به گزارش خبرنگار ایرنا، کرونا که از سال ۱۳۹۸ دنیا را درگیر کرد، هرازگاهی پا پس کشید و گاهی اوج گرفت تا اینکه در سومین سال همه گیری خود، حالا به موج هشتم رسیده است.
از ۱۰ روز گذشته مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کردند که موج هشتم با زیرسویههای جدید در کشور شیوع یافته و مردم باید باز هم به سمت رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی پیش بروند.
کردستان هم که هفته های آرام و آبی کرونا را سپری می کرد، حالا در آستانه هشدار شیوع زیر سویه های جدید است.
سه شهر در وضعیت زرد
آخر هفتهها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رنگبندی کرونای کشور را اعلام میکند، رنگهایی که میزان خطرپذیری در برابر شیوع کرونا را با زرد، نارنجی، قرمز و آبی نشان میدهد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: در جدیدترین رنگ بندی کرونایی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرهای بانه، دهگلان و دیواندره در وضعیت زرد (نسبتا پرخطر) و بقیه شهرستان ها آبی (بی خطر) قرار گرفته اند.
دکتر بهرام کندایی گفت: در رنگ بندی اخیر و در مقایسه با هفته قبل، بانه، دهگلان و دیواندره از رنگ بندی آبی به زرد تغییر پیدا کرده و در بقیه شهرستان ها تغییری در وضعیت کرونایی مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه بر اساس اعلام وزارت بهداشت، عملا وارد پیک هشتم شیوع کرونا شده ایم، افزود: در حال حاضر هیچ شهرستانی در کشور در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) نیست، هفت شهرستان وضعیت نارنجی (پر خطر) دارد، ۱۰۱ شهرستان وضعیت زرد (نسبتا پرخطر) و ۳۴۰ شهرستان نیز در وضعیت آبی (عادی) قرار دارند.
افزایش موارد ابتلا
اگرچه گفته می شود شدت این موج از نظر کشندگی مانند موج های قبلی نیست ولی نباید در برابر آن کوتاه آمد.
افزایش آمار بستری های کرونا در روزهای اخیر و شناسایی موارد جدید زنگ هشداری است که نباید ساده از کنار آن گذشت.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در مورد آخرین وضعیت سویه های جدید کرونا در استان اظهار کرد: تاکنون موردی از سویه جدید در استان ثبت نشده ولی روزانه ۲۵ تا ۵۰ نمونهگیری مشکوک انجام و به تهران ارسال میشود.
دکتر فرزام بیدارپور با بیان اینکه تعداد بیماران مثبت مبتلا به کرونا از صفر تا یک مورد در هفته های گذشته به سه تا چهار بیمار در روزهای اخیر رسیده، افزود: در طول ۷۵ روز گذشته سه بیمار مبتلا به کرونا و یک بیمار مبتلا به آنفلوآنزا در استان جان خود را از دست داده اند.
وی با بیان اینکه آمادگی لازم از نظر تامین اکسیژن، دارو و تخت های آی سی یو در استان وجود دارد، اضافه کرد: این موج قطعا با خود بستری و فوتی به همراه دارد اگرچه عوارض آن بر خلاف سویه های قبلی چندان شدید گزارش نشده است ولی سرعت انتقال آن بالا است.
موجودی ۲۶۰ هزار دُزی واکسن کرونا
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه در حال حاضر موجودی واکسن کرونا در استان ۲۶۰ هزار دُز است، افزود: ۸۳ درصد جمعیت دُز اول، ۷۵ درصد دوم و ۳۵ درصد دُز سوم را تزریق کردهاند این در حالی است که تنها ۲ درصد دُز یادآور یا چهارم را دریافت کرده اند.
دکتر بیدارپور از مردم خواست برای پیشگیری از سویه جدید این بیماری نسبت به تزریق دوز یادآور واکسن کرونا اقدام کنند چرا که بی تفاوتی در قبال دریافت واکسن، هزینه بیماری و احتمال بستری را در بردارد.
وی افزود: تمامی واکسنهای موجود در استان ساخت ایران است و تاییدیه دارد.
اگر در مکان های سربسته و شلوغ هستید حتما از ماسک استفاده کنید و اگر ۶ ماه از آخرین نوبت واکسیناسیون شما علیه کرونا گذشته، حتما برای تزریق دز یادآور اقدام کنید.
کاهش موج به موج آمار تلفات کرونا نشان می دهد که واکسن بر خلاف آنچه که اوایل شیوع این بیماری تبلیغ می شد، کاملا موثر است.
کرونا از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون در کردستان بیش از ۲ هزار قربانی داشته است.
بیشتر بخوانید
زنگ خطر موج هشتم کرونا در کردستان به صدا درآمد