**پاپ خواستار ازسرگیری مذاکرات رفع تحریمها شد
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان امروز دوشنبه در جریان نطق خود، خواستار از سرگیری مذاکرات رفع تحریمها شد.
پاپ در جریان نطق امروز خود که به صورت زنده از تارنمای «واتیکان نیوز» پخش شد، اعلام کرد: نگرانی خاصی به دلیل وقفه در مذاکرات برای ازسرگیری برجام که به «توافق هسته ای ایران» معروف است، به وجود آمده است.
وی در سخنان خود همچنین خطاب به اعضای هیاتهای دیپلماتیک که برای تبریک سال نو میلادی به «سریر مقدس» رفته بودند، ابراز امیدواری کرد که هر چه سریعتر یک راه حل ملموس برای تضمین آیندهای امنتر به دست آید.
اظهارات رهبر کاتولیکهای جهان در حالی مطرح شد که گفتوگوها درباره ازسرگیری اجرای کامل برجام پس از ماهها رایزنیهای فشرده به مرحلهای رسیده است که چنانچه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفتوگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمهای سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران هم تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریمها به صورت حداکثری رفع و منطقههم از اجرای آن بهرهمند شود.
در همین حال «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان امروز درباره آخرین خبرها از مذاکرات رفع تحریم ها گفت: مذاکرات از طریق کانالهای ذیربط در حال انجام است و این خواست دوطرف است.
کنعانی در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره سفر دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران که قرار بود بعد از تعطیلات سال نو میلادی انجام شود، اظهار داشت: همکاری بین ایران و آژانس در حال انجام است و اطلاعی در مورد سفر اقای گروسی ندارم و نمی توان خبر جدیدی بدهم.
وی همچنین درباره روند مذاکرات رفع تحریم ها نیز گفت: دو طرف در کانالهای زیر ربط در حال مذاکره هستند که این خواست دو طرف است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای آمریکایی ها مبنی بر اینکه مذاکرات برجام از دستور کار آنها خارج شده است، اظهار داشت: اینکه مقامات آمریکا برای رژیم صهیونیستی درباره ایران گفتوگو کند، رخداد جدیدی نیست و متاسفانه سیاست خارجی آمریکا در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران در گروگان صهیونیستها و رژیم صهیونیستی است.
وی با یادآوری اینکه موضوع هستهای تنها موضوع سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیست، گفت: توافق یک مسیر دوجانبه است کشوری هم که نقض تعهد کرده است رژیم آمریکا است کشوری که باید پاسخگو باشد و در مقام متهم و پاسخگویی توضیح بدهد دولت آمریکا است؛ سیاست جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته ای روشن است و در همان چارچوب عمل می کند و آمادگی جمع بندی مذاکرات را مبتنی بر بسته ای که ارائه شده است، دارد.
کنعانی با بیان اینکه خطوط قرمز ایران در مذاکرات نیز روشن است، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران و تیم مذاکره کننده بر مبنای خواسته ملت ایران عمل کرده و خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: همانطور که وزیر امور خارجه و هم مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران اعلام کردهاند، این فضا و این مسیر برای همیشه در پیش روی طرف مقابل باز نیست بنابراین باید در این چارچوب آنها هم منطقی عمل کنند و به منافع و مصالح خودشان توجه داشته باشند.
**رهبران جهان از داسیلوا حمایت و حمله هواداران بولسونارو به نهادهای دولتی برزیل را محکوم کردند
رهبران جهان حمله هواداران ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری سابق برزیل به ساختمانهای دولتی این کشور را بشدت محکوم و از دولت لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهوری جدید این کشور حمایت کردند.
گابریل بوریچ رئیس جمهوری شیلی یکشنبه شب اعلام کرد: ما در برابر این حمله بزدلانه و شنیع به دموکراسی، از دولت برزیل کاملا حمایت میکنیم.
گوستاوو پترو رئیس جمهوری کلمبیا نیز در توئیتی نوشت: با لولا داسیلوا و مردم برزیل اعلام همبستگی میکنم. فاشیست تصمیم گرفته است دست به کودتا بزند. سازمان کشورهای آمریکایی اگر میخواهان بعنوان یک نهاد به حیات خود ادامه دهند باید در این باره تشکیل جلسه بدهند.
پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا توئیت کرد: از لولا داسیلوا و نهادهای دموکراتیک و آزادی که توسط مردم برزیل انتخاب شدهاند، حمایت میکنم. ما شدیدا حمله به کنگره برزیل را محکوم کرده و خواستار بازگشت فوری کشور به وضعیت دموکراتیک و عادی هستیم.
مارسلو ابرارد وزیر خارجه مکزیک نیز گفت: ما حمایت کامل مکزیک را از دولت لولا که با آرای مردم انتخاب شده است، اعلام میکنیم و هر گونه تلاش علیه نهادهای دموکراتیک را محکوم میکنیم.
سانتیاگو کافیرو وزیر خارجه آرژانتین در توئیتی نوشت: همبستگی خود را با لولا ابراز کرده و صدای خود برای دفاع از دموکراسی برزیل بلند میکنیم.
وزارت روابط خارجی اکوادور نیز اعلام کرد: اکوادور حوداثی را که علیه نهادهای برزیل رخ داده است، محکوم کرده و بر حمایت بی حد و مرز خود از دموکراسی و دولت مشروع و منتخب برزیل تاکید میکند.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه هم گفت: باید به اراده مردم و نهادهای دموکراتیک برزیل احترام گذاشت. ما از رئیس جمهوری برزیل حمایت میکنیم.
وزارت خارجه آمریکا نیز حمله به نهادهای دولتی برزیل را محکوم کرد. جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از نهادهای دولتی برزیل حمایت کرده و اوضاع آن کشور از نزدیک دنبال میکند
هزاران تن از هواداران بولسونارو که شکست وی در انتخابات را نپذیرفتهاند یکشنبه به وقت محلی به ساختمانهای کنگره ملی (پارلمان)، دیوان عالی و کاخ ریاست جمهوری در برازیلیا پایتخت برزیل حمله کردند.
آنها خواستار کودتای ارتش برای برکناری داسیلوا هستند. وی یک هفته پیش دوره جدید ریاست جمهوری خود را آغاز کرد.
بولسونارو به ترامپ برزیل مشهور است و رسانهها حمله هوادارانش به نهادهای دولتی را با حمله ششم ژانویه ۲۰۲۱ هواداران دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا به ساختمان کنگره مقایسه کردهاند.
**رئیس شورای حاکمیتی سودان بر خروج نیروی مسلح از فعالیت سیاسی تاکید کرد
"عبدالفتاح البرهان" رئیس شورای حاکمیتی سودان یکشنبه شب گفت که نیروهای مسلح متعهد به خروج از فعالیت سیاسی هستند.
البرهان اظهار کرد: باید دیگران را نیز به این سمت سوق دهیم که به خروج از روند سیاسی بپیوندند.
وی با بیان این که روند سیاسی در سودان، یک روند کاملا سودانی است گفت: منتظر تشکیل یک دولت غیرنظامی در راستای تحقق خواستههای مردم سودان هستیم.
از سوی دیگر، محمد حمدان حمیدتی، نایب رئیس شورای حاکمیتی سودان، گفت که توافقنامه چارچوب یک پیشرفت مهم برای حل و فصل بحران کشور است.
وی بار دیگر بر تعهد خود به پایان دادن به شرایط موجود برای تشکیل دولت غیر نظامی در سودان تاکید کرد.
حمیدتی گفت: تأکید ما اصلاح نهادهای نظامی و تشکیل ارتش ملی به دور از هر گونه مداخله سیاسی است.
احزاب غیر نظامی که توافق چارچوب را در سودان امضا کردند نیز در این باره اعلام کردند: توافق مراکز نظامی را از سیاست دور می کند و تأکید آن بر اجرای عدالت است.
این گروهها بار دیگر دوستان خود در احزاب سیاسی را دعوت کردند که به روند سیاسی در سودان بپیوندند.
این گروهها در پایان اعلام کردند: تأکید ما این است که روند سیاسی هدف آن تحقق خواستههای ملت سودان است.
اظهارات مقامات سودانی دو هفته پس از آن رخ می دهد که هزاران نفر از مردم کشور ششم دی ماه در چند شهر با برگزاری تظاهرات به تداوم حکمرانی نظامیان در این کشور اعتراض کردند.
هزاران سودانی طی هفتههای گذشته در اعتراض به توافق اخیر بین گروههای غیرنظامی و ارتش موسوم به «توافق چارچوب» با هدف یافتن راه حلی برای بحران سیاسی در این کشور در خارطوم پایتخت و شهرهای «ام درمان» و «بحری» به خیابانها آمدند.
منابع رسانهای دوشنبه ۱۴ آذرماه از امضای توافق چارچوب میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی نظامی سودان برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور خبر داده بودند.
خبرگزاری رسمی سودان در این باره اعلام کرد که این توافق که مبنای حل بحران سیاسی کنونی سودان قرار میگیرد، در خارطوم و با حضور مقامات داخلی، منطقهای و بینالمللی میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی انتقالی سودان امضا شد.
این گروهها بر سر یک دوره انتقالی ۲۴ ماهه توافق کردند که از زمان انتخاب نخست وزیر انتقالی آغاز خواهد شد. طبق توافق صورت گرفته، این قدرت انتقالی کاملا مدنی و دموکراتیک و بدون مشارکت نظامیان خواهد بود.
همچنین در این توافق آمده که نیروهای واکنش سریع باید در یک دوره زمانی معین با نیروهای مسلح سودان ادغام شده و هیچ گروه شبه نظامی در این کشور تشکیل نشود.
نشست امضای توافق سیاسی در سودان با حضور نمایندگانی از سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، آمریکا، انگلیس، عربستان، امارات و اتحادیه اروپا برگزار شد.
توافق گروههای سودانی برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور، استقبال طرفهای بینالمللی حاضر در این نشست و در رأس آنها نمایندگان آمریکا عربستان و امارات را به همراه داشت.
**اسرائیل هیوم: دولت بایدن به تلاشها برای حفظ تماس با ایران ادامه میدهد
روزنامه «اسرائیل هیوم» به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد ، دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا همچنان به تلاشها برای حفظ تماس با ایران ادامه می دهد.
این روزنامه صهیونیستی شنبه شب به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوشت که واشنگتن ابزارهای متعددی برای ارتباط با ایران در مورد موضوعات مختلف دارد اما وارد جزئیات آن نمیشود.
این مقام وزارت خارجه آمریکا گفت که دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا شاید به دنبال یک توافق هستهای محدود با ایران باشد.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که نامش فاش نشده است، افزود که چندین ماه است که برجام در دستور کار ایالات متحده قرار ندارد و دیگر تمرکز اصلی دولت این کشور نیست.
