محمد ظریفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با همکاری و هم افزایی مطلوب ایجاد شده بین دستگاه های اجرایی از جمله شبکه بهداشت و درمان نطنز از ابتدای امسال تاکنون ۵۰ نفر به بیماری سالک مبتلا شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش چشمگیری دارد.
وی اظهار کرد: پارسال ۲۸۰ مورد ابتلای افراد به بیماری سالک در شهرستان نطنز به ثبت رسید که با انجام اقدام های پیشگیرانه و نظارت های مستمر بهداشتی ، شاهد کاهش آمار مبتلایان به این بیماری هستیم.
فرماندار نطنز در ادامه بیان کرد: یکی از کانون های بیماری سالک در استان اصفهان شهرستان نطنز و بخش امامزاده به دلیل وجود تاغزارها و لانه های بسیار زیاد موش و انتقال آن از طریق گزش پشه است و از ابتدای سال جاری با اقدامات جهادی با حجم بالای سم پاشی و لانه کوبی و آموزش به شهروندان موفق به کنترل مطلوب این بیماری شدیم.
ظریفی گفت: مردم با استفاده از اسپری ضدپشه و رعایت نکات بهداشتی و استفاده از قلم های دافع حشرات نسبت به مقابله با این بیماری اقدام کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش از لزوم همراهی رسانهای برای تغییر رویکرد سنتی نسبت به بیماری سالک و تقویت بنیه آموزشی پیشگیری از این بیماری در نطنز تاکید کرد و افزود: همکاری رسانه های گروهی در اطلاع رسانی برای کنترل و کاهش بیماری سالک در نطنز ضروری است.
سالک یا لیشمانیوز شایع ترین نوع بیماری پوستی است که بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می شود.
بیماری سالک با زخم تاول شکل و بدون درد همراه است که با توجه به درمان بسیار سخت آن رعایت مسایل بهداشتی و پیشگیری مهمترین راهکار مقابله با آن است.
شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله نزدیک به ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.