به گزارش ایرنا ، پایگاه خبری روزنامه هشت صبح روز یکشنبه نوشت : اوگلند که به کابل سفر کرد، گفته است: دفاتر ما تقریباً خالی و تمام عملیاتهای کمکرسانی فلج شده است و این سازمان بدون کارکنان زن نمیتواند امدادرسانی را از سر بگیرد.
او افزوده است که شورای نروژی پناهندگان به تمام ارزشهای سنتی افغانستان در مورد لباس، سفر و محل کار احترام میگذارد.
یان اگلند همچنان اعلام کرده است: ما بدون کارمندان زن نمیتوانیم به زنان و کودکان رسیدگی کنیم.
وی خاطرنشان کرده که برای کمک به ۷۰۰ هزار تن در افغانستان، کار صدها کارمند زن در این نهاد ضروری است، در غیر این صورت، افرادی زیادی آسیب جانی و مالی خواهند دید.
او با انتشار تصویری در توییتردر میدان هوایی کابل نوشت که به افغانستان برگشته است.
اگلند گفته است که به دلیل ممنوعیت کار زنان ناگزیر شدهاند کمک به افراد نیازمند در افغانستان را متوقف کنند.
به گفته دبیرکل شورای پناهندهگان نروژ ، باید به همه کارمندان این شورا اجازه داده شود تا به کارشان برگردند.
طالبان روز شنبه سوم دی به سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی در افغانستان دستور داد که از حضور کارمندان زن در محل کار تا اطلاع ثانوی جلوگیری کنند.
در پی این تصمیم
شماری از آژانس های امدادرسان خارجی در واکنش به تصمیم طالبان مبنی بر تعلیق اشتغال زنان در نهادهای داخلی و خارجی، فعالیت خود را در افغانستان متوقف کردند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمانهای «کودکان را نجات دهید»، شورای نروژی پناهجویان و آژانس CARE یکشنبه در بیانیه مشترکی اعلام کردند: ما نمیتوانیم بدون کارکنان زن به زنان و کودکان و مردان افغانستان کمک کنیم.
«کمیته نجات بینالمللی» نیز از تعلیق فعالیت خود خبر داد و گفت: تمام خدمات ما به کارکنان زن بستگی دارد. اگر نتوانیم زنان را استخدام کنیم قادر به ارائه کمک به مردم نیستیم.
رامیز الاکبروف معاون نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان به خبرگزاری فرانسه گفت که این ممنوعیت، ارسال کمک به میلیونها نفر از مردم افغانستان را با مشکل مواجه میکند و تاثیر مخربی بر اقتصاد این کشور خواهد داشت.
وی افزود، دهها سازمان در مناطق دورافتاده افغانستان فعالیت دارند و بسیاری از آنها زنانی را به خدمت می گیرند که از محل در آمد این مشاغل هزینه خانوادههایشان را تامین میکنند.