دکتر مریم کوشکی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن بیان اینکه تاکنون سه میلیون و ۷۵۳ هزار و ۷۸۴ دُز واکسن کرونا وارد استان شده است اظهار داشت: حدود ۷۵۰ هزار نفر از جمعیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری لرستان بالای ۱۸ سال سن دارند که با توجه به شرایط موجود و شیوع زیرسویه جدید ویروس کرونا باید نسبت به تزریق دُز یادآور اقدام کنند.
وی با بیان اینکه شدت انتقال زیرسویه جدید کرونا سریع است اظهار داشت: توصیه می شود افرادی که بیش از ۶ ماه از تزریق آخرین مرحله واکسن کرونای آنها گذشته است هرچه سریعتر نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند چراکه در صورت بالا رفتن ایمنی افراد، شدت بیماری کاهش خواهد یافت.
وی عنوان کرد: طی ماه های گذشته به دلیل فروکش کردن ویروس کرونا استقبال چندانی از تزریق واکسن نشده است اما اکنون شمار بیشتری از افراد در مراکز تزریق واکسن کرونا جهت دریافت دُز یادآور مراجعه می کنند.
تعداد جانباختگان ویروس کرونا در لرستان چند نفر است؟
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: با فروکش شدن موج کرونا در استان آمار مرگ و میر و بستری بر اثر ابتلا به این بیماری در استان کاهش یافت اما در مجموع تاکنون ۲۲۶ هزار و ۶۱۴ نفر در این استان به کرونا مبتلا شده که ۲ هزار و ۹۱۱ نفر آنها به دلیل این ویروس جان باخته اند.
کوشکی اظهار داشت: کل نمونه های ارسالی مشکوک به کرونا در آزمایشگاه های استان ۶۵۳ هزار و ۳۸۲ مورد بوده که از این تعداد پاسخ ۶۵۲ هزار و ۶۹۳ مورد اعلام شده است.
وی ادامه داد: براساس آخرین رنگ بندی وضعیت کرونایی، ۶ شهرستان خرم آباد، پلدختر، چگنی، رومشکان، سلسله و ازنا در وضعیت زرد قرار دارند، شهرستان های بروجرد، الیگودرز، کوهدشت، دورود و دلفان در وضعیت آبی هستند و همچنان هیچ شهرستانی از لرستان در وضعیت نارنجی یا قرمز شیوع ویروس قرار ندارد.
موردی از ابتلا به زیرسویه جدید کرونا در لرستان ثبت شده است؟
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین گفت: تاکنون هیچ موردی از ابتلا به زیرسویه جدید کرونا در این استان گزارش نشده است.
کوشکی بیان کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۰ مورد مشکوک در استان نمونه گیری شده است که از این مجموع حتی یک مورد نیز ابتلای به کرونا گزارش نشد.در حال حاضر از مجموع نمونه گیری های انجام شده در استان، موارد مشکوک و مثبت دچار آنفلوآنزا هستند که خوشبختانه در حال حاضر آمار ابتلا به آنفلوآنزا در بین افراد بزرگسال استان نیز در حال کاهش است.
وی با اشاره به اینکه شدت انتقال زیرسویه جدید کرونا سریع و آنتی بیوتیک و واکسن گریز است ادامه داد: رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، شست و شوی دست ها و استفاده از ماسک بسیار ضروری است.
کوشکی با اشاره به اینکه تزریق واکسن جدید و ایجاد ایمنی در مقابل این ویروس لازم است عنوان کرد: علایم زیرسویه جدید کرونا توام با گرفتگی صدا، تب و لرز، بدن درد، آبریزش بینی و دیگر علایم سرماخوردگی و در مواردی نیز به حالت گوارشی است.
رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک در لرستان چند درصد است؟
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: اکنون آمار استفاده از ماسک در اماکن عمومی استان حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد می باشد که با توجه به شیوع زیرسویه جدید کرونا و سرعت انتقال این ویروس استفاده از ماسک وپروتکل های بهداشتی بسیار ضروری و کاربردی است.
کوشکی افزود: رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تهویه مناسب در اماکن عمومی به ویژه در فصول سرد سال که محیط بسته باشد بسیار مهم است و حداقل با بازکردن پنجره ها باید تهویه مناسب در فضاهای سربسته ایجاد شود چراکه با سرعت انتقال بالای ویروس یک فرد ناقل می تواند تعداد زیادی را مبتلا کند.
وی در خصوص لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک در مدارس اظهار داشت: در این راستا طی مکاتباتی با آموزش و پرورش استان لزوم استفاده از ماسک، تهویه مناسب و رعایت فاصله گذاری اجتماعی تاکید شده است.
وی با تاکید بر اجباری شدن استفاده از ماسک در مدارس ادامه داد: در دستورالعمل ابلاغ شده به مدارس تاکید شده است دانش آموزان دارای علائم باید تا پنج روز در منزل استراحت کنند و کارکنان مدارس نیز به منظور حفظ سلامت و ایمنی دانش آموزان باید از مراجعه افراد دارای علائم ممانعت کنند.
کوشکی گفت: در حال حاضر آمار ابتلای کودکان به کرونا در استان پایین اما ابتلای کودکان به آنفلوآنزا نسبت به بزرگسالان بیشتر است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در اخباری بر لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی سیر نزولی آنفلوآنزا و کمین کرونا در لرستان و فروکش کردن آنفلوآنزا در لرستان/ کودکان همچنان در معرض خطر پرداخته است.