به گزارش ایرنا، آزاده رجبی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: ۲۸.۵ درصد از تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه برای حوزه بانوان این استان اختصاص یافت که تاکنون ۶۸۹ نفر از این وام در راستای راهاندازی مراکز تولیدی کوچک و متوسط استفاده کردند.
وی اظهار داشت: همچنین ۲ هزار و ۵۳۳ نفر از متقاضیان گلستانی دریافت تسهیلات مشاغل خانگی به بانکها معرفی شدند که از این تعداد ۲ هزار و ۲۰۷ نفر بانوان بودند.
وی بیان کرد: بخش عمده فعالیت بانوان برای مشارکت در تولید مربوط به راهاندازی مشاغل خانگی است که برای تقویت این بخش تلاش میکنیم از کسب و کار زنان بهویژه بانوان سرپرست خانوار حمایت شود.
رجبی افزود: بیش از ۶۰ هزار زن بافنده قالی و فرش در استان گلستان فعالیت میکنند که پیگیریهای زیادی برای بیمه کردن این افراد هستیم.
وی خاطر نشان کرد: همچنین ابلاغیه ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتعالزایی زنان روستایی در نظر گرفته شده که امیدواریم به زودی این مهم رقم بخورد.
سالانه حدود ۱۹هزار ازدواج در گلستان ثبت می شود
مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری گلستان همچنین گفت: هر ساله حدود ۱۹ هزار ازدواج در استان ثبت میشود که تاکنون ۱۸ هزار و ۸۱۴ نفر وام ازدواج به مبلغ ۲ هزار و ۵۳۴ میلیارد ریال دریافت کردند.
وی افزود: برای تشویق و حمایت از زوجین دهه شصتی به ازدواج مبلغ ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات برای هر کدام جداگانه ۵۰۰ میلیون ریال اختصاص داده شده است این مبلغ علاوه بر تسهیلاتی که به دیگر زوجین داده میشود، است.
رجبی اظهار داشت: با وجود تشویقها و حمایتها متاسفانه حدود ۴ هزار نفر از کارمندان ادارات گلستان هنوز مجرد هستند.
وی اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون به ۱۲ هزار و ۸۴۹ متقاضی دریافت وام فرزندآوری مبلغ ۵۲۴ میلیارد ریال اعطا شده است.
وی با اشاره به ۲۹.۹ درصد ناباروری اولیه و ثانویه در گلستان، بیان کرد: براساس آخرین مطالعه انجام شده میزان شیوع عمری ناباروری اولیه ۱۳.۶ و ثانویه ۱۶.۳ در هر ازدواج در کل استان بوده است.
رجبی خاطر نشان کرد: در موضوع جمعیت باید برنامهریزی و تلاش برای درمان ناباروری استان صورت گیرد و تجهیز مرکز نهال در گلستان به اولین گام متولیان امر باشد و پس از آن تاسیس مراکز خصوصی و دولتی در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: در حال حاضر بانوان گلستانی هفت درصد پستهای مدیریتی این استان را در اختیار دارند که این رقم با حمایت و تاکیدات استاندار باید به ۲۰ درصد برسد.
وی اظهار داشت: هم اکنون حدود ۴۵ درصد بانوان شاغل در دستگاههای دولتی استان گلستان مشغول فعالیت هستند که ۳۱۲ نفر از آنها در پست مدیریت، ریاست و مدیرکلی قرار دارند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان گفت: پس از سالها انتظار برای ساخت پارک ویژه بانوان در شهر گنبدکاووس با تلاشهای صورت گرفته انشاالله این پارک در هفته دولت ۱۴۰۲ افتتاح و به بهرهبرداری میرسد.
رجبی افزود: شهرداران شهر مینودشت و آزادشهر موظف به جانمایی مکانی ویژه برای احداث پارک بانوان شدهاند هم اکنون در شهر بندرگز و کردکوی جانمایی برای ایجاد پارک بانوان صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: تنها پارک فعال ویژه بانوان در سطح استان گلستان هم اکنون در شهر گرگان فعال است که در مصوبات سفر دکتر رئیسی اعتباری بالغ بر ۳ میلیارد تومان برای تجهیز آن اختصاص دالده شد.
وی همچنین با اشاره به ضرورت ایجاد بیمارستان تخصصی برای بانوان گفت: در راستای ارائه خدمات تخصصی و خدمات ویژه به مادران، کودکان و زنان، غربالگری و سلامت بانوان به صورت ویژه پیگیر استقرار و اختصاص یکی از بیمارستانهای استان برای زنان هستیم.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری گلستان همچنین از برگزاری بیش از هزار و ۵۰۰ برنامه در ایام بزرگداشت هفته زن در مناطق شهری و روستایی این استان خبر داد.
گلستان مطابق سرشماری سال ۱۳۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف دارد که ۴۹ درصد آن را زنان تشکیل میدهد.