به گزارش روز یکشنبه ایرنا، تارنمای روزنامه دیلی میل افشا کرد: در حال حاضر از هر چهار نیروی ارتش یک نفر در گروه افراد چاق و یا دارای اضافه وزن خطرناک قرار میگیرد.
این روزنامه همچنین افشا کرد: از سال ۲۰۱۰ میلادی (۱۳۸۹ شمسی) تاکنون، پنج هزار و ۲۰۰ سرباز چاق و دارای اضافه وزن، به دلیل مشکلات سلامتی و مسائل درمانی از ارتش کنار گذاشته شدهاند.
بر این اساس، سنگین وزنترین عضو ارتش که به دلیل مسائل پزشکی اخراج شد، ۱۹۰ کیلوگرم بود. بیش از ۸۰۰ سرباز دیگر به دلیل وزنهای بیشتر از ۱۱۴ کیلوگرم از ارتش خارج شدند.
در این میان، دادههای وزارت دفاع نشان میدهد که بیش از یکهزار و ۱۰۰ نفر به دلیل مشکلات ناشی از چاقی به دیابت نوع ۲ مبتلا شده و یکهزار و ۱۱۳ نفر هم از فشار خون بالا رنج میبرند، همچنین بیش از ۱۰۰ نیروی ارتش به عارضههای قلبی دچار هستند.
این گزارش میافزاید: از سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳ شمسی) و به منظور حل این مشکل، برای ۸۵۰ نفر داروهای رژیمی تجویز شده و بیش از ۶۰ نیروی ارتش تحت عملهای جراحی موسوم به لیپوساکشن قرار گرفتهاند.
ریچارد کمپ یک فرمانده سابق نیروهای نظامی انگلیس در افغانستان با انتقاد از این موضوع اظهار داشت: این وضعیت، شکست رهبران و مسئولان ارتش در انجام وظیفه نظارت بر سلامتی و آمادگی بدنی نیروها را نشان میدهد.
همچنین لرد دانت یک فرمانده سابق در ارتش انگلیس نیز در همین رابطه، راه حل معضل چاقی و اضافه وزن خطرناک در میان نیروهای مسلح را در اصلاح زنجیره فرماندهی ارتش این کشور دانست.
این درحالی است که یک سخنگوی وزارت دفاع انگلیس درباره اطلاعات افشا شده از مشکل اضافه وزن و چاقی میان نیروهای نظامی این کشور گفت: ترخیص پرسنل به دلیل مسائل پزشکی میتواند ناشی از مشکلات متعددی باشد که چاقی و اضافه وزن خطرناک یکی از آنها است.
وی ادامه داد: نیروهای مسلح به منظور انجام وظایف به بدنی ورزیده نیاز دارند و ما به طور مداوم با استفاده از ابزار سنجش آمادگی بدنی از آن اطمینان حاصل میکنیم.