وزارت خارجه آمریکا به این سوال که آیا کانالهای مخفی دیگری برای ارتباط با ایران در مورد رسیدن به اشکال دیگری از توافق وجود دارد یا خیر، پاسخ نداد.
با این حال، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در خصوص موضوعات مختلف، ابزارهایی برای ارتباط با ایران دارد. ممکن است که اشاره این وزارتخانه به کانالهای بشردوستانه از طریق سوئیس باشد.
**برخورد دو اتوبوس در مرکز سنگال ۳۸ کشته برجای گذاشت
برخورد دو اتوبوس در مرکز سنگال ۳۸ کشته و ۸۷ زخمی برجای گذاشت.
یک مقام مسؤول در آتش نشانی سنگال به خبرگزاری فرانسه گفت که این حادثه خونین روز یکشنبه در نزدیکی شهر "کافرین" در مرکز سنگال رخ داده است.
شیخ فال مقام مسؤول عملیات در آتش نشانی سنگال با بیان این که این حادثه در ساعت ۳.۱۵ بامداد روز یکشنبه به وقت سنگال رخ داده است، این حادثه را، یک حادثه خطرناک دانست و گفت: این حادثه ۱۲۵ قربانی داشت که ۳۸ تن از آنان کشته شدند.
این مقام سنگال به علت وقوع این حادثه هیچ اشارهای نکرده است.
**زمین لرزهای به بزرگی ۷ ریشتر، کشور وانواتو در اقیانوس آرام را لرزاند
منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، زلزلهای به بزرگی ۷ در جه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) کشور کوچک وانواتو در اقیانوس آرام را لرزاند.
مرکز لرزه نگاری آمریکا اعلام کرد که این زمین لرزه در ساعت ۱۵.۳۲ دقیقه به وقت محلی رخ داده است.
براساس این گزارش، این زمین لرزه در ۲۳ کیلیومتری شمال غرب شهر "پورت اولری" رخ داده است.
مرکز هشدار سونامی در اقیانوس آرام نیز نسبت به وقوع سونامی هشدار داد.
هنوز جزئیات بیشتری درباره خسارتهای احتمالی این زمین لرزه گزارش نشده است.
جمهوری وانواتو کشوری جزیرهای و کوچک است که در جنوب اقیانوس آرام واقع است.
این کشور که همه ساله شاهد فوران آتشفشان و وقوع زمین لرزه است، از ۱۵ سپتامبر ۱۹۸۱ در سازمان ملل متحد عضو و از کشورهای فرانسه و انگلیس اعلام استقلال کرده است.
**دعوت ترکیه از برخی کشورهای اسلامی برای ساخت جنگنده ملی
یک مقام نظامی ترکیه یکشنبه شب از برخی کشورهای اسلامی خواست برای ساخت جنگنده ملی مشارکت کنند.
«اسماعیل دمیر» رئیس صنایع دفاعی ترکیه گفت که درهای کشورش برای مشارکت کشورهای دوست و برادر در پروژه های دفاعی- صنعتی در سطوح مختلف به عنوان شریک باز است.
وی از کشورهایی مانند اندونزی، پاکستان، مالزی، جمهوری آذربایجان که آنها را کشورهای دوست و برادر نامید، خواست در طرح ساخت جنگنده ملی مشارکت کنند.
دمیر مشارکت در این پروژه را برای همه طرفها سودمند دانست.
سخنان این مقام نظامی ترکیه چهار روز پس از آن مطرح می شود که مدیرعامل شرکت بایکار؛ سازنده پهپادهای ترکیه مدعی تلاش برای ساخت یک جنگنده فراصوت بدون سرنشین شد.
«سلجوق بیرقدار» در سخنانی در مورد خصوصیات این جنگنده بدون سرنشین گفت: علاوه بر این که این جت توانایی جنگیدن با هواپیماهای جنگی را دارد، زمان پرواز آن نیز در مقایسه با آخرین پهپاد «آکینجی» چندین برابر بیشتر است.
**نیروهای امنیتی برزیل ۱۵۰ مهاجم به ساختمانهای دولتی را بازداشت کردند
نیروهای امنیتی برزیل دستکم ۱۵۰ تن از هواداران ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری سابق این کشور را که در حمله به ساختمانهای دولتی دست داشتند، بازداشت کرد.
این افراد در برازیلیا بازداشت شدند. تصاویر منتشر شده، اتوبوسهای پلیس را نشان میدهد که مملو از معترضانی است که از ساختمانهای دولت فدرال برزیل خارج میشوند.
هواداران بولسونارو شکست وی در مقابل لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا در انتخابات ریاست جمهوری را نپذیرفته و خواهان مداخله ارتش هستند.
آنها یکشنبه شب به ساختمانهای کنگره ملی، دیوان عالی و کاخ ریاست جمهوری حمله کرده و با پلیس درگیر شدند.
منابع رسانهای گزارش دادند که نیروهای امنیتی کنترل این ساختمانها را دوباره در دست گرفتند.
در همین حال، داسیلوا رئیس جمهوری برزیل پس از حمله هواداران بولسونارو به نیروهای امنیتی دستور داد تا با آغاز یک عملیات گسترده کنترل اوضاع در پایتخت را دوباره به دست بگیرند.
وی گفت: فاشیستهای افراطی کاری کردند که تا پیش از این هرگز در برزیل رخ نداده بود. امروز امنیت از بین رفت. اتفاقاتی که امروز در برازیلیا رخ داد وحشیگری بود.
این اتفاق با محکومیت گسترده جهانی از جمله کشورهای آمریکای لاتین روبرو شد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از جمله رهبرانی بود که به وقایع برزیل واکنش نشان داد و در توئیتی نوشت: حمله به دموکراسی و انتقال صلح آمیز قدرت در برزیل را محکوم میکنم.
**دولت افراطی نتانیاهو ۳۷ میلیون دلار از اموال تشکیلات خودگردان را مصادره کرد
بتسلئیل اسموتریچ وزیر دارایی تندرو رژیم صهیونیستی یکشنبه شب حکم مصادره ۳۷ میلیون دلار (معادل ۱۳۹ میلیون شکل) از اموال تشکیلات خودگردان فلسطین را صادر کرد.
اسموتریچ در یک کنفرانس مطبوعاتی از نتانیاهو و کابینه رژیم صهیونیستی تشکر کرد و گفت که از آنها بابت پیشنهاد برای مصادره این مبالغ از تشکیلات خودگردان تشکر می کند.
وی در پاسخ به این که در سایه بحران اقتصادی که تشکیلات خودگردان با آن روبه روست، شاید این اقدام موجب فروپاشی این تشکیلات، مدعی شد: به میزانی که این تشکیلات تشویق به تروریسم می کند، دشمن محسوب شده وجود آن هیچ منفعتی ندارد.
وزیر دارایی صهیونیست ها مدعی شد که این اقدام مانعی برای خانواده فلسطینیهاست که به مقاومت علیه اسراییل می پیوندند.
اسموتریچ که به سیاست های ضد فلسطینی شهرت دارد، ادعا کرد: این اقدام شاید موجب شود که خانواده های فلسطینی کمتری به دایره تروریسم وارد شوند.
وی ادعا کرد: عدالتی بزرگ تر از قطع شدن منابع تشکیلات خودگردان فلسطین و انتقال آن به خانواده قربانیان [حمله فلسطینیها] وجود ندارد.
دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی جمعه گذشته در بیانیه ای اعلام کرد که کمیته کوچک امنیتی و سیاسی امنیتی اسرائیل موسوم به کابینت روز پنجشنبه تحریم تشکیلات خودگردان فلسطین را در پاسخ به صدور حکم دادگاه بین الملی دادگستری (دادگاه لاهه) تصویب کرد.
براساس این بیانیه، رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت که ۱۳۹ میلیون شکل (حدود ۳۹ میلیون دلار) را از اعتبارات تشکیلات خودگردان فلسطین قطع کند که به گفته صهیونیستها به عنوان حقوق ماهانه خانواده اسیران و شهدای فلسطینی پرداخت می شد.
مقررشد که این پولها را که از راه جمع آوری مالیاتها به دست آمده و اسرائیل در اختیار تشکیلات خودگردان می گذاشت، به خانواده شهرک نشینان صهیونیست اختصاص یابد که در درگیری با جوانان فلسطینی کشته شدند.
توقف ساخت واحد مسکونی فلسطینیها در منطقه جیم که ۶۰ درصد از مساحت کل کرانه باختری رود اردن را تشکیل می دهد، از دیگر تحریمهای رژیم صهیونیستی بود.
کابینه رژیم صهیونیستی در جلسه اخیر خواستار تحریم علیه مسئولانی شده است که از دادگاه بین المللی لاهه خواسته اند که تعریفی درباره ماهیت اشغالگران ارائه دهد.
دولت افراطی نتانیاهو تاکید کرده است که مسئولان ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین تحریم و رفت و آمد آن ها محدود شود.
مجمع عمومی سازمان ملل چند هفته پیش قطعنامه ای علیه رژیم صهیونیستی را با ۸۷ رای موافق صادر کرد.
این مجمع با اکثریت آرا درخواست فلسطین برای صدور استفساریه حقوقی از سوی دیوان دادگستری بین المللی درخصوص ماهیت اشغالگری اسرائیل را تصویب کرد.
براساس این گزارش، ۸۷ کشور به این قطعنامه رای موافق، ۲۶ کشور رای مخالف و ۵۳ کشور رای ممتنع دادند.
**روسیه: اوکراین در جریان آتشبس یکجانبه صدها حمله توپخانهای انجام داد
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ارتش اوکراین در جریان آتشبس یکجانبه مسکو در روزهای ۶ و ۷ ژانویه (۱۶ و ۱۷ دی ماه) صدها حمله توپخانهای انجام داد.
وزارت دفاع روسیه یکشنبه در بیانیهای گفت: نیروهای اوکراین در تمام طول دوره آتشبس حملات توپخانهای گسترده علیه مواضع روسیه و مناطق مسکونی انجام دادند.
ارتش اوکراین حدود ۳۷۰ حمله توپخانهای علیه مواضع ارتش روسیه در جمهوریهای خلق لوهانسک و دونتسک، زاپوروژیا و خرسون انجام داد.
آنها همچنین بیش از ۱۶۰ توپ کالیبر بالا و ۲۰ راکت به مناطق مسکونی دونتسک شلیک کردند.
وزارت دفاع روسیه افزود، توپخانه اوکراین که مناطق مسکونی را هدف قرار داده بود، امروز با آتش تلافیجویانه ارتش روسیه روبرو شد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه به مناسبت کریسمس مسیحیان ارتدوکس در روزهای ۶ و ۷ ژانویه آتشبس یکجانبه اعلام کرد.
