عبدالله معتمدی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره احکام صادرشده برای دانشجویان معترض این دانشگاه توضیح داد: در هیات بدوی برای دانشجویان معترضی که کمتر از ۱۰ نفر هستند، احکامی صادر شده است البته احکام صادره را هنوز ندیده ام. بر اساس گزارش هایی که در مورد برخی از دانشجویان داده شده بود، هیات بدوی تشکیل و رأیهایی صادر شده است زمانی که این آرا به شورای تجدیدنظر بیاید، در جریان احکام قرار می گیریم.
دانشجویانی که ابراز پشیمانی کردند، از فرآیند رسیدگی خارج شدند
رییس دانشگاه علامه طباطبایی درباره رویکرد دانشگاه برای برخورد با این دانشجویان گفت: رویکرد ما رویکرد آگاهی بخشی است و قصد ما این نیست که دانشجو اذیت شود. در فرآیندهای رسیدگی به اتفاقات رخ داده، دانشجویانی را که از رفتارهای خود اظهار پشیمانی کردند، از فرآیند بررسی خارج کردیم. در واقع در مواردی که برای ما محرز شد دانشجویی به هر دلیلی نظرش تغییر کرده و نمی خواهد این رفتارها را ادامه دهد، کمک کردیم که از فرایند بررسی کمیته انضباطی خارج شود.
معتمدی ادامه داد: در مورد بقیه موارد هم همین گونه است یعنی اگر ثابت شد دانشجویی خطایی از او سرزده اما اصراری بر ادامه آن خطا ندارد، آمادگی داریم که با اغماض و تساهل نسبت با آن برخورد کنیم. اما دانشجویانی هستند که روی رفتارها و خطاهایی که داشتند، اصرار دارند این اصرار باعث می شود که دانشگاه نتواند نسبت به آنها با تساهل و تسامح رفتار شود.
وی تاکید کرد: تمام دانشجویانی که به دلایلی در این اعتراضات مشکل پیدا کرده بودند، هیچ منعی برای شرکت در امتحانات پایان ترم ندارند و همه مجاز هستند که امتحان بدهند و حتی محدودیتی برای دانشجویانی که منع ورود به دانشگاه داشتند، اعمال نمی شود و می توانند مانند دیگر دانشجویان در امتحانات شرکت کنند.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: به هر حال شرایطی که در کشور و به ویژه در ترم گذشته در دانشگاه ها اتفاق افتاد، شریط خاصی بود که بخشی از آن اعتراضی بود. این بخش اعتراضی در فضای دانشگاه لزوما رفتار منفی به شمار نمی رود. این که دانشجویان نسبت به مسائل اجتماعی حساسیت داشته باشند و نسبت به آنها با دید انتقادی نگاه کنند، هیچ منعی ندارد و اتفاقا این شرایط به رشد و آگاهی و تصمیم گیری دانشجویان کمک می کند.
وی اضافه کرد: آنچه اتفاق افتاد، این بود که بعضی ها به مقررات آموزشی دانشگاه بی توجه بودند و موجب شد دانشجویانی که مقررات دانشگاه را نادیده می گرفتند به آنها تذکر داده شود. اگر دانشجویانی در چارچوب مقررات دانشگاه می خواهند متفاوت فکر کنند و اعتراض داشته باشند، به رسمیت شناخته می شوند و می توانند از ظرفیت و امکاناتی که تشکل ها و مجموعه کانون ها دارنند، استفاده کنند.
مقررات دانشگاه در خصوص حجاب باید رعایت شود
رییس دانشگاه علامه طباطبایی درباره حجاب دانشجویان دانشگاه گفت: برای حجاب و عفاف دستورالعمل وجود دارد یعنی برای ورود دانشجو دستورالعملهای آموزشی تعریف شده است که دانشجو ملزم است برای ورود و فعالیتها در دانشگاه به مقررات توجه داشته باشد و ما هم چیزی فراتر از مقرراتی که دانشگاه مشخص کرده است، انتظار نداریم. البته نسبت به رعایت مقررات حساس هستیم و پیگیری می کنیم که ضوابط تعیین شده حتما رعایت شود.
وی در مورد افرادی که حجاب را رعایت نکنند هم گفت: برای آنها هم پیش بینی هایی شده و معاونت فرهنگی آیین نامه ای را از قبل ابلاغ کرده است؛ بنابراین با این افراد صحبت شده و تذکر داده می شود که امیدواریم در قالب گفتگوهای ارشادی مساله حل شود.
مهمترین دغدغه دانشگاهها، مسائل مالی است
معتمدی در ادامه اظهار داشت: بسیاری از مسائل اینچنینی حل شده است. اکنون و در کنار مسائلی که با آنها در این مدت روبهرو بودیم، مهمترین دغدغه دانشگاه ها مساله مالی آنها است. سال سختی را تا الان پشت سرگذاشته ایم. بدهیهای زیادی در حوزه دانشجویی، استادی و عمرانی داریم که اگر اینها مدنظر قرار نگیرد، با دشواری مواجه می شویم.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی افزود: در حال حاضر مطالباتی که پیمانکاران یا همکاران هیات علمی دارند، مطالبات سنگینی است که با اعتبارات دانشگاه قابل جبران نیست.
معتمدی تامین بودجه تغذیه دانشجویان را یکی دیگر از مشکلات دانشگاهها عنوان کرد و گفت: همچنان کسری بودجه تغذیه وجود دارد. مشکل اعتبار بخشی به حوزه دانشجویی و تغذیه دانشجویان برمیگردد که متاسفانه عدد آن بزرگ است و بدهی های دانشگاه هر روز و هر ماه به بعضی از فروشگاهها و پیمانکاران بیشتر می شود.
دانشجویان خارجی را هم به صورت مجازی و هم حضوری پذیرش میکنیم
وی درباره برنامه های دانشگاه برای جذب دانشجویان افغانی به ویژه دختران اظهار داشت: در راستای اعلام آمادگی وزارت علوم برای جذب دانشجویان خارجی، تلاش داریم با توجه به ظرفیت های موجود هم به شکل آموزش مجازی و هم حضوری پذیرش دانشجوی خارجی داشته باشیم.
معتمدی یادآور شد: برای پذیرش باید حداقل های علمی و مقررات برای ورود آنها رعایت شود. اگر علاقهمند باشند که به دانشگاه علامه بیایند، برای ورود آنها کمک می کنیم که بتوانند از شرایط آموزشی این دانشگاه استفاده کنند.
وی درباره برنامه های دانشگاه برای جذب دانشجویان خارجی هم گفت: مجموعه مدیریتی مجزایی را در دانشگاه پیش بینی کردیم که تمام کارهای دانشجویان خارجی را به شکل یکجا در دانشگاه سامان دهی کنند. با همکاری که دانشکده ها در گروه های مختلف آموزشی داشتند و با توجه به اعلام آمادگی آنها، امیدواریم بتوانیم با یک شیب تندی جذب دانشجویان خارجی هم به شکل حضوری و هم به شکل مجازی داشته باشیم.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این که حدود ۲۵۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه علامه طباطبایی مشغول تحصیل هستند، اظهار داشت: عمده آنها از کشورهای عراق، افغانستان، هند و پاکستان هستند و از کشورهای اروپایی هم دانشجویانی داریم.