به گزارش روز دوشنبه ایرنا، خبرگزاری آناتولی نوشت: صرب هایی از مرکز کوزوو و دیگر مناطق این کشور در کنار رهبران سیاسی روز یکشنبه در این تظاهرات که در شهر اشترپس (Strpce) در این تظاهرات شرکت کردند.
یک پسربچه و یک مرد جوان صرب، جمعه در شب کریسمس ارتدوکس در جنوب کوزوو هدف گلوله افراط گرایان آلبانیایی قرار گرفته و زخمی شدند.
جمعیت شرکت کننده در این تظاهرات بنرهایی با خود حمل می کردند که روی آن ها نوشته شده بود: «اروپا، غرب، تقصیر فرزندان ما چیست؟، خشونت علیه صرب ها و الکساندر ووچیچ (رئیس جمهور صربستان) را متوقف کنید، از صرب ها و صلح محافظت کنید».
همزمان با برپایی این تظاهرات، چندین واحد پلیس کوزوو و نیروهای حافظ صلح ناتو، موسوم به نیروی کوزوو یا نیروی حافظ صلح ناتو در کوزوو (KFOR)، در اطراف این شهر حضور یافتند.
تنش ها بین کوزوو و صربستان به تازگی به دنبال مجموعه ای از حوادث در منطقه تشدید شده است.
رییسجمهوری صربستان گفته نمایندگی ناتو در کوزوو با درخواست ارسال یکهزار نیروی نظامی و پلیس این کشور به کوزوو به منظور برقراری امنیت برای صربتبارها مخالفت کرده است.
به دنبال حادثه تیراندازی در روز جمعه، دفتر دولت صربستان در امور کوزوو اقدام فوری و قاطع از جامعه بین المللی را خواستار شد.
پلیس کوزوو اعلام کرده که یک مرد ۳۳ ساله را که از اعضای نیروهای امنیتی کوزوو است، به عنوان مظنون این حمله بازداشت کرده است.
کوزوو که بیشتر جمعیت آن را آلبانیایی تبارها تشکیل می دهند، در سال ۱۹۹۹ از صربستان جدا شد و در سال ۲۰۰۸ اعلام استقلال کرد. اما صربستان این اقدام را به رسمیت نشناخته و استان سابق خود را همچنان بخشی از قلمروی کنونیاش میداند.
به تازگی تنش ها بین دو کشور منطقه بالکان افزایش یافته، اما به نظر می رسد که پس از برداشتن موانعی که گذرگاه اصلی مرزی بین دو کشور را مسدود کرده بود، از شدت تنش ها تا حدی کاسته شده است.
به گزارش ایرنا، صربها در شمال کوزوو چندی پیش و در پی دستگیری افسر پلیس پیشین صرب توسط پلیس کوزوو، سنگرها و جادهها را مسدود کردند. آزادی او یکی از خواستههای اصلی معترضان بود.
ماه گذشته، برای نخستین بار پس از پایان جنگ کوزوو بین سالهای ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹، صربستان به دلیل موج درگیریها میان مقامهای کوزوو و صربتبار در مناطق شمالی این کشور، استقرار نیروهای صربستان در این مناطق را خواستار شد.
هیات نمایندگی ناتو در کوزوو از سال ۱۹۹۹ میلادی و پس از تصویب قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت سازمان ملل به منظور نظارت بر خروج نیروهای صربستان از این منطقه، در کوزوو مستقر شدند.
در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل آمده است که صربستان، تنها در صورت تایید هیات نمایندگی ناتو در کوزوو، می تواند پرسنل نظامی خود را در گذرگاههای مرزی، اماکن مذهبی مسیحیان ارتودکس و مناطق با اکثریت صرب مستقر کند.