یاسوج- ایرنا- مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سطح شهرک های صنعتی استان به ویژه مناطق تقاضا محور در ۲ شهرستان بویراحمد و گچساران مشکلات کمبود عرصه های صنعتی وجود دارد.

سهیل مرادی نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استان تعداد ۲۱ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب دارد که از این تعداد، ۱۳ شهرک و ناحیه صنعتی استان با دارابودن همه زیرساخت های سرمایه گذاری عملیاتی و درحال فعالیت است.

وی عنوان کرد: تعداد ۳۵۴ واحد تولیدی با اشتغال پنج هزار و ۳۸۸ نفر در سطح شهرک ها ونواحی صنعتی استان وجود دارد.

وی با اشاره به شرایط خاص حاکم بر اقتصاد و سرمایه گذاری استان، افزود: شرکت شهرک های صنعتی بعنوان یک دستگاه حمایتی رسالت فراهم نمودن زیرساخت های سرمایه گذاری را برعهده دارد که با فراهم کردن نیاز های صنایع، به مکانی مناسب برای استقرار واحدهای تولیدی تبدیل شده است.

مرادی نژاد تصریح کرد: کمک به سرمایه گذاری و استقرار سرمایه گذار در استان و شهرستان ها، مناطق کمتر برخوردار از اهداف و افق توسعه آتی استان است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به واگذاری‌های سال های گذشته، ابراز کرد: در سطح شهرک های صنعتی استان به ویژه مناطق تقاضا محور در ۲ شهرستان بویراحمد و گچساران مشکلات کمبود عرصه های صنعتی وجود دارد.

مرادی نژاد عنوان کرد: در صورت عدم پیش بینی در بازه زمانی چند سال آینده با بحران اساسی مواجهه خواهیم شد.

وی ادامه داد: در وهله اول باید نسبت به توسعه شهرک ها و نواحی صنعتی استان تا رسیدن به یک سطح بهینه اقدام و در مرحله دوم در بعد حمایتی گام برداشت و یقینا تحقق آن نیازمند همراهی سایر دستگاه های خدمات است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: شهرک های صنعتی باید خدمات بهینه به متقاضیان ارائه دهد، طولانی و هزینه بر بودن فعالیت های عمرانی در ایجاد و احداث شهرک های صنعتی، نیاز نگاه جدی به مقوله واگذاری و تعیین تکلیف اراضی راکد را دو چندان نموده است.

مرادی نژاد ابراز داشت: سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۸ واحد راکد در شهرک های صنعتی استان به چرخه تولید بازگشته اند و اهتمام بر احیای واحدهای راکد استان به قوت ادامه دارد.

وی با اشاره به تعیین تکلیف اراضی واگذار شده نیز افزود: تاکنون قدم های خوبی در مناطق مختلف استان از خلع ید افرادی که اهلیت سرمایه گذاری در اراضی واگذار شده را نداشته اند برداشته شده است.

صنعت کهگیلویه و بویراحمد از دیروز تا امروز

داستان فعالیت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد سال ۱۳۶۲در شهرک صنعتی یاسوج یک آغاز شد اگرچه در سال های ابتدایی سرمایه گذاری چندانی در این زمینه انجام نشد اما به تدریج روند توسعه شهرک های صنعتی استان بهبود یافت.

کارخانه قند یاسوج به عنوان نخستین واحد صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۴۴ ساخته شد به عبارت دیگر تنها ۵۶ سال از فعالیت واحدهای صنعتی این استان می گذرد.

در دوران انقلاب اسلامی ۲ کارخانه سیمان دشتروم و مارگون احداث شد که به عنوان دو واحد صنعتی بزرگ استان شناخته می شوند این واحدهای تولیدی پارسال ۳۲۴ هزار تن محصول کلینر سیمان به خارج از کشور صادر کردند.

استان ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد یک درصد جمعیت و یک درصد مساحت ایران را در اختیار دارد.