تهران- ایرنا - پاکستان کشوری با ۲۲۰ میلیون نفر جمعیت که «نان» بخش قابل توجهی از غذای روزمره آنان را تشکیل می دهد، طبق اخبار رسانه های این کشور با افزایش بی سابقه بهای آرد(150 روپیه در هر کیلو/ تقریبا معادل 27 هزار تومان) مواجه شده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از روزنامه تریبون پاکستان، با عبور قیمت هر بسته ۱۵ کیلوگرمی آرد از ۲ هزار و ۲۵۰ روپیه، انجمن آرد پاکستان اعلام کرد سهمیه رسمی آرد کم بوده است و در بازار آزاد هر ۳۷ کیلوگرم آرد به ۵ هزار و ۴۰۰ روپیه فروخته می شود.

انجمن مرتبط با آرد و نان هشدار داده اند در صورت کنترل نشدن قیمت آرد مجبور به افزایش قیمت هر قرص نان به ۵ روپیه می شوند.

همچنین در لاهور نیز تمامی محصولاتی که در آنها آرد استفاده می شود به بالاترین قیمت خود یعنی ۱۴۵ روپیه در هر کیلوگرم رسیده است.

انجمن آرد لاهور از کاهش پخش گندم از سوی دولت انتقاد و آن را دلیل افزایش قیمت اعلام کرد و گفت مالکان گندم آسیاب نشده که موجب کمبود غلات و قیمت بالای گندم هستند را مسئول این افزایش قیمت در ایالت پنجاب به عنوان پرجمعیت ترین ایالت این کشور دانست.

با سقوط دولت حزب " تحریک انصاف" به ریاست عمران خان از آوریل سال گذشته، قیمت غلات در پاکستان دو برابر شده است.

در سال های گذشته پاکستان مقادیر زیادی گندم از اوکراین وارد می کرد اما در حال حاضر و به دلیل جنگ اوکراین واردات از این کشور متوقف شده که منجر به کمبود و افزایش قیمت محصولاتی که در آنها غلات و بویژه آرد استفاده می شود شده است.

براساس اظهارات کارشناسان روسیه، این کشور ممکن است به نوعی ذینفع بحران جهانی غذا باشد. با توجه به مشکلات عرضه غلات و دانه های روغنی از اوکراین، صادرات محصولات کشاورزی از فدراسیون روسیه افزایش یافته است. صادرات آرد این کشور نیز در حال افزایش است. صادرات گوشت نیز به دلیل قیمت پایین غلات داخلی سود زیادی را نوید می دهد و مقام های روسی امیدوارند در سال ۲۰۲۲ رکورد برداشت غلات را ثبت کنند.

این موضوع در حالی است که کارشناسان سازمان ملل هشدار می دهند مناقشه روسیه و اوکراین به کمبود مواد غذایی و خطر قحطی در بسیاری از کشورها دامن زده است از این رو آنها معتقدند بحران غذایی تنها پس از بازگشت این دو کشور به بازار جهانی کشاورزی می تواند کاهش یابد.