به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «کریم ذوالفقاری» درباره آخرین تحولات حوزه مکانیزاسیون افزود: در تمام دنیا دولتها به کشاورزی یارانه میدهند، زیرا زیربخشهای کشاورزی نسبت به بخشهای خدماتی سود بالایی ندارند، در این بین مکانیزاسیون کشاورزی به معنی ورود ماشین به عرصه مزرعه است و بهتبع آن ارزانتر، کیفیتر و راحتتر تولید انجام میشود. با توجه به جایگاه بینبخشی و اهمیت بالای این حوزه، در وزارت جهاد کشاورزی ساختار مرکز از زیرمجموعه معاونت زراعت به زیرمجموعه حوزه وزارتی تغییر یافته است که این موضوع یک اتفاق فرخنده برای ارتقای جایگاه مکانیزاسیون است.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، با توجه به حجم وظایف و فعالیتهای مکانیزاسیون در سطح استانها اظهار امیدواری کرد: بهزودی شاهد ارتقای این ادارات به سطح مدیریت در سازمان جهاد کشاورزی استانها باشیم.
ذوالفقاری ادامه داد: حوزه مکانیزاسیون با این تغییرات تمرکز بیشتری بر حوزههای مختلف بخش کشاورزی اعم از شیلات، دام، طیور، آبزیان، زنبورعسل، زراعت، باغبانی، گلخانهها و جنگل و مرتع خواهد داشت.
وی در خصوص خط اعتباری شماره ۱۰ مکانیزاسیون گفت: سالانه از طریق منابع بانک کشاورزی، خط اعتباری برای ارائه تسهیلات به بخش مکانیزاسیون در نظر گرفته میشود که امسال خط یا ردیف اعتباری دهم آن اجرایی میشود و مقرر شد ۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک کشاورزی به بخش مکانیزاسیون اختصاص یابد.
وی ادامه داد: به دلیل محدودیت منابع بانک کشاورزی تا پایان آبان ماه و نیمه اول آذر پرداختی تسهیلاتی در این حوزه بسیار اندک بود، اما با پیگیریهای وزیر جهاد کشاورزی از دو هفته پیش، مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان برای این حوزه در نظر گرفته شده است.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی خاطرنشان کرد: این تسهیلات به صورت استانی تقسیم و به سازمانهای جهاد کشاورزی استانها ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه در گذشته تخصیص تسهیلات با رعایت منابع و مصارف بود، گفت: در حال حاضر شرط منابع و مصارف از تسهیلات حذف شده و در تفاهمنامه بانک بدون رعایت منابع و مصارف قید شده است.
ذوالفقاری با اشاره به این که در قدم اول این تسهیلات بینبخشی تقسیم شده است، ادامه داد: در قدم دوم این تسهیلات بین استانی تقسیم و به استانها ابلاغ شده است، بانک کشاورزی پرداخت این تسهیلات را آغاز کرده و در پایان دی ماه ارزیابی در جذب انجام خواهد شد که طبق آن در صورت ضعیف عمل کردن یک استان در جذب تسهیلات ابلاغی، به صورت شناور اعتبار تخصیصی آن با استان فعال و متقاضی جابهجا خواهد شد.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون خاطرنشان کرد: توسعه فناوریهای نوین در دستور کار جدی این مرکز قرار دارد و با همکاری خوبی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکتهای دانشبنیان برقرار است اتفاقات خوبی در خصوص بومیسازی برخی از نیازهای ماشینی حوزه مکانیزاسیون افتاده است.