اوکراین پیشنهاد پوتین برای آتش بس را رد کرد و گفت تا زمانی که روسیه نیروهای خود را از سرزمینهای اشغالی خارج نکند، آتش بس برقرار نخواهد شد.
دیمیتری مدودف معاون شورای امنیت ملی روسیه با بیان اینکه «رد آتشبس توسط اوکراین، کار نظامیان ما را راحت کرد» گفت: افراد ناسپاس فقط زبان زور را میفهمند.
**چین در اولین پرتاب سال جدید سه ماهواره به فضا فرستاد
چین روز دوشنبه در اولین پرتاب خود در سال جدید، سه ماهواره را با موفقیت به مدار فرستاده است.
ماهوارههای Shijian-۲۳، Shiyan-۲۲A و Shiyan-۲۲B، در ساعت ۶ صبح (به وقت پکن) از سایت فضاپیمای Wenchang در استان جزیره جنوبی هاینان از بالای یک موشک حامل Long March-۷A پرتاب شدند.
این سه ماهواره براساس برنامه های تدوین شده با موفقیت در مدار قرار گرفت.
ماهواره Shijian-۲۳ عمدتاً برای آزمایشهای علمی و تأیید فنی استفاده میشود، در حالی که ماهوارههای Shiyan-۲۲A و Shiyan-۲۲B آزمایشهای تأیید فناوریهای جدید در مدار مانند نظارت بر محیط فضایی را انجام میدهند.
این پرتاب، ۴۵۹ مین ماموریت پرتاب از سری موشک های حامل لانگ مارچ است.
**نیکی : آمریکا از ماهواره های ژاپن در برابر هرگونه حمله محافظت می کند
ایالات متحده طبق معاهده همکاری متقابل ایالات متحده و ژاپن در سال ۱۹۶۰ و تضمین های امنیتی، از ماهواره های ژاپنی در برابر هرگونه حمله محافظت خواهد کرد.
روزنامه ژاپنی Nikkei روز دوشنبه اعلام کرد که مواضع طرفین در بیانیه مشترک پس از مذاکرات روسای بخشهای سیاست خارجی و دفاعی در قالب «دو به علاوه دو» که در ۱۱ ژانویه در واشنگتن برگزار میشود، منعکس خواهد شد.
این مساله در حال حاضر در مرحله تایید نهایی است. انتظار می رود که اقدامات خاصی برای محافظت از ماهواره های ژاپنی در برابر حمله احتمالی متعاقباً مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
در این گزارش آمده است، براساس ماده پنجم معاهده هر یک از طرفین هرگونه تجاوز نظامی به متحدان خود را تهدیدی برای امنیت ملی خود میدانند و حق دارند در این زمینه طبق مقررات قانون اساسی خود اقدام کنند.
این گزارش می گوید ، ایالات متحده در گذشته بارها تاکید کرده است که جزایر سنکاکو (دیائویودائو) تحت کنترل ژاپن که موضوع مناقشه ارضی بین توکیو و پکن است نیز مشمول ماده پنجم معاهده امنیتی است که مبنای آن اتحاد توکیو و واشنگتن است.
**اردوغان: با همراهی پوتین مصمم به ارائه غذا به کشورهای نیازمند هستیم
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه یکشنبه شب گفت که با همراهی ولادیمیر پوتین همتای روس خود مصمم هستند که غذا را در اختیار کشورهای نیازمند قرار دهند.
اردوغان گفت: این مسأله را بار دیگر با آقای پوتین مطرح کردیم و وی نیز [مانند من] برای این کار مصمم است.
وی افزود که ما یک بار دیگر این موضوع را با پوتین در میان گذاشتیم، او هم مصمم است.
آقای پوتین به من می گوید: "من غلات را مجانی می دهم. و شما آن را به کشورهای فقیر آفریقایی عرضه می کنید. "
رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد: ما اهتمام ویژه ای به چگونگی تضمین صلح در جهان داریم؛ ما با پوتین و زلنسکی [به صورت یکسان] سخن می گوییم، تلاش داریم که بفهمیم چگونه می توانیم میان آنها توافق ایجاد کنیم.
اردوغان ادامه داد: به راه خود [برای مذاکره میان روسیه و اوکراین] با اخلاص و راستی ادامه خواهیم داد، چرا که صلح تنها با "صلح" امکان پذیر است.
اردوغان که در شهر آنتالیا سخن می گفت، به جنگ اوکراین پرداخت و گفت: آیا جامعه جهانی راهحلی برای حل و فصل این بحران اتخاذ کرده است؟ آیا جهان به گونه ای در این قضیه پادرمیانی کرده است؟ نه هرگز اینچنین نیست، دلیل آن این است که همه آنها به تاجران سلاح و کسب درآمد توجه دارند و تنها نگرانی آنان، کسب سود است.
اردوغان پیش از این نیز گفته بود که با پوتین بر سر امکان ارسال رایگان غلات و کودهای شیمیایی روسیه به کشورهای قحطی زده افریقا به توافق رسیده است.
پوتین اواخر شهریورماه (اوایل سبتامبر) اشاره کرد که غرب بیشتر غلات اوکراین را به کشورهای خود صادر می کند و نه به کشورهای نیازمند افریقا.
**دبیرکل ناتو: از سوئد و فنلاند حمایت خواهیم کرد
ینس استولتنبرگ دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) یکشنبه شب گفت: عاقلانه نیست که پیش از موافقت کامل کشورها برای عضویت از سوئد و فنلاند حمایت نکنیم.
استولتنبرگ که در یک کنفرانس امنیتی در شهر "سالین" سوئد سخن می گفت، افزود که ناتو از زمانی که سوئد و فنلاند درخواست عضویت خود را به این سازمان داده اند، استقرار نیروهای خود در این دو کشور را افزایش داده است.
وی گفت: همچنان که سوئد و فنلاند در حال حاضر در نشست ناتو مشارکت دارند و در همکاری نظامی نیز ادغام شدهاند و گمان نمی کنم که اگر امنیت این دو کشور تهدید شود، ناتو دست بسته باشد.
وی ادامه داد: از مجموع ۳۰ کشور از متحدان ناتو، ۲۸ کشور پرتکل پیوستن سوئد و فنلاند را به این سازمان امضا کردهاند.
سوئد و فنلاند به دنبال حمله روسیه به اوکراین در ۱۸ می ۲۰۲۲، درخواست عضویت در ناتو را ارائه کرده اند.
اولف کریسترسن نخست وزیر سوئد پیش از این در کنفرانس ملت و دفاع ملی این کشور فاش کرد که مقامات ترکیهای شروطی را مطرح کرده اند که عضویت سوئد در ناتو را به امری غیرممکن تبدیل می کند.
آنکارا این دو کشور را زیر فشار شدید گذاشته است که در مقابل موافقت با پیوستن آنها به ناتو دست به اقداماتی بزنند، در همین راستا، سوئد سوم دسامبر (اواسط آذرماه) یک عضو حزب کارگران کردستان (پ. ک.ک) که آنکارا آن را یک گروه تروریستی می داند، به ترکیه عودت داده است.
ترکیه، فنلاند و سوئد را متهم می کند که محل امنی را برای گروههای کرد فراهم کرده است، که آنکارا آنها را گروههای تروریستی می داند.
براساس اعتقاد ترکیه، با وجود امضای یادداشت تفاهم در این خصوص که ژوئن گذشته در مادرید اسپانیا امضا شد، مانع تراشی سوئد و فنلاند در این زمینه، عضویت آنها در ناتو را با مشکل روبه رو کرده است.
**یونیسف: سیلابهای مرگبار ۴ میلیون کودک پاکستانی را تهدید میکند
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرد که چهار ماه پس از بارانهای موسمی پاکستان همچنان حدود چهار میلیون کودک در معرض آبها و سیلهای مرگبار هستند.
یونیسف یکشنبه شب اعلام کرد که شمار کئدکان مبتلا به عفونتهای حاد تنفسی بسیار زیاد است و آلودگی آبها این وضعیت را وخیمتر کرده است.
بر اساس گزارش این نهاد، شما کودکانی که در مناطق سیلزده پاکستان از سوءتغذیه شدید رنج میبرند دو برابر شده است.
یونیسف اعلام کرد که حدود ۱.۵ میلیون کودکان نیازمند کمکهای حیاتی تغذیهای هستند.
عبدالله فاضل نماینده یونیسف در پاکستان در بیانیه ای گفت: بارشها به پایان رسیده است اما بحران کودکان خاتمه نیافته است. سوءتغذیه شدید و بیماریهای تنفسی و بیماریهای ناشی از آب آلوده با سرما همزمان شده و جان میلیونها کودک را در معرض خطر قرار داده است.
شهباز شریف نخست وزیر پاکستان جمعه در یادداشتی در روزنامه گاردین نوشت که سیلهای تابستانی در این کشور جان یکهزار و ۷۰۰ نفر را گرفته و «مناطقی به وسعت سوئیس را زیر آب برد.
وی افزود که بیش از ۲ میلیون خانه، ۱۴ هزار کیلومتر جاده و ۲۳ هزار مدرسه و کلینیک بر اثر باران و سیلاب تخریب شدند.
**دانشجویان افغانستان علیه شاهزاده انگلیسی تظاهرات کردند
دانشجویان افغان در واکنش به اعترافات شاهزاده هری عضو خاندان سلطنتی انگلیس که گفته ۲۵ نفر را در افغانستان به قتل رساند ، در ولایت هلمند تظاهرات کردند.
دانشجویان حدود ۲۰ دانشکده یک دانشگاه در هلمند در جنوب افغانستان یکشنبه در این تظاهرات شرکت کردند.
«هَری» موسوم به «دوک ساسکس» پسر کوچک چارلز سوم، شاه کنونی انگلیس که چندی است از حلقه سلطنت خارج شده و به همراه زن آمریکایی خود با انجام مصاحبه و انتشار مستندهایی درتلاش برای ضربه زدن به وجهه خانواده سلطنتی انگلیس است، در کتاب خود تحت نام « Spare » که قرار است روزهای آینده انتشار یابد اعلام کرده که در جریان دومین دور حضور خود در جنگ افغانستان موجب قتل حداقل ۲۵ نفر شده است.
هری دو بار، بین سال های ۲۰۰۷تا ۲۰۰۸ میلادی بعنوان نیروی زمینی و پس از آن طی سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ بعنوان خلبان در بالگردهای تهاجمی «آپاچی» در جنگ افغانستان حضور یافت.
