محسن قاسم زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: طی سال جاری ۶ طرح مرتع داری تلفیقی در استان تهیه و در حال عملیاتی شدن است.
این مسوول خاطرنشان کرد: در قالب طرح مرتع داری تلفیقی، متقاضیان امکان بهره برداری از مراتع اراضی ملی را در قالب فعالیت های اقتصادی نظیر پرورش زنبور عسل، پرورش دام سبک، پرورش شیلات، زراعت چوب، کشت انواع گیاهان دارویی و بوم گردی خواهند داشت.
وی در مورد نحوه تهیه و پیشبرد طرح های مرتع داری تلفیقی اظهار کرد: بهره برداران، طرح های توجیهی خود در فعالیت های یاد شده مربوطه به عرصه های مورد نظر را تهیه و در اختیار نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین قرار می دهند و کارشناسان مربوطه نیز پس از بررسی، در صورت احراز شرایط و توجیه دار بودن طرح ارایه شده برای آنها مجوز صادر می کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین به مزایای مرتع داری تلفیقی اشاره کرد و یادآور شد: اجرای این طرح به پیشبرد اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری و همچنین تقویت معیشت روستاییان و پیشگیری از مهاجرت آنان به شهرها موثر واقع می شود.
این مسوول به نقش مرتع داری تلفیقی در صیانت از عرصه های مرتعی اشاره کرد و ادامه داد: مرتع داری تلفیقی با بهره برداری مطلوب در قالب ضوابط و چارچوب های تعیین شده، تخلفات مربوط به حوزه مراتع و آسیب به این عرصه ها را کاهش می دهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین با بیان اینکه بهره برداری بهینه از مراتع اولویت سازمان منابع طبیعی به شمار می رود، گفت: در سال جاری همچنین پروانه چرای دام در سطح ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی ملی استان در اختیار بهره برداران (دامداران متقاضی) قرار گرفته است.
قاسم زاده اظهار داشت: آگهی ممیزی مراتع ییلاقی استان قزوین در سطح ۲۲ هزار هکتار نیز فراخوان شده و پس از انجام آن، این عرصه ها در اختیار بهره برداران قرار خواهد گرفت.
اراضی ملی در استان قزوین شامل ۸۵۰ هزار هکتار مرتع، ۲۸ هزار هکتار جنگل و ۲۹ هزار هکتار بیابان است.