به گزارش ایرنا از سازمان توسعه تجارت، همایش بررسی ظرفیتهای تجاری شمال آفریقا با هدف بررسی ظرفیتهای بالای تجاری و اقتصادی این کشورها با حضور سفرا، رایزنان بازرگانی کشورهای هدف، دستیار وزیر و مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقا وزارت امور خارجه و جمع کثیری از تجار و علاقهمندان به فعالیتهای اقتصادی در شمال آفریقا به میزبانی سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد.
در این رویداد که سومین همایش از سلسله همایشهای معرفی ظرفیتهای تجاری قاره آفریقا بود، بر شناخت دقیق فرصتهای بالقوه و بالفعل تجاری این قاره، تمرکز ویژه بر مزیتهای صادراتی، تسهیلات و مشوقهای حمایتی موجود در شمال آفریقا و لزوم بهرهگیری از مشاوران و خبرگان امر برای ورود به بازار بزرگ شمال آفریقا تاکید شد.
در این همایش، سید محمدصادق قنادزاده مدیرکل دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران به ویژگیهای کم نظیر قاره آفریقا و برخی موانع موجود پرداخت و اظهار داشت: همگرایی بیشتر در تمام ارکان نظام برای بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای قاره بکر آفریقا لازمه توسعه روابط است.
وی همچنین با برشمردن مجموعه اقدامات گسترده سازمان توسعه تجارت ایران در جهت ایجاد و افزایش شناخت دو طرفه بین ایران و کشورهای قاره آفریقا، تاکید کرد: حضور در چهار رویداد بزرگ نمایشگاهی آفریقا، تبادل بیش از ۱۰۰ هیات تجاری، برگزاری سلسله همایشهای معرفی ظرفیتهای تجاری آفریقا، اعزام قریبالوقوع سه رایزن به مناطق مختلف آفریقا و نشستهای تخصصی متعدد با اتحادیهها و سندیکاهای صادراتی کشور طی ۹ماهه گذشته از اقدامات این سازمان است.
قنادزاده با بیان اینکه ظرفیت بالای مراکز تجاری زیر نظر سازمان توسعه تجارت ایران در کشورهای هدف به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای ورود به بازار است، تصریح کرد: شبکهای بالغ بر هشت مرکز تجاری در سرتاسر قاره آفریقا فعال شده و به ارائه طیف وسیعی از خدمات به شرکتهای تولیدی و صادراتی که بنای حضور در بازار آفریقا را دارند، میپردازند.
به گفته وی، این مراکز در کشورهای کنیا، اوگاندا، تانزانیا، ساحل عاج، غنا، کامرون، سنگال، نیجریه، الجزایر و آفریقای جنوبی مستقر و این شبکه تا پایان سال تکمیل میشود.
همچنین مهدی شوشتری دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقا با بیان اهمیت راهبردی کشورهای شمال آفریقا از آمادگی تمام سفیران و نمایندگیهای ایران برای مشورت، مساعدت و همکاری با تجار و صادرکنندگان ایرانی خبر داد.
وی با تأکید بر اولویت صدور خدمات فنی مهندسی و سرمایهگذاری در کشورهای شمال آفریقا افزود: توجه ویژه شرکتها به قوانین حمایتی و همچنین ضوابط خاص کشورهای شمال آفریقا، پیش از ورود از لازمههای مهم فعالیت در این کشورهاست.
در ادامه این رویداد، رایزن بازرگانی کشور الجزایر به تشریح سیاستهای حمایت از سرمایهگذاران در این کشور پرداخت و از نسخه جدید قانون سرمایهگذاری الجزایر به عنوان یک فرصت تاریخی برای ورود شرکتهای ایرانی یاد کرد.
همچنین در این همایش دو تن از مدیران مراکز تجاری ایران در کشورهای الجزایر و کامرون به معرفی خدمات خود و تشریح چگونگی انجام فعالیتهای اقتصادی و تجاری در کشورها پرداختند.