یک استاد دانشگاه افغانستانی که در تظاهرات یکشنبه در هلمند حضور داشت، گفت: بیرحمی هری، دوستان و هر کس دیگری در هلمند و سایر نقاط افغانستان غیرقابل قبول است. تاریخ باید این اقدامات را به خاطر بسپارد.
ملا عبدالله یک شهروند دیگر که چهار عضو خانوادهاش را سال ۲۰۱۱ در جریان حملات انگلیس در هلمند از دست داد، اظهار کرد: ما از جامعه جهانی میخواهیم که این فرد را محاکمه کند. ما باید غرامت دریافت کنیم.
هلمند محل تمرکز نیروهای انگلیسی در افغانستان بود.
**رقابت تنگاتنگ عربستان و امارات بر سر نرم افزارهای جاسوسی
وب سایت امنیتی اطلاعاتی فرانسوی اینتلیجنس آنلاین ( IntelligenceOnline ) اعلام کرد: عربستان و امارات برای کسب رتبه برتر در امنیت سایبری منطقه و در اختیار گرفتن ابزارهای جاسوسی و هکری با یکدیگر رقابت می کنند.
رژیم سعودی در راستای تقویت ابزارهای جاسوسی، هکری و اقدامات سرکوبگرانه خود، هدفمند و برنامه ریزی شده در حال تقویت امنیت سایبری خود است.
این وب سایت با اشاره به رقابت تنگاتنگ تجاری و سایبری عربستان با امارات در منطقه نوشت: تلاش عربستان برای پیشبرد توان سایبری خود در حال ثمر دادن است؛ در حالیکه فرصت های تجاری برای امارات به عنوان همسایه و رقیب عربستان دچار رکود شده است.
به نوشته اینتلیجنس آنلاین، عربستان از قدرت نرم و سخت برای افزایش تلاش های خود در جهت جذب آخرین فنآوری ها استفاده می کند. نمایشگاه های امنیت سایبری که نماد نبرد سایبری جاری بین کشورهای عرب خلیج فارس برای نفوذ بیشتر است، یکی از جنبه های راهبردی قدرت نرم است که عربستان از آن برای ایجاد موازنه با همسایه اماراتی خود استفاده می کند.
عربستان برای به چالش کشیدن نمایشگاه تجاری امنیت سایبری جیسیک (GISEC) در دبی، نماشگاه تجاری امنیت سایبری (Black Hat) را برگزار می کند که در واقع نسخه منطقه ای رویداد بزرگ امنیت سایبری آمریکا با همین نام است.
به نوشته اینتلیجنس آنلاین، چنین رویدادهایی به وضوح نمایانگر سیاست بلندمدت ریاض در تلاش برای تقویت موقعیت خود به عنوان مرکز جدید صنعت الکترونیک در منطقه خلیج فارس و آفریقا و رقابت با امارات است.
امارات بیشتر مقرهای منطقه ای شرکت های چند ملیتی را در اختیار دارد که قرار است سال آینده به جای حضور رایگان، از این شرکت ها ۹ درصد مالیات بگیرد که نرخ آن همچنان ۲۰ درصد کمتر از نرخ اعمال شده بر این شرکت ها از سوی عربستان است.
ریاض از شرکت های تجاری فعال در عربستان خواسته تا ابتدای سال ۲۰۲۴ دفتر مرکزی منطقه ای خود را در این کشور ایجاد کنند.
کارشناسان بر این باورند که دستیابی به اهداف طرح عربستان ممکن است به قیمت از دست دادن موقعیت امارات تمام شود که مرکز شرکت های خارجی و نوظهور در جهان عرب به شمار می آید.
**مقام روس حوادث برزیل را یک «کودتای بیمعنی» خواند
قانونگذار ارشد روسیه حمله هواداران ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری سابق برزیل به ساختمانهای دولتی در پایتخت این کشور را یک "کودتای عجیب و بیمعنی" خواند.
"کنستانتین کوساچف" معاون شورای فدراسیون روسیه (مجلس علیا) که در مراسم تحلیف لولا داسیلوا رئیس جمهوری جدید برزیل شرکت کرده بود، اتفاقات اخیر در برزیل را "یک کودتای عجیب و بی معنی به ناکجاآباد" توصیف کرد و گفت: انتخابات ریاست جمهوری اخیر بدون مشکل پیش رفت و توسط جامعه جهانی و برزیل به رسمیت شناخته شد.
وی که روز اول ژانویه به همراه یک هیات روسی برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهوری جدید به برزیل رفته بود، تاکید کرد: اجازه دهید لولا داسیلوا به مشروعیت خود دلگرم و در عمل ثابت قدم باشد.
هواداران بولسونارو که تعداد آنها تقریبا ۵ هزار نفر تخمین زده شده، یکشنبه شب به ساختمانهای کنگره ملی، دیوان عالی و کاخ ریاست جمهوری حمله کردند.
در پی این اتفاقات داسیلوا که به ایالت سائوپائولو سفر کرده بود با صدور فرمانی اعلام وضعیت اضطراری کرده و نیروهای امنیتی را مسئول بازگرداندن آرامش به برازیلیا پایتخت برزیل کرد.
نیروهای امنیتی توانستند کنترل این ساختمانها را دوباره به دست بگیرند. گزارشها حاکی است که بیش از ۴۰۰ نفر از هواداران بولسونارو بازداشت شدهاند.
**حزب الله: رژیم صهیونیستی از «تیپ رضوان» هراس دارد
یکی از مسئولان ارشد حزب الله لبنان با بیان اینکه محور مقاومت رژیم صهیونیستی را از همه طرف محاصره کرده است و با سلاحی که در اختیار دارد می تواند معادلات نبرد را تغییر دهد، گفت که رژیم صهیونیستی از ورود «تیپ رضوان» حزب الله به منطقه "الجلیل" در سرزمین اشغالی فلسطین هراس دارد.
«حسن حب الله» مسئول روابط فلسطین در حزب الله لبنان در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک با بیان این مطلب افزود که درپی یورش «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی، آمریکا به رژیم صهیونیستی توصیه کرده است که قواعد بازی در داخل سرزمین فلسطین را تغییر ندهد.
وی گفت که رژیم صهیونیستی می داند پیروزی در نبرد با جبهه مقاومت غیرممکن و از افزایش قدرت و نقش مقاومت لبنان نگران است و همچنین از ورود «تیپ رضوان» (نیروهای ویژه و نخبه حزب الله) به منطقه الجلیل در شمال سرزمین اشغالی فلسطین هراس دارد.
مسئول روابط فلسطین در حزب الله لبنان اضافه کرد که بی شک نقش شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» در افزایش قدرت و نقش محور مقاومت واضح و مبرهن است.
وی ادامه داد که محور مقاومت اکنون فلسطین را احاطه کرده و سلاحی را به دست آورده که می تواند معادلات نبرد را تغییر دهد، به همین دلیل امید زیادی به آینده داریم.
حب الله تاکید کرد که مقاومت لبنان به رژیم صهیونیستی هشدار می دهد که «درباره مساله قدس از خطوط قرمز عبور نکنید زیرا مساله قدس فراتر از موضوع لبنان و کانون اصلی نبرد مسلمان با رژیم صهیونیستی است و ما اجازه نخواهیم داد که گرگ های صهیونیستی ملت فلسطین را بدرند.»
این مسئول حزب الله گفت که آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش دارند که عنوان نبرد را از مقابله نظامی به تحریم و حمله اقتصادی تغییر دهند تا کشورهای عضو محور مقاومت را ساقط کنند و مسئولیت نابسامانی های اوضاع اقتصادی در لبنان را گردن حزب الله بیاندازند، «برنامه هایی برای مقابله با این امر داریم و به خواست خداوند پیروز خواهیم شد.»
وی تاکید کرد که آمریکا تمایلی به مقابله نظامی در منطقه ندارد به همین دلیل به جنگ اقتصادی و تحریم ملت های منطقه روی آورده تا از نبرد نظامی و هرگونه راه حل سیاسی ممانعت کند.
حب الله اضافه کرد که واشنگتن به محض ترور شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس، مسئولیت این اقدام را فورا برعهده گرفت تا ایران جام خشم خود را بر روی رژیم اسرائیل نریزد.
وی درخصوص مقاومت و نبرد نیروهای مردمی سوریه در مقابله با نیروهای اشغالگر آمریکایی و شبه نظامیان گروه موسوم به "نیروهای دموکراتیک سوریه" (قسد) هم گفت که سوریه حق دارد تا خاک خود را پس بگیرد و به حضور غیرقانونی آمریکا در آن پایان دهد.
مسئول روابط فلسطین در حزب الله گفت: به شما برادران کُرد می گویم که آمریکایی ها به شما ظلم خواهند کرد، به حرف های آن ها و صهیونیست ها گوش ندهید، آن ها خواهان منافع شما نیستند، بلکه به دنبال تحقق منافع خود هستند بنابراین بازگردید و برای ساخت سوریه متحد و از تفکیک و تجزیه دور شوید.
وی در مورد روابط سوریه و ترکیه نیز گفت: ما از هرگونه نزدیکی روابط بین کشورهای منطقه که منافع آن ها را تضمین کند، حمایت می کنیم زیرا جایگزین این مساله، درگیری است، ما خواهان گفت وگو و تفاهم و ایجاد راه حل برای مشکلات هستیم.
روزنامه صهیونیستی «جروزالیم پست» روز گذشته در مطلبی به قلم «نویل تیلر» تحلیلگر صهیونیست نوشت که تل آویو باید زرادخانه موشک های نقطه زن حزب الله لبنان را یک تهدید راهبردی بزرگ برای خود در کنار برنامه هسته ای ایران بداند.
این تحلیلگر افزود که نیروهای حزب الله اخیرا فعالیت خود در مرز لبنان با فلسطین اشغالی را گسترش دادند، آنها از جمله ده ها مرکز رصد و دیده بانی ایجاد کردند و گشت زنی های خود را افزایش دادند و به طور علنی، تحرکات نیروهای رژیم صهیونیستی را رصد و مستندسازی کردند.
وی نوشت که حزب الله در مرز حضور دارد بنابراین برای همه چیز باید آماده شویم زیرا خطر و تهدید بسیار جدی است و هرگونه حمله غیرمنتظره در میانه درگیری ها با سوریه منجر به درگیری بزرگی در لبنان خواهد شد.
این روزنامه در ادامه درباره تهدیدات کنونی حزب الله علیه رژیم صهیونیستی به نقل از یک ژنرال صهیونیست نوشت: ما می دانیم آن ها - نیروهای تیپ رضوان حزب الله - اینجا هستند و اگر موشک داشته باشند، ما زمان کافی برای رفتن به پناهگاه ها نخواهیم داشت، زیرا شهرک (صهیونیست نشین) المطله (در شمال فلسطین اشغالی) به مرز (با لبنان) بسیار نزدیک است.
