تهران- ایرنا- ارسال نامه از سوی فدراسیون جهانی کشتی با چوخه به کمیته ملی المپیک در حالی است که این ورزش هنوز فدراسیون ملی ندارد.

به گزارش ایرنا، نامه‌ای در فضای مجازی با امضای سیدمحمد پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای منتشر شده که پولادگر در این نامه از محمود خسروی وفا خواسته که به توسعه ورزش های بومی که مطابق با فرهنگ ایرانی و اسلامی است توجه ویژه داشته باشد. معاون وزیر ورزش و جوانان در نامه تاریخ ۱۲ دی ۱۴۰۱ تاکید کرده که این درخواست به پیشنهاد فدراسیون جهانی کشتی با چوخه برای رییس کمیته ملی المپیک ارسال کرده است.

در نامه پولادگر آمده است: فدراسیون جهانی کشتی با چوخه مهرماه سال جاری نامه‌ای به شماره ۱۹/۱۰۰۱/۱۲۵ برای وزارت ورزش و جوانان ارسال و در آن درخواست کرده تا اقدامات لازم برای معرفی این ورزش بومی ایران به کمیته ملی کشورهای دیگر اقدامات لازم را انجام دهد.

درخواست فدراسیون جهانی کشتی با چوخه در حالی است که بسیاری از مسوولان این ورزش وجود چنین فدراسیونی را منکر هستند و می‌گویند ورزشی که خود به عنوان یک انجمن زیر نظر فدراسیون دیگر کار می‌کند چگونه فدراسیون جهانی دارد؟

قربانعلی قائمی رییس پیشین انجمن کشتی با چوخه فروردین ماه سال جاری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت:‌ تمام فعالیت‌های کشتی با چوخه از سوی فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی پیگیری می‌شود و هر گونه فعالیت خارج از این فدراسیون غیرحرفه‌ای و فاقد وجاهت قانونی است.

قائمی با بیان اینکه در گذشته تلاش‌هایی برای تشکیل فدراسیون بین‌المللی این رشته صورت گرفته است افزود:‌ جمعی از دلسوزان کشتی با چوخه، «فدراسیون بین‌المللی کشتی باچوخه» را در سال ۱۳۹۰ در مشهد پایه‌گذاری کردند و حتی دفتری مشخص شد و تابلوی آن نیز نصب شد ولی دفتر تعطیل و تابلوی آن جمع‌آوری شد و در طی این سال‌ها در هیچ‌کدام از ۳۴ کشور عضو اولیه و حتی کشور ایران نتوانستند از حمایت‌ و همراهی جامعه کشتی با چوخه، پیشکسوتان و چوخه‌کاران برخوردار شوند.

به نظر می‌رسد که کسانی که این روزها در قامت مسوول فدراسیون جهانی کشتی با چوخه نامه هایی برای وزارت ورزش و جوانان ارسال می‌کنند به دنبال منافعی غیر از توسعه این رشته هستند زیرا تا کنون خبری از فعالیت فدراسیون کشتی با چوخه منتشر نشده و بنا به ادعای رییس پیشین انجمن این ورزش آنان تابلو این فدراسیون جهانی را نیز جمع کردند.

تشکیل فدراسیون جهانی کشتی با چوخه به محوریت ایران در حالی این روزها به طنز تبدیل شده که این رشته ورزشی خود یکی از زیرمجموعه های فدراسیون ورزش بومی محلی است و مسوولان این فدراسیون نیز تا کنون واکنشی به نامه فدراسیون جهانی نشان ندادند.