مشهد- ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۶۵ تا ۷۰ درصد انگور تولیدی استان تبدیل به کشمش و مصرف داخل استان و صادرات به سایر کشورها می‌شود.

علی جعفری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خراسان رضوی با حدود ۲۷ هزار هکتار باغهای انگور، ۱۱ درصد باغهای این محصول در کشور را به خود اختصاص داده و رتبه سوم کشت و تولید انگور کشوررا از آن خود کرده است.

وی با بیان این که ۲۱ هزار هکتار از باغهای انگور خراسان رضوی آبی و حدود ۶ هزار هکتار آن باغهای دیم است ادامه داد: در سال زراعی جاری پیش بینی برداشت ۳۰۶ هزار تن انگور از باغهای استان می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: این استان از نظر تولید و سطح زیر کشت انگور بعد از استانهای قزوین و آذربایجان غربی در جایگاه سوم کشور است و میانگین برداشت انگور از باغ‌های آبی ۱۷ تا ۲۲ تن و در باغ های دیم، هزار و ۶۵۰ کیلوگرم در هکتار است که این میزان در باغ‌های مدرن و داربستی و مدیریت پذیر بیش از چند برابر متوسط تولید است.

جعفری افزود: با عنایت به تنش‌های گرمایی و تگرگ زدگی سطحی از باغهای استان میانگین برداشت در باغهای آبی به کمتر از ۱۴ تن در هکتار رسیده است.

وی اظهار کرد: کشمش تولیدی خراسان رضوی به ویژه در شهرستان قوچان موفق به دریافت گواهی ارگانیک اتحادیه اروپا شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در سالهای اخیر تولید محصولات کم آب طلب نظیر انگور به دلیل محدودیتهای منابع آبی استان، اعمال سیاست‌های الگوی کشت و از طرفی درآمدزایی زیاد نسبت به سایر محصولات زراعی و باغی با استقبال بهره برداران بخش کشاورزی مواجه شده و هرساله سطح و تولید آنها رو به افزایش است.

جعفری افزود: بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید می‌شود که بیشترین سطح کشت انگور به ارقام عسکری، پیکامی، ترکمن، فخری، صاحبی، یاقوتی و سفید بیدانه اختصاص دارد ضمن این که ارقام جدید وارداتی مثل "فلیم پرلت، سوپریور، ردگلاپ، رشه، اسکارلت، اوتام رویال و ترکمن چهار" هم در حال توسعه است.