این ژنرال صهیونیست تاکید کرد: آنها (حزب الله) بسیار نزدیک هستند، ما می دانیم. حزب الله می تواند علاوه بر هدف قرار دادن شهرک المطله با موشک ،از سه یا چهار محور به ما حمله کند.
جروزالیم پست در پایان نوشت که نیروهای حزب الله در سوریه تجربه اندوخته اند، از استقلال زیادی برخوردار هستند، قدرت آتش بیشتری دارند و از مراکز رصد و دیده بانی و تشکیلات جنگی بهره می برند.
**آشوب در برزیل؛ پتروبراس امنیت پالایشگاههایش را تقویت میکند
خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام شرکت نفت و گاز برزیل (پتروبراس) نوشت: این شرکت در یک اقدام احتیاطی و به دنبال تهدیدها علیه برخی از داراییهایش، از جمله بزرگترین کارخانه سوخت برزیل، امنیت پالایشگاههای خود را تقویت میکند.
رویترز افزود، این دو مقام شرکت پتروبراس که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند: واحد اطلاعات شرکت پتروبراس که ارتباطات حامیان ژائیر بولسونارو رئیس جمهور سابق راست افراطی برزیل را در رسانه های اجتماعی رصد می کند، این تهدیدها را شناسایی کرده است.
این شرکت دولتی یکشنبه شب اعلام کرد که همه دارایی ها و پالایشگاه های این شرکت به صورت عادی فعالیت میکنند.
پتروبراس در بیانیه ای اعلام کرد که این شرکت تمام اقدامات محفاظتی و پیشگیرانه مورد نیاز را به عنوان یک رویه استاندارد انجام می دهد.
هزاران نفر از هواداران بولسونارو روز یکشنبه به ساختمان کنگره ملی (پارلمان)، کاخ ریاست جمهوری و دیوان عالی برزیل حمله و در اقدامی مشابه حمله هواداران دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا به کنگره این کشور در تاریخ ۶ ژانویه (۱۶ دی) ۲۰۲۱ اقدام به تخریب وسایل و شکستن شیشه ها کردند.
منابع مطلع شرکت پتروبراس گفتند این تهدیدها برخی از پالایشگاه ها در ایالت هایی مانند سائوپائولو، ریودو ژانیرو و پارانا را هدف قرار داده است.
پتروبراس یک نیروی کار امنیتی خصوصی ۱۰۰۰ نفری دارد و با پلیس ایالتی همکاری می کند.
الکساندر سیلوررا (Alexandre Silveira) وزیر معادن و انرژی برزیل در این زمینه گفت، روند عرضه سوخت برزیل همچون فعالیت پالایشگاه های این کشور عادی خواهد بود.
سیلویرا در بیانیه ای افزود: ما علاوه بر نظارت بر وضعیت اعتراض ها در این ساختارها، همچنان هوشیار و با دیگر وزارتخانه ها و ایالت ها به منظور تضمین عرضه سوخت هماهنگ هستیم.
کلودیو کاسترو (Claudio Castro) فرماندار ریودوژانیرو در توئیتر نوشت، روز شنبه پلیس ایالتی را برای تقویت اوضاع امنیتی به پالایشگاه ریدوک (Reduc) اصلی ترین پالایشگاه ریودوژانیرو اعزام کرده است.
هواداران بولسونارو هنوز پیروزی لولا داسیلوا در انتخابات ریاست جمهوری را نپذیرفتهاند و بعضی از آنان از سیام اکتبر (۸ آبان) در مقابل مقر ارتش در برازیلیا تحصن کرده و مداخله نظامیان را خواستارند.
دیوان عالی و کنگره ملی نیز تا ماه فوریه در تعطیلات به سر میبرند. به همین دلیل، در زمان حمله هواداران بولسونارو نمایندگان و اعضای دیوان عالی در سر کار خود حاضر نبودند و تعداد افراد حاضر در ساختمانهای این نهادها اندک بود.
روز یکشنبه ۸ آبان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در برزیل برگزار شد و شهروندان این کشور همچنین برای انتخاب ۱۲ فرماندار کشورشان به پای صندوقهای رأی رفتند.
لولا داسیلوا در دور دوم انتخابات موفق شد با کسب ۵۰.۸ درصد آرا در برابر ۴۹.۲ رقیب خود، بار دیگر رئیس جمهوری برزیل شود.
بولسونارو معروف به ترامپ برزیل در اولین سخنرانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری از پذیرفتن شکست در برابر داسیلوا خودداری کرد.
**هراس اسرائیل از جشن فلسطینیان؛ بن گویر دستور برخورد دارد
«ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی دستور داد با فلسطینیان بخاطر برگزاری جشنی به مناسبت آزادی "کریم یونس" اسیر فلسطینی که ۴۰ سال از عمر خود را در زندان های این رژیم سپری کرد، برخورد کنند.
بر اساس دستور بن گویر، نیروهای امنیتی رژیم اسرائیل و مسئولان زندان های این رژیم، موظف شده اند تحقیقاتی را در خصوص مراسم استقبال از کریم یونس و جشن های برگزار شده به این مناسبت انجام دهند، چرا که بن گویر پیشتر دستور داده بود که از برگزاری هرگونه مراسم در این خصوص جلوگیری شود.
بن گویر در این دستورالعمل مدعی شده بود که «این جشنها مصداق تحریک و حمایت صریح از (به زعم او) تروریسم است و غیرقابل تصور است که چنین رویدادهایی در داخل خانه ما (مناطق اشغالی سال ۱۹۴۸ ) رخ دهد.»
او افزوده بود: در اسرائیل جایی برای جشن های حامی تروریسم وجود ندارد. من تمام تلاشم را برای جلوگیری از این جشن ها تا تصویب قانون مجازات اعدام برای تروریست ها انجام خواهم داد.
پنج شنبه گذشته، اندکی پس از آزادی کریم یونس از زندان رژیم صهیونیستی بعد ۴۰ سال، چند خودروی پلیس رژیم صهیونیستی وارد شهرک «عاره» محل سکونت این شهروند فلسطینی شده و با حمله به چادرهای برپا شده برای جشن و مراسم استقبال، محدودیت هایی را ایجاد کردند.
روزنامه صهیونیستی «ایزرائیل هیوم» پیشتر نوشت که سران احزاب راستگرا و دینی افراطی در کابینه جدید رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو با اتخاذ سیاست های شدیدتر علیه فلسطینیان، محدودیت های جدیدی را علیه اسیران فلسطینی اعمال کرده اند.
«ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی جدید رژیم صهیونیستی و رهبر حزب افراطی «عوتسما یهودیت» در نامه ای به «امیر اوهانا» رئیس کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی، از او خواست طرح دیدار نمایندگان عرب کنست با اسیران فلسطینی را لغو کند.
حضور بن گویر در کابینه بنیامین نتانیاهو موجب افزایش تنش ها در سرزمین های اشغالی و منطقه شده است.
ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی سهشنبه گذشته در اولین هفته کاری خود به همراه گروه دیگری از صهیونیستها با حمایت نظامیان این رژیم در اقدامی تحریکآمیز به مسجد الاقصی یورش برد.
این اقدام بن گویر با واکنش گسترده مسلمانان روبهرو شد و کشورهای اسلامی آن را محکوم کردند.
**لولا داسیلوا: آشوبگران مجازات خواهند شد
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهوری برزیل تاکید کرده که هواداران رئیس جمهوری قبلی این کشور را به خاطر حمله به ساختمانهای مهم دولتی مجازات خواهد کرد.
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا پیش از ورود به برازیلیا پایتخت برزیل اعلام کرد که حامیان خرابکارها را پیدا خواهیم کرد و همگی مجازات خواهند شد.
رئیس جمهوری برزیل که در جریان این اتفاقات به ایالت سائوپولو رفته بود، تصریح کرد: شما در تصاویر خواهید دید که آنها (افسران پلیس) مردم را در پیاده رو به سمت «میدان سه قوه» هدایت میکنند.
او نیروهای امنیتی را هدف انتقاد قرار داد و آنها را به دلیل ناتوانی در جلوگیری از ورود آشوبگران به کنگره به «بی کفایتی، بدعهدی و بدخواهی» متهم کرد.
لولا خاطر نشان کرد که صحنه های دیده شده در برازیلیا در تاریخ کشور بی سابقه بوده و این خشونت را خرابکارها و فاشیستها اعمال کردند.
هواداران ژائیر بولسونارو که تعداد آنها تقریبا ۵ هزار نفر تخمین زده شده، یکشنبه شب به ساختمانهای کنگره ملی، دیوان عالی و کاخ ریاست جمهوری حمله کردند.
مسئولان برزیلی اعلام کردند که ساختمانهای دولتی مزبور از آشوبگران، بیش از ۵ ساعت زمان برد.
به گفته مقامهای مسئول، پلیس و نیروهای امنیتی برای شکستن خطوط اغتشاشگران گلولههای پلاستیکی شلیک و از داخل بالگرد گاز اشک آور پرتاب کردند.
نیروهای امنیتی توانستند کنترل این ساختمانها را دوباره به دست بگیرند. گزارشها حاکی است که بیش از ۴۰۰ نفر از هواداران بولسونارو بازداشت شدهاند. حوادث برزیل با محکومیت گسترده جهانی روبرو شد.
https://irna.ir/xjLs6r
**ژاپن؛ از افزایش بودجه تا تعییر ساختار دفاعی در ۲۰۲۳
به دنبال افزایش تحرکات موشکی کره شمالی و افزایش قدرت و نفوذ چین در جهان، ژاپن تصمیم دارد در سال جاری ۲۰۲۳ علاوه بر افزایش بودجه نظامی، ساختار دفاعی خود را نیز بازسازی و تغییر دهد.
ژاپن از دسامبر سال گذشته میلادی اقداماتی را با هدف تقویت سیستم دفاعی خود آغاز کرده است.
در اقدامی بی سابقه پس از جنگ جهانی دوم، دولت فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن اعلام کرد این کشور تصمیم گرفت از سال مالی ۲۰۲۳ مبلغ ۳۲۶ میلیارد دلار را به تقویت دفاعی این کشور اختصاص دهد. این در حالیست که این رقم در سال ۲۰۱۹ میلادی ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بود.
ژاپن همچنین در لایحه اش برای بودجه نظامی سال ۲۰۲۳ ضمن قصدش برای افزایش ۲۶ درصدی بودجه نظامی خود برنامههای مختلفی برای خرید انواع تسلیحات پیشرفته از جمله ۱۶ فروند جنگنده اف-۳۵ را دارد.
