به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، ایوب زارعی گفت: بر اساس اسناد و نقشه های تاریخی، در برهه ای از زمان نام لافت به کل جزیره قشم اطلاق می شد و این بندر دارای سازه های آبی متعدد (برکه، چاه، سد و بندهای خاکی) بوده است.
وی ادامه داد: با مطالعه این سازه ها می توان جنبه های مختلف دانش بومی میراث معماری جزیره قشم را واکاوی کرد و در همین راستا تیم باستان شناسی با مشارکت جامعه محلی لافت، بررسی میدانی در محدوده این بندر تاریخی را آغاز کرده است.
به گفته زارعی، آسیب شناسی، طراحی پلان، مطالعه مصالح و به طور کلی مدیریت سنتی بهره وری از آب در این مطالعه مورد توجه قرار می گیرد و نتیجه این بررسی میدانی و مطالعه تاریخی تهیه پرونده ثبتی سازه های آبی برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور خواهد بود.
به گزارش ایرنا، جزیره قشم به وسعت یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، دارای جاذبه های مختلف گردشگری از جمله غارهای خوربس، غار نمکی، جنگل های دریایی حَرّا، جزایر ناز، خلیج دلفین ها، دره ستاره ها، تنگه و دره چاهکوه و بام قشم است.
همچنین سواحل زیبا، قلعه پرتغالی ها، موزه ژئوپارک، سایت تخم گذاری لاک پشت های پوزه عقابی، چاه های تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت از دیگر جاذبه های گردشگری این جزیره است.
در جزیره قشم بیش از ۲۰۰ محوطه تاریخی از قبیل تپه، دخمه، بقایای کنار ساحل مانند غار، بندر و سازه های آبی مانند سد و نظایر آن شناسایی شده که تا کنون ۳۰ اثر از آن به عنوان آثار ملی به ثبت رسیده است.