بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: برای تامین آرد در هیچ کدام از شهرستان‌ها مشکلی نداریم و سهمیه اختصاص یافته به استان در حد مطلوب است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت روز شنبه در نشست کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان افزود: تخصیص سهمیه اضافه به شهرستان‌ها باید قانون‌مند باشد که دچار انحراف نشود زیرا آرد اختصاصی بیت‌المال است و باید از آن مراقبت کرد.

وی گفت: پیگیری مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان برای تخصیص سهمیه قابل توجه به استان جای تقدیر کرد و درخواست‌های فرمانداران برای تخصیص خارج از سهیمه به ۲ یا سه برابر تامین شده اما باید به صورت هدفمند این افزایش سهمیه تخصیص یابد.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم تقویت بازرسی‌ها افزود: منطبق نبودن آمار جمعیت شهرستان‌ها بین مراکز بهداشت و مرکز آمار هم جای سوال دارد در هر صورت ملاک مرکز آمار است.

وی یادآور شد: کنترل بر توزیع سهمیه آرد از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا وجود هرگونه انحراف اجرای طرح ساماندهی آرد را زیر سوال می‌برد.

قناعت با اشاره به اینکه برای همه شهرستان‌ها ۲ نسخه در نظر گرفته شده است گفت: یک نسخه برای همه شهرستان‌ها واحد بوده اما نسخه دوم اختصاصی است لذا ملاحظات هر شهرستان در تخصیص سهمیه اضافی آرد لحاظ می‌شود.

وی تاکید کرد: نیازهای هر شهرستان با محوریت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری بعد از رصد میدانی مشخص و پیگیری خواهد شد.

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی بر اخذ مجوز استفاده فرمانداران از اطلاعات سامانه نانی نو تاکید کرد و گفت: سیاست دولت حمایت از نانوایی‌هاست و باید فرمانداران نسبت به سامانه نانی نو اشراف کامل داشته باشند.

وی بر لزوم افزایش کیفیت نان سنگک در استان تاکید کرد و افزود: تعطیلی‌های غیرمجاز از گلایه‌های شهروندان است که باید فرمانداران، ادارات کل صمت، جهاد کشاورزی و تعزیرات به خوبی نسبت به تخلفات نانوایی‌ها اشراف داشته باشند.

قناعت ادامه داد: اشرافیت فرمانداران بر سامانه نانی نو اهمیت دارد و از طریق سامانه پیامکی می‌توان اخطارهای لازم را به نانواییان داد.

وی گفت: بعد از اخطارها اگر همچنان تخلفات ادامه داشته باشد باید با بازرسی‌های هوشمند، جرایم سنگین اعمال شود زیرا منافع و رفاه مردم از اهمیت زیادی برخوردار است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی تاکنون درخصوص اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان در استان صورت گرفته گفت: ۷۷۰ دستگاه کارتخوان هوشمند با کمک بانک سپه در نانوایی‌های استان نصب شده که کار ارزشمندی است.

وی ادامه داد: طرح نظارت هوشمند بر نانوایی‌ها به نام نانی نو به طور سراسری در کل کشور انجام می‌شود که خراسان جنوبی نیز زیرساخت لازم برای اجرای این طرح را دارد.

قناعت با اشاره به تجهیز مرکز پایش عملکرد نانوایی‌ها و راه‌اندازی سامانه پیامکی عنوان کرد: دولت در خراسان جنوبی روزانه حدود پنج میلیارد تومان و در ماه ۱۲۰ میلیارد تومان یارانه بابت آرد و نان پرداخت می‌کند لذا در کنار خدمات‌دهی به مردم باید جلوی انحراف و ریخت و پاش را بگیریم.

وی یادآور شد: اگرچه اختصاص سهمیه اضافه برای خراسان جنوبی جای تقدیر دارد اما هنر مدیران به خصوص فرمانداران این است که از افزایش این یارانه جلوگیری کنند.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه ضعف‌هایی در بخش آمار وجود دارد گفت: آمار و اتصال داده‌ها با هم اهمیت دارد تا بتوانیم تحلیل خوبی از سامانه‌های موجود داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مجوز دسترسی فرمانداران به سامانه نانی نو اخذ شود و روزانه رصد کامل و بازرسی از تمامی نانوایی ها در هر شهرستان انجام گیرد.

قناعت افزود: برنامه کاری ماهانه باید در هر نانوایی نصب شود تا شهروندان از آن اطلاع داشته باشند و از تعطیلی‌های غیرمجاز جلوگیری شود.

وی بر لزوم رعایت ساعت کار مجاز نانوایایان تاکید کرد و گفت: نظم در ساعت پخت نانوایی‌ها باید به صورت جدی رصد شود و براساس دستورالعمل‌ها باید این موضوع را پیگیری کرد.

استاندار خراسان جنوبی تعامل و کار تیمی بین دستگاه‌های متولی را ضروری دانست و افزود: برگزاری منظم، مستمر و هدفمند جلسات حوزه آرد و نان مورد تاکید است که به شکل شهرستانی و استانی باید انجام شود.

وی اقدام معاون اقتصادی استاندار در رصد میدانی وضعیت نانوایی‌ها را قابل تقدیر دانست و تاکید کرد: فرمانداران ضمن رصد و پیگیری و تشدید نظارت‌ها، بازرسی‌های میدانی از نانوایی‌ها داشته باشد.

قناعت با اشاره به وجود برخی صف‌ها در نانوایی‌ها اظهار داشت: وجود برخی صف‌ها طبیعی و مقطعی است لذا صف‌های غیرمتعارف باید به صورت میدانی رصد و ریشه‌یابی شود.

وی بر نظارت دقیق بر نحوه توزیع آرد در بین روستاییان و عشایر هم تاکید کرد و گفت: انتظار است برای جلوگیری از هدر رفت منابع و کمبود آرد به طور دقیق رصد شود.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به آزاد شدن قیمت نهاده‌های دامی ادامه داد: مساله انحراف سهمیه آرد نانوایی‌ها به طور کامل نظارت شود و نحوه توزیع آرد در بخش‌های شهری و روستایی شهرستان‌ها به طور دقیق و کارشناسی باشد.

وی با تاکید بر اینکه اولویت، تامین نیاز مردم است گفت: در شهرستان‌هایی که کمبود نان جدی است اگر نانوایی‌های منتخب باشند که بتوانند تمام وقت در روز ارایه خدمت دهند امکان تامین سهمیه آرد وجود دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: چند روز پیش بازدیدهایی از نقاط مختلف شهر انجام شد و بیشتر در قسمت شمال شهر بیرجند شاهد صف در نانوایی‌ها بودیم.

جواد اشرفی افزود: در این بازدید مشکل کمبود آرد هم رصد شد و از طریق گفت و گوی چهره به چهره با مردم مشکلات را بررسی کردیم.

وی با بیان اینکه اصلاح تعطیلی نانوایی‌ها از فرمانداران درخواست شده است گفت: در بازدیدی که داشتیم، صف غیرمتعارف مشاهده نشد و علت بیشتر صف‌ها به خاطر کیفیت نان بود لذا چون بازدهی برخی نانوایی‌ها پایین است شاهد تشکیل صف هستیم.

معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در برخی از نقاط مهرشهر همچون ۹ دی نیاز به ایجاد نانوایی است چون تقاضا زیاد اما نانوایی کم است که با راه‌اندازی نانوایی سیار می‌توان مشکل را حل کرد.