ژاپن قصد دارد برنامههایی نیز برای تقویت و گسترش ذخایر مهمات و همچنین تقویت توانمندی ارتش موسوم به "نیروی دفاع شخصی" برای استقرار سریع سرباز و تجهیزات در جزایر سمت جنوب غربی ژاپن در صورت افزایش تنشها با چین اجرا کند.
به باور کارشناسان، یکی از مهمترین ویژگی های ژاپن تعهد این کشور به دستیابی "قابلیت های ضد حمله" است که به آن اجازه میدهد در مواقع اضطراری مستقیما به خاک دشمن حمله کند.
این در حالیست که ژاپن در قانون اساسی پس از جنگ خود که توسط آمریکا نوشته شده، از حق جنگ و ابزارهای انجام آن منع شده است.
از دید تحلیلگران، نقطه عطف تغییر در سیاست های دفاعی ژاپن، تحولات در حال وقوع در منطقه هند و اقیانوسیه، تحریکات فزاینده علیه تایوان، پیشرفت سریع برنامه موشکی کره شمالی و افزایش نفوذ چین در جهان است.
این در حالیست که آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین نیز در مصمم شدن ژاپن برای تقویت توانایی های دفاعی خود بی تاثیر نیست.
ناظران معتقد هستند که ژاپن در حال تغییر کاملا محسوس در نگرش به دفاع از خود پس از دوران جنگ جهانی دوم است. بر اساس ماده نهم قانون اساسی این کشور که توسط نیروهای اشغالگر آمریکا پس از جنگ جهانی دوم نوشته شده، هرگونه جنگ رد گردیده و این کشور را از توسل به زور برای حل و فصل اختلافات بین المللی منع می کند. از همین رو ارتش ژاپن تنها به نقشی کاملا دفاعی بسنده می کند
کیشیدا هنگام اعلام استراتژی جدید توضیح داد که قابلیت های ضد حمله یک عامل بازدارنده برای دلسرد کردن دشمن احتمالی از حمله است. اسناد می گویند که این قابلیت ها هم "از حمله مسلحانه خود جلوگیری می کند" و هم در صورت عدم موفقیت بازدارندگی "از حملات بعدی جلوگیری می کند".
این اقدام در حالی صورت می گیرد که ژاپن قصد دارد وضعیت موجود را در برابر رقبا حفظ کند.
به گفته ساتورو موری یک کارشناس امنیت بین المللی، انتظار می رود قابلیت های ضد حمله به یکی از اجزای مهم برای افزایش بازدارندگی در برابر چین تبدیل شود.
ژاپن همچنین تصمیم دارد از سال ۲۰۲۶ میلادی موشک هایی با برد ۱۰۰۰ کیلومتر است.
ژاپن در این بازه زمانی که بتواند موشکهای خود را تولید انبوه برساند، موشک های تاماهاوک ساخت ایالات متحده را بکار خواهد گرفت که برد آن ۱۶۰۰ کیلومتر است.
نخست وزیر ژاپن در سخنرانی سال نو گفت که جهان در سال گذشته با بدترین وضعیت امنیتی از زمان جنگ جهانی تا کنون روبه رو بوده است.
کیشیدا قول داد که روی تقویت قابلیت های دفاعی ژاپن بر اساس استراتژی امنیت ملی به روز شده کار کند. این سند اساسی در حوزه سیاست خارجی و امنیت، حق کشور برای حمله متقابل در صورت حمله، برنامههای دستیابی به موشکهای دوربرد و قصد افزایش هزینههای دفاعی به ۲ درصد تولید ناخالص داخلی در راستای خطوط ناتو را مشخص میکند.
ژاپن در پی استقرار سامانه موشکی در نزدیکی تایوان
ژاپن همچنین در تلاش است تا یک واحد موشکی از نیروهای دفاعی این کشور و یک واحد موشکی ضد هوایی در جزیره دورافتاده «یوناگونی» در نزدیکی تایوان مستقر کند.
وزارت دفاع ژاپن در بودجه سال آینده خود، هزینه خرید زمین در این جزیره را برای استقرار سامانههای موشکی درنظر گرفته است.
استقرار سامانههای موشکی در این جزیره بخشی از طرح ژاپن برای تقویت مرزهای دورافتاده جنوبی خود برای آمادگی در صورت تشدید احتمالی تنش در تنگه تایوان است.
ژاپن همچنین قصد دارد یک واحد جنگ رادیویی الکترونیکی که برای اختلال در سیستمهای ارتباطی و راداری یک دشمن احتمالی طراحی شده را در جزیره یوناگونی که در ۱۰۰ کیلومتری تایوان قرار دارد، مستقر کند.
توکیو پیش نویس بودجه دفاعی با رکورد ۵۱ میلیارد دلاری را برای سال مالی ۲۰۲۳ تصویب کرد که ۲۶.۳ درصد نسبت به سال مالی جاری افزایش داشت. این بودجه برای یازدهمین سال متوالی افزایش یافت.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که ژاپن متعهد شد در یک تغییر سیاست بزرگ تحت قانون اساسی این کشور که جنگ را کنار گذاشته است، توانایی برای حمله به دیگر کشورها به دست آورد، زیرا ژاپن با «چالشهای امنیتی شدید چین، کره شمالی و روسیه» مواجه است.
تحلیلگران چینی میگویند که افزایش بودجه دفاعی روشی است که هم ایالات متحده و هم ژاپن در طرحهای خود برای مهار چین انتخاب کردهاند و مسئله تایوان که یک موضوع داخلی چین است، توسط آنها به عنوان کارت بازی استفاده میشود.
وی دونگسو کارشناس نظامی مستقر در پکن، روز یکشنبه به گلوبال تایمز گفت: با افزایش هزینههای دفاعی، بدیهی است که ایالات متحده و ژاپن در حال گسترش نیروهای مسلح خود و آماده شدن برای جنگ هستند.
آمریکا همچنین با استفاده از مساله تایوان، به دنبال اجرای استراتژی اقیانوس هند-اقیانوسیه خود است و ژاپن به عنوان یک متحد آمریکا از این فرصت استفاده میکند تا با خطر بازگشت به مسیر نظامی گری از وضعیت بین المللی خود پس از جنگ جهانی فاصله بگیرد.
**پایه های لرزان کرسی ریاست مک کارتی بر مجلس نمایندگان آمریکا
شکبه خبری سی ان ان با اشاره به نحوه جنجالی انتخاب «کوین مک کارتی» از حزب جمهوریخواه به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا پیش بینی کرد که موقعیت وی هرآن در معرض تهدید است و در حقیقت این تندروهای هم حزبی وی هستند که قدرت را در این مجلس در اختیار دارند.
تارنمای خبری سیانان با انتشار تحلیلی در این باره نوشت: آنچه که طی هفته گذشته درجریان تعیین رئیس مجلس نمایندگان رخ داد تا پیش از این و حتی تا قبل از جنگ های داخلی در آمریکا سابقه نداشته و اکنون مک کارتی ناگزیر است برای تحقق اهداف و برنامه های خود و تصویب بسته لوایح قانونی به «عناصر فرا افراطی» در درون حزب جمهوریخواه باج بدهد.
این گزارش می افزاید: هرچند مک کارتی با دادن امتیازهایی به مخالفان خود توانست پس از ۱۵ دور رای گیری، کرسی ریاست مجلس نمایندگان آمریکا را تصاحب کند اما موقعیت وی هر لحظه در خطر بوده و می تواند با درخواست یک نماینده، حضور وی در این کرسی دوباره به رای گذاشته شود، مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شد اما در حقیقت قدرت واقعی در دست عناصر تندرو درون حزب جمهوریخواه است.
به اعتقاد نویسنده این مطلب، مک کارتی با دادن امتیاز، موجب قدرتمند شدن تندروها (راست افراطی در درون حزب جمهوریخواه) شده است که قادرند جریان اصلی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا را توسط یک اقلیت کوچک در داخل حزب جمهوریخواه به مخاطره اندازند.
مک کارتی ناگزیر به حمایت از دونالد ترامپ است
این گزارش با اشاره به نقش دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در تحولات مربوط به انتخاب رئیس مجلس نمایندگان، نوشت: ایدئولوژی تندورها (نمایندگان جمهوریخواه) در مجلس جدید در واقع این است که در دومین سالگرد حمله به عمارت کنگره از سوی هواداران دونالد ترامپ ، مک کارتی باید به ترامپ، فردی که موجب بدترین حمله به دموکراسی در دوران مدرن معاصر در آمریکا شد، کمک کند.
نویسنده این مطلب با «خجالت آور» خواندن روند انتخاب رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، افزوده است: هفته گذشته مک کارتی بارها از سوی هم حزبی های شورشی خود فریب خورد و یا در جریان رای گیری بارها به وی خیانت شد و حتی صحن مجلس نمایندگان شاهد برخی درگیری ها بود، با این وجود جناح حاکم و افراطی جمهوریخواه که موجب این واقعه بود، حاضر به عذرخواهی نشد.
مک کارتی با وجود شورشیان هم حزبی قادر به پیش بردن امور نخواهد بود
این گزارش همچنین با اشاره به سنگ اندازی و کارشکنی برخی از هم حزبی های افراطی مک کارتی در مسیر انتخاب وی به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا می افزاید: اکنون این نگرانی و این پرسش مطرح است که مک کارتی چگونه با وجود چنین «نمایندگان شورشی»، قادر خواهد بود لوایح پیچیده قانونی که برای کشور از اهمیت حیاتی برخوردارند و طی هفته های آتی باید به آنها رسیدگی شود را پیش برد.
به نوشته این رسانه، درحالی موقعیت مک کارتی در مسند ریاست مجلس نمایندگان آمریکا همواره در خطر است که پیش از وی «جان بوئنر» (john boehner)، با دو دوره ریاست بر مجلس نمایندگان، و «پل ریان» هر دو از حزب جمهوریخواه از روسای با نفوذ و قدرتمند سابق این مجلس به شمار می روند که با سر برآوردن اقلیت راست افراطی در میان حزب جمهوریخواه به واقع از مسند خود کنار گذارده شدند.
انتخاب جنجالی و بی سابقه کووین مک کارتی از حزب جمهوریخواه برای احراز کرسی ریاست مجلس نمایندگان طی ۴ روز و پس از ۱۵ دور رای گیری، درحالی صورت گرفت که در برخی موارد با التماس شخص مک کارتی از فرد رای دهنده و در پاره ای موارد - آنچنان که رسانه های آمریکایی آنرا منتشر کردند- با تهدید و برخوردهای فیزیکی همراه بود.
**ساخت بزرگترین مجتمع پتروشیمی در قطر با مشارکت عربستان
وزیر مشاور دولت قطر در امور انرژی از تاسیس شرکتی جدید میان شرکت انرژی قطر و شرکت «شورون فیلیپس» عربستان و ساخت بزرگترین مجتمع پتروشیمی در این کشور خبر داد.
