر حمایت‌های لازم، نتیجه این مطالعات را در اختیار انان قرر می دهد.

عسل آذربایجان غربی برندسازی شود

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: در حالیکه آذربایجان غربی با تولید سالانه بیش از ۲۳ هزار تُن عسل یکی از قطب‌های تولید این محصول در کشور است اما چون تاکنون برند سازی نشده، کسی اسمی از عسل آذربایجان غربی نمی‌برد.

معتمدیان افزود: هم اکنون عسل تولید شده این استان در بازارهای داخلی و خارجی با برندهای مختلف به فروش می‌رسد و سود بخشی از دسترنج فعالان این بخش به افراد دیگر می‌رسد.

وی اضافه کرد: لازم است با برند سازی عسل آذربایجان غربی، بازارهای داخلی و خارجی برای این محصول پیدا و با نظارت دقیق از ورود عسل های کم کیفیت به نام استان جلوگیری شود.

استاندار آذربایجان‌غربی در خصوص افزایش درآمد کشاورزان استان نیز گفت: هم اکنون طرح تغییر الگوی کشت از سوی جهاد کشاورزی ترویج داده می شود اما این تغییر الگوی کشت باید مبتنی بر افزایش درآمد کشاورزان باشد.

وی افزود: آذربایجان غربی یکی از استان های مهم کشور در زمینه تولید محصولات کشاورزی است و رودخانه های پر آبی در استان جریان دارد اما به دلیل نبود مدیریت کافی در بسیاری از مناطق استان مشکل تامین آب برای بخش کشاورزی وجود دارد.

معتمدیان اظهار کرد: جهادکشاورزی باید با رویکرد توجیهی سعی کند تا کشاورزان استان را در زمینه تغییر الگوی کشت به اقناع برساند و هر جا لازم شد، با اعطای تسهیلات، بذر و کود رایگان آنان را در زمینه تغییر الگوی کشت و جایگزینی محصولات با نیاز آبی کم، ترغیب کند.

عیادت استاندار آذربایجان‌غربی از امام جمعه پیرانشهر

محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان‌غربی با حضور در منزل ماموستا مصطفی محمودی امام جمعه پیرانشهر از ایشان عیادت و در مورد مسایل و مشکلات مختلف در این شهرستان گفت و گو کرد.

نگاه دولت، عدالت محور و توجه به مناطق کم‌برخوردار است

استاندار آذربایجان‌غربی روز جمعه در دیدار با روحانیون، سران طوایف و عشایر پیرانشهر گفت: نگاه دولت سیزدهم به مناطق مختلف کشور، عدالت محور و توجه بیشتر به مناطق کم‌برخوردار و توسعه‌نیافته است.

محمدصادق معتمدیان افزود: مسوولان در دولت سیزدهم با وجود تمام مشکلات، همیشه توجه بیشتری به مناطق کمترتوسعه یافته داشته اند و رییس جمهور به مناطق مختلف کشور سفر می کند و از نزدیک با مردم دیدار چهره به چهره دارد.

وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی به رنگین کمان اقوام و مذاهب شهرت دارد اضافه کرد: رییس جمهور در سفر اخیر خود به آذربایجان غربی علاوه بر ارومیه به شهرهای پیرانشهر و مهاباد نیز سفر کرد و از نزدیک با مردم ساکن در این شهرها دیدار و مسایل و مشکلات انان را بررسی کرد.

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر رای مردم است، گفت: مردم در سال ۱۳۵۷ انقلاب کردند و در سال ۱۳۵۸ با شرکت در رفراندوم به جمهوری اسلامی رای آری دادند تا یک نظام مستقل دینی مبتنی بر مردم سالاری را برپا کنند.

وی اظهار کرد: در طول بیش از ۴۳ سال از عمر پربرکت این نظام دشمنان همواره علیه مردم ایران، نقشه ها و توطئه های شومی داشتند و در ابتدا با جنگ تحمیلی و به دنبال آن با تحریم های ظالمانه، مردم و نظام را تحت فشار قرار دادند.

معتمدیان گفت: استکبار جهانی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی با فتنه های قومی و مذهبی در مناطق مختلف مشکلاتی ایجاد کرد که ارائه خدمات دولت به این مناطق و عمران و آبادانی این مناطق را به تاخیر انداخت.

وی افزود: امروزه نیز بخشی از عقب ماندگی های مناطق مختلف کشور، ناشی از فتنه های قومی و مذهبی دشمنان است ولی با این وجود هم اکنون ایران یکی از امن‌ترین کشورهای منطقه است.

استاندار آذربایجان‌غربی اضافه کرد: هم اکنون در تمامی روستاهای مناطق مرزی کشور خانه های بهداشت فعال وجود دارد و برق رسانی و سایر خدمات رفاهی از جمله جاده دسترسی و تلفن و اینترنت در اختیار روستاییان قرار دارد و این به برکت نظام جمهوری اسلامی است.

هم اکنون فقط در روستای بادین آباد پیرانشهر طرح سامانه آبیاری و تبدیل پنج هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی از دیم به آبی در دست اقدام است و چندین طرح دیگر در بخش های مختلف انجام می شود

وی با اشاره طرح های مکانیزاسیون در بخش کشاورزی نیز گفت: هم اکنون فقط در روستای بادین آباد پیرانشهر طرح سامانه آبیاری و تبدیل پنج هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی از دیم به آبی در دست اقدام است و چندین طرح دیگر در بخش های مختلف انجام می شود.

