به گزارش ایرنا، شهنام اشتری روز شنبه در بازدید از کانال های آبرسانی تالاب بین المللی قوری گول، افزود: علاوه بر فرسودگی، تخریب کانال ها توسط مردم یکی دیگر از مشکلات است که باید با همکاری آحاد مردم و نیز دستگاه های اجرایی مسئول حل و فصل شود تا در زمان بندی مشخص آبگیری این تالاب مهم صورت بگیرد.
وی اظهار داشت: با وجود سرما و برودت شدید هوا و همچنین بارش سنگین برف در تالاب قوری گول، آبگیری این تالاب همچنان ادامه دارد.
اشتری با بیان اینکه امسال با پیگیری های مکرر اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرفی، آبگیری تالاب قوری گل از ۱۵ آبان ماه شروع شده و با وجود مشکلات عدیده و نارسایی های موجود انتقال آب به محل تالاب ادامه دارد.
وی ابراز امیدواری کرد در سال آبی جاری تالاب قوری گل آبگیری مناسبی داشته باشد.
به گزارش ایرنا، تالاب بین المللی قوری گول با ۲۰۰ هکتار وسعت در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی تبریز و ۱۵ کیلومتری غرب شهر بستانآباد، در ارتفاع ۱۸۹۰ متری از سطح دریا واقع شده و دارای چهار کیلومتر طول و عرض و ۱۶ کیلومتر مربع مساحت است و ژرفای آن در بهترین شرایط آبی و در عمیقترین نقطه به ۱۳ متر میرسد.
قوری گول در زبان ترکی به معنی تالاب خشک است و این تالاب در واقع شده و در ردیف آبهای راکد آذربایجان به شمار میرود.
این تالاب در سال ۱۳۵۴ به عنوان تالاب بینالمللی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و از سال ۱۳۷۳ بهمنظور حفظ گونههای جانوری اطراف دریاچه جز مناطق شکار ممنوع مدیریت میشود؛ همچنین بهدلیل پذیرا بودن فصلی شماری از پرندگان حمایت شده مهاجر، از نظر زیستگاهی حائز اهمیت ملی و بینالمللی است.
یکی از منابع اصلی تغذیه تالاب بین المللی قوری گول، کانال آب رودخانه صبیر چایی است و آب این رودخانه در فصول کشاورزی سال مورد استفاده کشاورزان روستاهای اطراف تالاب قرار می گیرد و در فصول غیر کشاورزی باید به سمت قوری گول هدایت شود.