«سعید بن شریده کعبی» در سخنانی مطبوعاتی گفت: ما شرکت جدیدی تاسیس کردیم که ۷۰ درصد آن تحت مالکیت قطر و ۳۰ درصد باقیمانده در مالکیت شرکت شورون فیلیپس قرار دارد.
کعبی که همچنین مدیر اجرایی شرکت انرژی قطر است، افزود : هم اکنون امضای توافقنامه مربوط به مجتمع پتروشیمی "راس لفان" به عنوان بزرگترین مجتمع پتروشیمی میان دو شرکت قطری و سعودی به ارزش ۶ میلیارد دلار در جریان است.
شهر راس لفان در شمال قطر واقع است و در آن یک منطقه صنعتی بزرگ برای تولید گاز مایع و صدور گاز طبیعی مایع وجود دارد . بندر راس لفان قطر نیز بزرگترین بندر صادرات گاز در جهان به شمار می رود.
برپایه این گزارش، شرکت انرژی قطر هر از چند گاهی از امضای قرارداد با شرکت های بزرگ جهان خبر می دهد تا جایگاه بین المللی قطر در زمینه گاز مایع و فعالیت های تجاری و حمایت از توانایی این کشور در زمینه انرژی تقویت و گسترش یابد.
شرکت انرژی قطر طی دو سال گذشته توانست توافقنامه های بسیاری با شرکت های بزرگ انرژی و کشورها و در راس آنها آرژانتین، برزیل، مکزیک، موزامبیک و آفریقای جنوبی به امضا برساند که در راستای راهبرد و چشم انداز شرکت قرار دارد تا به یکی از بهترین شرکت های ملی در سطح جهان تبدیل شود.
فعالیتهای شرکت انرژی قطر بخشهای مختلف صنعت نفت و گاز را در سطح محلی، منطقهای و بینالمللی پوشش میدهد زیرا شامل اکتشاف، پالایش، تولید، بازاریابی و فروش نفت و گاز خام، گاز طبیعی مایع، مایعات گاز طبیعی، محصولات گاز به مایع، مشتقات نفتی، پتروشیمی ها، کودهای شیمیایی و آهن و آلومینیوم می شود.
https://irna.ir/xjLs8S
**داعش و تحریک طالبان، عوامل اصلی خشونتهای ۲۰۲۲ پاکستان
پاکستان در سال گذشته میلادی شاهد افزایش فوق العاده در حوادث تروریستی در داخل در مقایسه با سالهای قبل تر بود، درحالی که گروههای تروریستی داعش خوراسان و تحریک طالبان به عنوان عوامل اصلی خشونتهای ۲۰۲۲ در پاکستان شناخته شدهاند.
این کشور برای دومین سال متوالی شاهد افزایش تعداد حملات تروریستی در شهرهای مختلف به ویژه در امتداد مرزهای خود با افغانستان بوده است. موج این حملات حتی هفتههای اخیر به اسلامآباد پایتخت پاکستان نیز سرایت کرد.
موسسه مطالعات صلح پاکستان (PIPS) در جمع بندیها و آمار خود درباره وضعیت امنیتی کل این کشور طی سال گذشته اعلام کرد: در سال ۲۰۲۲، تعداد حملات تروریستی در پاکستان نسبت به سال قبل ۲۷ درصد افزایش داشته است. این تعداد حملات تروریستی نیز برای دومین سال متوالی افزایش داشته است.
در گزارش سالانه موسسه مذکور آمده است: گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) در حال تبدیل شدن به یک عامل تحریک کننده در روابط این کشور و افغانستان است. این گروه شبه نظامی که به گمان قوی دولتمردان اسلامآباد از افغانستان فعالیت می کند، در کنار داعش خوراسان یکی از عوامل اصلی خشونت در پاکستان طی سال ۲۰۲۲ باقی مانده است.
در مجموع ۲۶۲ فقره حمله تروریستی در پاکستان در سال گذشته شامل ۱۴ حمله انتحاری با ۴۱۹ کشته و ۷۳۴ زخمی ثبت شد. افزایش ۲۵ درصدی در تلفات ناشی از این حملات در مقایسه با سال ۲۰۲۱ مشاهده شده است.
طالبان پاکستان طی سال گذشته مسوولیت ۸۹ حمله و داعش خوراسان مسوولیت حداقل ۲۳ عملیات تروریستی را برعهده گرفت. تقریبا ۹۵ درصد این حملات در ۲ استان خشونت شده خیبرپختونخوا و بلوچستان به وقوع پیوسته است. نیروهای امنیتی پاکستان نیز طی ۸۷ عملیات علیه عوامل ناامنی در مناطق مختلف این کشور ۳۰۲ تروریست و ستیزه جو را کشتند.
موسسه مطالعات صلح پاکستان در گزارش امنیتی خود اقدام دولت اسلامآباد در پیشبرد مذاکرات سازش با گروه تحریک طالبان را یک راهبرد اشتباه خواند و خاطرنشان کرد: قدرت گرفتن طالبان افغانستان در کابل و مشارکت پاکستان در گفتوگوهای صلح با تحریک طالبان، این گروه را تشویق به تجدید سازمان و تشدید خشونت های تروریستی در داخل پاکستان کرد.
اندیشکده مطالعات جنگ و صلح پاکستان نیز طی گزارش اخیر خود از افزایش ۲۸ درصدی حملات تروریستی در این کشور و چهار برابر شدن عملیاتهای انتحاری خبر داد.
پاکستان طی سالهای اخیر از جمله از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، این کشور را به کم کاری در برخورد با تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان متهم میکند. هفته گذشته وزیر کشور پاکستان نیز خاطرنشان کرد اسلامآباد حق دارد به طالبان پاکستان در قلمروی افغانستان حمله کند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در کابل در واکنش به اظهارات اخیر مقامهای پاکستانی، از اسلامآباد خواست از اظهارات بیاساس و تحریک آمیز پرهیز کند چرا که چنین اظهاراتی به سود هیچ طرفی نیست.
طالبان پاکستان که طی ماههای اخیر عملیاتهای خود در مناطق مختلف این کشور را تشدید کرده است، اکنون رهبران دولت ائتلافی از جمله نخست وزیر و وزیر خارجه پاکستان را تهدید به حمله کرد.
**بلینکن و سالیوان ماه جاری به تل آویو سفر می کنند
وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی آمریکا در حالی آخر این ماه میلادی به سرزمینهای اشغالی سفر میکنند که اقدامات کابینه جدید تندروی رژیم صهیونیستی به ریاست «بنیامین نتانیاهو» سطح تنش ها را افزایش داده است.
شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی۲۴نیوز» در گزارشی از سفر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به سرزمین های اشغالی تا پایان ژانویه خبر داد و نوشت: هدف از این سفر، درک بهتر برنامه های کابینه جدید است.
این رسانه صهیونیست فراهم کردن زمینه های سفر نتانیاهو به آمریکا در ماه فوریه را از دیگر اهداف سفر بلینکن برشمرد و افزود: واشنگتن نگران اقدامات وزیران کابینه جدید (رژیم) اسرائیل به ویژه «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی است که حضورش در مسجد الاقصی جنجال برانگیز شد.
شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی۲۴نیوز» همچنین از سفر «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا به سرزمین های اشغالی در ۱۹ ژانویه خبر داد و اضافه کرد: مساله ایران، اوکراین و ارجاع پرونده (اشغالگری) اسرائیل به دادگاه لاهه از جمله موضوعاتی هستند که قرار است در این دیدارها بررسی شوند.
دیدار سالیوان و بلینکن اولین دیدار یک مقام خارجی از سرزمین های اشغالی بعد از شروع به کار کابینه جدید رژیم صهیونیستی خواهد بود.
بلینکن اخیرا با «الی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به صورت تلفنی گفت وگو کرد.
**فراخوان صدر برای برگزاری نماز جمعه سراسری در عراق
جریان صدر به ریاست «مقتدا صدر» در عراق برای برگزاری نماز جمعه یکپارچه در استان های این کشور فراخوان داد.
جریان صدر عراق امروز (دوشنبه) تصمیم گرفت تا نماز جمعه یکپارچه در استان بغداد و همه استانهای دیگر این کشور برگزار کند.
بر اساس اعلامیه منتشر شده از سوی کمیته مرکزی نظارت بر نماز جمعه و جماعت وابسته به جریان صدری عراق، نماز جمعه یکپارچه جمعه هفته جاری در استان بغداد در شهرک صدر برگزار میشود.
این کمیته اضافه کرد که همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) برپایی نماز جمعه یکپارچه که خارج شدن از ظلمت و رهایی بسوی نور است، در همه استانهای عراق برگزار خواهد شد.
تحرکات جدید جریان صدری عراق در حالی است که مقتدی صدر رهبر این جریان هفتم شهریور امسال با انتشار بیانیهای از کنارهگیری خود از عرصه سیاسی این کشور خبر داد.
مقتدا صدر رهبر جریان صدر پیش از این نیز در اواخر بهمن ماه سال ۱۳۹۲ یکبار از عرصه سیاست کناره گیری کرده بود اما اوایل شهریور ماه سال ۱۴۰۰ در شرایطی پیشتر یعنی ۲۴ تیر ماه سال ۱۴۰۰ انصراف فراکسیون «سائرون» وابسته به جریان صدر را از شرکت در انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق اعلام کرده بود، از بازگشت خود به کارزار انتخابات پارلمانی خبر داد.
انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد و اختلاف جریانهای سیاسی این کشور موجب شد تا نا آرامیهایی در این کشور به وجود آید که فراخوانهای جریان صدری نقش مهمی در آن داشت و موجب شد تا تشکیل دولت جدید این کشور پس از گذشت چند ماه به تعویق افتد. در نهایت، چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه عراق توانست با حمایت پایگاه مردمی نخست وزیر را معرفی و دولت جدید این کشور را تشکیل دهد.
**نظرسنجی: ۵۹ درصد مردم ترکیه موافق دیدار «اردوغان» و «اسد» هستند
بر اساس یک نظرسنجی که از سوی موسسه تحقیقات و مطالعات «متروپل» ترکیه انجام شد، ۵۹ درصد مردم این کشور موافق دیدار «رجب طیب اردوغان» و «بشار اسد» روسای جمهور ترکیه و سوریه با یکدیگر هستند.
موسسه تحقیقات و مطالعات «متروپل» ترکیه نتایج یک نظرسنجی درباره میزان حمایت شهروندان ترکیه از دیدار اردوغان و اسد با یکدیگر را که بین ۱۳ تا ۱۸ دسامبر سال ۲۰۲۲ با شرکت دو هزار و ۷۷ نفر از گروه های مختلف اجتماعی انجام داد، منتشر کرد.