وی در خصوص حل مشکل واحدهای مسکونی نیز اظهار کرد: برخی افراد چندین سال قبل در زمین های غیرمحدوده شهری اقدام به ساخت مسکن کردند و اکنون انتظار دارند که خدمات مختلف شهری برای آنان مهیا شود اما دولت از خدمات رسانی به مردم دریغ نمی کند.

وی از همراهی و همگامی نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی و فرماندار پیرانشهر برای حل مشکل مسکن و واحدهایی که در مناطق غیر مسکونی اقدام به احداث خانه کرده بودند، قدردانی کرد و گفت: این امر نشان می دهد که مسوولان این منطقه بومی و از بین مردم این منطقه انتخاب شدند و همراه و همگام با مردم هستند.

پرونده بیستمین سفر با نشست با اصحاب رسانه بسته شد

استاندار آذربایجان غربی ظهر جمعه در پایان سفر ۲ روزه به پیرانشهر و در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه اظهار کرد: ۹۹ مصوبه شامل ۷۸ پروژه عمرانی و ۲۱ مصوبه حوزه اقتصادی در راستای پیشرفت و آبادی شهرستان مرزی پیرانشهر در شورای برنامه‌ریزی و توسعه به تصویب رسید.

محمدصادق معتمدیان گفت: احصای مشکلات و موانع تولید در کنار تکمیل پروژه‌های نیمه تمام بهداشتی، خدماتی و آموزشی جز اولویت‌های اصلی دولت برای ارتقای شاخص‌های توسعه ای این منطقه است.

وی ادامه داد: یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم حضور مسوولان در شهرستان‌ها و بازدیدهای میدانی در تمام مناطق استان و پیگیری و بررسی مشکلات در راستای محرومیت زدایی است.

یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم حضور مسوولان در شهرستان‌ها و بازدیدهای میدانی در تمام مناطق استان و پیگیری و بررسی مشکلات در راستای محرومیت زدایی است

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه تمام مصوبات سفرهای شهرستانی از ضروریات و در راستای مطالبات مردمی است، اضافه کرد: در حوزه بهداشت و سلامت مردم، توسعه فضای آموزشی، آبرسانی، دفع فاضلاب، راه روستایی و اجرای طرح‌های هادی مصوبات خوبی در شورای برنامه ریزی استان با محوریت پیرانشهر مصوب شده که امیدواریم در آینده نزدیک اثرات آن برای مردم ملموس باشد.

معتمدیان یادآور شد: واگذاری زمین‌های روستایی با مساحت ۵۰۰ متر و با اهداف اجرای پروژه‌های خدماتی و رفاهی با کمک بنیاد مسکن، راه و شهرسازی و فرمانداری برای اولین بار جز مصوبات این سفر قرار گرفت

وی با اشاره به بازگشایی مرز تمرچین و نقش آن در توسعه اقتصادی منطقه گفت: آمار ۹ ماهه گمرکات نشان از روان سازی و فعال سازی این مرز بین المللی بوده و تلاش می‌کنیم روند رونق تجاری آن همچنان رو به بهبود باشد.

استاندار آذربایجان غربی تردد زائران اربعین برای نخستین بار از مرز تمرچین را نیز نماد همدلی و بستگی این استان دانست و اضافه کرد: بازگشایی مرز تمرچین اثرات ملی و بین المللی قابل توجهی در راستای اتحاد و ارتقای امنیت در کنار تبادل فرهنگ و تقویت بین مذاهب دارد که با همت دولت سیزدهم صورت گرفته و استقبال قابل توجهی نیز از آن شد.

گام بیستم استاندار و معاونین وی و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی که به نام شهرستان مرزی پیرانشهر برداشته شد، خود گام بسیار مهمی در راستای عمران و آبادانی این منطقه به شمار می‌آید و تصویب مصوبات در زمینه تکمیل زیرساخت‌ها از جمله راه دسترسی به این شهرستان از مهمترین دستاوردهای این سفر است.

وجود مرز تمرچین پیرانشهر به عنوان یک پایانه مرزی فعال در شمال غرب کشور و تبدیل شدن آن به کریدوری بین‌المللی برای دسترسی به سواحل دریای مدیترانه و احیای دوباره جاده ابریشم از این مسیر بر اهمیت های این سفر افزوده است.

از طرفی دیگر با توجه به اعزام بیش از ۵۰ هزار زایر ایرانی به اربعین در سال جاری از این مرز تمرچین که ماحصل تعامل استاندار آذربایجان غربی با مسوولان اقلیم کردستان عراق بود، اهمیت این مرز و تکمیل سریع زیرساخت‌های آن نشان از عزم مدیرانی استانی برای توجه بیشتر به پیرانشهر را نشان می‌دهد.

حال با تصویب ۹۹ مصوبه عمرانی و اقتصادی در بیستمین سفر استاندار آذربایجان غربی به پیرانشهر، باید مردم و بویژه رسانه‌ها، روند اجرایی و تامین اعتبارات مصوبات این سفر را پیگیری و آن را از مسوولان شهرستانی و استانی مطالبه کنند.

شهرستان پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با اقلیم کردستان عراق واقع شده است.