بندرعباس - ایرنا - استاندار هرمزگان گفت: ایران قوی نیازمند کارآفرینان و تجار با تراز جهانی است و مثلت نخبگان خلاق، تجار ثروتمند و سیاستمداران وطن دوست، ایران را قدرتمندتر می کند.

به گزارش ایرنا، مهدی دوستی روز شنبه در آیین نودمین سال اتاق بازرگانی هرمزگان و افتتاح ساختمان جدید آن افزود: ایران امروز به شدت نیازمند کارآفرینان و تاجرانی با سطح عمل جهانی است که همزمان با تجارت و انتقال کالا، بتوانیم فرهنگ و سیاست ‌گذاری‌های حوزه‌های دیگر را نیز انتقال دهیم.

وی با اشاره به پیشینه و جایگاه تاریخی بندرعباس در حوزه تجارت بین المللی اظهار کرد: در زمان شاه عباس صفوی که اختلالاتی در حوزه تجارت ایران به واسطه دولت عثمانی به وجود آمد، شاه عباس مسیر تجارت را از خشکی به دریا تغییر داد و بندرعباس به منطقه‌ ای خاص در تجارت تبدیل شد.

نماینده عالی دولت در هرمزگان ادامه داد: در مقطع کنونی، استان به سمت بهبود محیط اقتصادی حرکت کرده و توسعه بنادر در ۲بخش زیرساخت ها و نرم افزارها آغاز شده است.

وی اضافه کرد: ۱۰۸ ناحیه دارای مجوز در استان مشخص شده اند و تمامی ظرفیت‌های معدنی شامل ۲۱۳ پهنه بارگذاری شد و در اختیار متقاضیان قرار گرفت.

وی ادامه داد: مطالعات ۴۰ طرح پیشران اقتصادی نیز با کمک اتاق بازرگانی آماده شد و در اختیار سرمایه گذاران قرار گرفت و در حوزه ترانزیت هم اصلاحاتی انجام شد و ماندگاری کالا در گمرکات از ۴۸ ساعت به سه ساعت کاهش یافت.

دوستی با اشاره به آغاز برنامه مدون توسعه بنادر هرمزگان گفت: در بندرلنگه که بزرگترین بندر صادرات کانتینری استان است ساعت فعالیت محدود قبلی افزایش یافت چراکه بنادر دارایی‌های ارزشمندی هستند که نباید به واسطه محدودیت نیروی انسانی از بهره وری اصلی آنها کاسته شود.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان بر دانش و تجربه مردم در حوزه صید و صیادی و تجارت دریایی تاکید کرد و ادامه داد: متاسفانه قوانین حوزه تجارت محدود کننده است و اگر بتوان تجارت خُرد و پیله وری جنوب را توسعه داد به رونق اقتصادی این مناطق کمک می‌شود.

استاندار هرمزگان همچنین یکی از دلایل توسعه نیافتگی سواحل مکران را کمبود انرژی و نیروگاه در حد فاصل بندرعباس تا چابهار دانست.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از دلایل این عقب ماندگی رویه‌های تجاری کوچک (خُرده تجارت) در این مناطق است که با اصلاحات انجام شده در بندر سیریک تغییر این رویه‌ها آغاز و ترانزیت و واردات و صادرات کالا نیز اضافه شده است.

جای خالی نگاه صادراتی در تولید

نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس نیز در این مراسم گفت: افزایش صادرات یک کلید مهم در گشایش اقتصادی است.

حجت الاسلام محمد عبادی زاده ادامه داد: دلیل چالش در صادرات این است که رویکرد تولید، معطوف به داخل کشور است و تولیدکنندگان باید کالاها را با نگاه صادراتی تولید کنند.

حجت الاسلام عبادی زاده خاطرنشان کرد: پس از گذشت ۴۳ سال هنوز نتوانسته ایم نقش بخش خصوصی و فعالان این حوزه را متناسب با جایگاه آنان تبیین کنیم.

وی یادآور شد: هرمزگان با ظرفیت‌های زیاد و گوناگون، نقش‌ مهمی در اقتصاد دارد و دولت باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های معدنی آن را انجام دهد تا این استان در حوزه معدن به جایگاه ملی خود دست پیدا کند.

وی متذکر شد: هرمزگان با وجود تمامی ظرفیت‌ها، وضعیت خوبی در حوزه اشتغال و فقر ندارد و شاخص‌های منفی آن در این بخش ها زیبنده استانی با این همه ظرفیت نیست و مسوولان استانی و کشوری باید تدبیری بیندیشند.

مسئولیت اجتماعی باید به قانون تبدیل شود

امام جمعه اهل سنت بندرعباس نیز خواستار جدیت و تدوین قانون برای عمل به مسئولیت های اجتماعی توسط صنایع مستقر در استان شد.

شیخ یوسف جمالی اضافه کرد: بخشی از دلایل عدم عمل به مسئولیت های اجتماعی صنایع به دلیل خلاء های قانونی است.

وی تصریح کرد: هرمزگان یکی از استان هایی است که بیشترین بهره وری را برای کشور دارد ولی در بدترین وضعیت اقتصادی و فقر به سر می برد.

به گفته امام جمعه اهل سنت بندرعباس، با وجود صنایع بزرگ و بنادر تجاری شرایط مناسبی در اشتغال جوانان نداریم که صنایع باید باعمل به مسئولیت های اجتماعی به اشتغال جوانان کمک کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: تصدی گری دولت در اقتصاد، آسیب‌زاست و این اتفاق جلوی بالندگی کشور را می گیرد.

وی ادامه داد: هرچه به سمت تقویت بخش خصوصی حرکت کنیم به همان میزان شاهد رشد و بهره وری بیشتر خواهیم بود و این موضوع در حوزه اقتصاد نیز باید مورد توجه قرار گیرد.