به گزارش ایرنا، «علی چاله چاله» روز یکشنبه در دیدار مدیران سازمان جهاد استان و مدیران ادارات تابعه با استاندار کرمانشاه، پس از ارایه آمارهای بخش کشاورزی به بیان گزارشی از طرح اصلاح الگوی کشت ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی و برش ویژه این طرح در استان و پیشنهادات اصلاحی سازمان در این خصوص پرداخت.
وی اظهار داشت: در این راستا امسال کشت گندم آبی در قالب کشت قراردادی قرار گرفت و تاکنون بیش از ۶۵ درصد از اراضی گندم آبی استان تحت کشت قراردادی قرار گرفته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه همچنین به طرح جهش تولید در دیمزارها با همراهی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اشاره کرد و گفت: در این طرح ۴۱۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان زیرپوشش طرح جهش تولید در دیمزارها قرار خواهد گرفت و تاکنون این طرح در سطح ۳۲۲ هزار هکتار انجام شده است.
وی سپس به طرح انتزاع و واگذاری مسوولیت های سازمان صمت به سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در خصوص نظارت بر بازار کالاهای کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این راستا از زمان واگذاری مسئولیتها نظارتها و بازرسیها بر بازار مستمر و مطلوب بوده است.
سه هزار میلیارد تومان اعتبار سفر رییس جمهوری به کرمانشاه اختصاص یافت
چاله چاله، در ادامه به مصوبات سفر هیات دولت به کرمانشاه اشاره کرد و افزود: مصوبات بسیار خوبی در سفر هیات دولت به استان در بخش کشاورزی داشتیم و حدود سه هزار میلیارد تومان در این راستا به کرمانشاه تخصیص یافت که مجموعه سازمان در تلاش هستند این اعتبارات هرچه سریعتر به بخش کشاورزی تزریق شود.
وی همچنین به برنامه ریزی های سازمان برای تدارک و تامین میوه شب عید پرداخت و گفت: در این راستا برنامهریزی لازم صورت گرفته و مباشر طرح مشخص شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه خواستار حمایت استاندار کرمانشاه از بخش کشاورزی شد و افزود: بخش کشاورزی با سفره مردم و امنیت غذایی مردم عجین شده و چنانچه حمایت های استاندار در بخش کشاورزی را شاهد باشیم به طور قطع موفقیت و توسعه این بخش امکان پذیر خواهد بود.
وی در پایان با اشاره به رسالت های سازمان جهاد کشاورزی و کمبود بودجه در این سازمان افزود: وضعیت رفاهی کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه مطلوب نیست و نیازمند توجه جدی است.
قیمت گوشت در کرمانشاه باید متعادل شود
در ادامه این دیدار استاندار کرمانشاه ضمن تاکید بر اهمیت بخش کشاورزی کرمانشاه گفت: برنامه های بخش کشاورزی استان می بایست منجر به تامین معیشت کشاورزان شود و در این راستا قطعا از برنامه های توسعهای بخش کشاورزی که نفع کشاورزان در آن دیده شده حمایت خواهد شد.
«محمدطیب صحرایی« در ادامه با اشاره به قیمت کالاهای کشاورزی بویژه گوشت قرمز در کرمانشاه افزود: قیمت کالاهای کشاورزی می بایست منجر به رضایت مندی مصرف کنندگان شود و در زمینه گوشت قرمز به طور قطع می بایست قیمت آن متعادل شود و نباید در استانی که جایگاه دامپروری در کشور را بخود اختصاص داده، شاهد افزایش قیمت گوشت قرمز نسبت به استان های دیگر باشیم.
به گزارش ایرنا، در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی،۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.