نتایج این نظرسنجی نشان می دهد، ۵۹ درصد از شهروندان ترکیه از دیدار اردوغان با بشار اسد حمایت میکنند، در حالی که ۲۸.۹ درصد با این این دیدار مخالفت کرده و ۱۲.۱ درصد هم ترجیح دادند، بیطرف بمانند.
پیشتر سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرده بود که زمان دیدار روسای جمهوری ترکیه و سوریه مشخص نیست و این دیدار بستگی به چگونگی پیشرفت روند مذاکرات بین دو طرف دارد.
«ابراهیم کالین» هفته گذشته در گفت وگو با شبکه NTV ترکیه افزود: زمان دیدار روسای جمهوری ترکیه و سوریه هنوز قطعی نشده، صحبت در مورد یک تاریخ مشخص برای آن هنوز زود است و تعیین آن به پس از نشست برنامه ریزی شده وزرای خارجه دو طرف موکول خواهد شد.
وزیر خارجه ترکیه نیز پیشتر گفته بود که سوریه تمایل خود را برای همکاری با ترکیه در موضوع بازگشت آوارگان سوری به کشورشان ابراز کرده است.
«مولود چاووش اوغلو» افزوده بود: ابتدا نشست وزرای دفاع و روسای سرویسهای اطلاعاتی، سپس دیدار وزرای خارجه برگزار میشود و بعد از آن درمورد موضوع نشست سران، تصمیم گیری خواهد شد.
پیش از این وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود که وزرای دفاع این کشور، سوریه و ترکیه و همچنین روسای سرویسهای اطلاعاتی این کشورها، مذاکراتی سه جانبه در مسکو برگزار کردند تا به بررسی راههای حل بحران سوریه بپردازند. در همین حال وزارت دفاع ترکیه فضای این گفت وگوها را «سازنده» توصیف کرد.
این رخدادها پس از آن است که اردوغان به «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه پیشنهاد داد تا دیداری بین سران ترکیه، روسیه و سوریه صورت گیرد اما پیش از آن، روسای سرویسهای اطلاعاتی و وزرای دفاع و امور خارجه با هم دیدار کنند.
**بیثباتی و آیندهای نامطمئن در انتظار جهان در سال ۲۰۲۳
تارنمای نشنال اینترست، چشم انداز وضعیت جهان در سال ۲۰۲۳ را با توجه به ادامه آشفتگی در بازارها، رکود اقتصادی، تبعات جنگ اوکراین و همهگیری کووید ۱۹، بیثبات و نامطمئن پیشبینی کرد.
نشریه آمریکایی نشنال اینترست نوشت: همان طوری که جهان به یک ربع نخست قرن بیست و یکم نزدیک می شود، چشم انداز اوضاع جهان بیش از هر زمان دیگری در تاریخ اخیر گرفتار بی ثباتی و تردید است.
این رسانه افزود: سال ۲۰۲۳، یکی از پرچالشترین سال ها در چند دهه گذشته خواهد بود زیرا آشفتگی در بازارها همچنان ادامه خواهد داشت و هر چند ممکن است تورم تا حدی کنترل شود، اما همچنان به شکلی استثنایی بالا خواهد بود و با رکود اجتناب پذیر اقتصادی همراه خواهد شد.
مهم ترین پرسش این است که رکود تا چه اندازه طولانی و شدید خواهد بود؟ رکود واکنشهای منطقهای متفاوتی خواهد داشت که به طور کلی پیرامون موضوعاتی همچون پیامدهای همهگیری کووید و جنگ اوکراین خواهد بود.
این نشریه افزود: اکنون می توان گفت انگلیس در رکود بسر می برد، رکود اقتصادی در آمریکا احتمالا کوتاه تر و با شدت کمتری در مقایسه با اروپا خواهد بود. نزدیکی جغرافیایی و وابستگی اروپا از نظر سنتی به انرژی ارزان، آن را به طور مستقیم در معرض درگیری اوکراین قرار خواهد داد. اقتصاد چین زمانی دوباره رونق خواهد گرفت که این کشور زندگی در کنار کووید-۱۹ را در سال ۲۰۲۳ یاد بگیرد. با این همه، این پرسش باقی می ماند که چین چه زمانی و چگونه این ویروس را مدیریت خواهد کرد. علاوه بر این، افزیش تقاضا در چین پس از دوران همه گیری ممکن است به تورم بالاتر در اقتصادهای اروپایی منجر شود.
نشنال اینترست افزود، شاید بتوان افزایش بدهی ها را در بازارهای نوظهور کنترل کرد. سال ۲۰۲۳ با خطر مجموعه ای از موارد قصور در بازپرداخت بدهی های ملی، به ویژه در آفریقا مواجه است مگر این که اقدامات جمعی و موثری برای جلوگیری از این امر آغاز شود. اندکی قبل از پایان سال ۲۰۲۲ کشور غنا به توافقی با صندوق بین المللی پول برای دریافت کمک های اقتصادی به منظور نجات از فروپاشی اقتصادی دست یافت. احتمال می رود دیگر کشورها نیز در سال ۲۰۲۳ از این روند پیروی کنند.
در قلمرو ژنوپلتیکی، واقعیت اسفبار این است که هفته ها و ماه های آینده بدترین اوضاع را برای اوکراین رقم خواهد زد. روسیه به ویژه خود را آماده حملات اساسی در نیمه نخست سال ۲۰۲۳ می کند. این کشور بیش از ۲۰۰ هزار نیروی جدید را در ماه های پایانی سال ۲۰۲۲ استخدام کرده است. در آینده نزدیک چشم اندازی برای آتش بس مشهود نیست زیرا اعتماد و مشوقی برای مذاکرات جدی در این مقطع زمانی وجود ندارد.
این رسانه افزود: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه این جنگ را بحرانی برای موجودیت این کشور قلمداد می کند و نیروهایش را با هر آنچه که برای دستیابی به پیروزی نیاز است تامین کرده. گذشته از این، پوتین احساس می کند که زمان به نفع اوست و می تواند تا زمان نامشخصی جنگ را ادامه دهد. او به دنبال تضعیف وحدت سیاسی غرب است. اما روحیه نیروهای روسی و دسترسی به منابع نیز چالش جدی برای پوتین محسوب می شود.
این رسانه نوشت، اعضای جدید مجلس نمایندگان آمریکا به ریاست جمهوریخواهان که به تازگی کار خود را شروع کرده است گفته اند به اوکراین «چک سفید» نمی دهند اما کمک آمریکا در سال ۲۰۲۳ به این کشور متوقف نخواهد شد. این روند ممکن است آهسته شده و مورد تحقیقات بیشتری قرار گیرد.
نشنال اینترست همچنین پیش بینی کرد، در سال ۲۰۲۳، تنشهای آمریکا و چین در چندین جبهه، بهویژه بر سر تایوان و دریای جنوب چین که عمدتاً شامل ادعاهای دریایی و اختلافات ارضی است، بهطور خطرناکی بالا بگیرد.
این رسانه نوشت: البته هر دو طرف تلاش میکنند از رویارویی مستقیم اجتناب کنند، اما یک تنش مستمر میتواند به یک اتفاق ناگوار با عواقب ناخواسته منجر شود.
این نشریه خاطرنشان کرد: عملی شدن تهدید دائمی حمله چین به تایوان در سال ۲۰۲۳ بسیار بعید به نظر می رسد. به علاوه، پیامدهای اقتصادی چنین حمله ای برای چین و جهان فاجعه بار خواهد بود. تهاجم روسیه به اوکراین درس های ارزشمندی در این زمینه داشت.
بعلاوه، انتخابات ریاستجمهوری تایوان در سال ۲۰۲۴ میتواند در صورت تشدید تقاضاها برای استقلال این کشور یک بحران بالقوه باشد. رهبران آمریکا و چین باید به طور منظم تعامل داشته باشند و روابط خود را به طور مؤثرتری مدیریت کنند. فقدان چنین اقدامی، عواقب ناگواری در سطح جهانی خواهد داشت.
این گزارش مدعی شد در جبهه ژئوپلتیکی، دیگر تنش ها همچنان ثبات جهان را در سال ۲۰۲۳ تهدید خواهد کرد و از جمله به تنش ها در خلیج فارس بین ایران و عربستان و آمریکا -به عنوان تضمین کننده کلیدی امنیت عربستان- اشاره کرده است.
نشنال اینترست همچنین به اوضاع ضعیف و شکننده در مرز هند با پاکستان و چین – هر سه کشوری که به سلاح هستهای مجهز هستند – به عنوان کانون های بی ثباتی در جهان اشاره کرده و نوشت: درگیریهای مشترک بین این کشورها میتواند در هر لحظه به درگیریهای مسلحانه جدی منجر شود.
این رسانه در پایان به ویژه با اشاره به نقش عربستان در تعیین قیمت جهانی انرژی و قدرت ترکیه برای تاثیرگذاری بر جنگ اوکراین، نوشت: سال ۲۰۲۳ همچنین شاهد نفوذ روزافزون قدرت های خاورمیانه خواهد بود که ژئوپلتیک منطقه را با پیامدهایی که برای جهان دارد، شکل خواهند داد.
https://irna.ir/xjLsdH
**زمزمه خصوصیسازی نظام سلامت در انگلیس
احتمال خصوصی سازی کامل یا بخشی از نظام سلامت انگلیس که این روزها به واسطه مشکلات عمیق مالی و سقوط کیفیت خدمات درمانی به مرحله ورشکستگی نزدیک شده، بیش از هر زمان دیگری قوت گرفته است.
نظامی که در طول هفت دهه گذشته خدمات رایگان به مردم این کشور ارائه داده است، اینک با افزایش جمعیت، شیوع بیماریهای جدید و مجموعهای از مشکلات ناشی از زندگیهای مدرن به انتهای خط رسیده است.
سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس موسوم به «ان اچ اس» برای اولین بار در سال ۱۹۴۸ میلادی و پس از پایان جنگ جهانی دوم بهمنظور ارائه خدمت درمانی به آسیب دیدگان و مجروحین جنگی راهاندازی شد. این سازمان اکنون با داشتن یکمیلیون و ۶۰۰ هزار کارمند، بهصورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه میکند.
بودجه این سازمان ۷۵ سال پیش بالغبر ۴۳۷ میلیون پوند (به ارزش امروزیاش در حدود ۹ میلیارد پوند) بوده و این رقم در سال جاری میلادی به حدود ۱۳۶ میلیارد پوند رسیده که فشار زیادی را بر بودجه دولت این کشور وارد کرده است.
تبعات این مساله باعث تاخیرهای طولانی در ارائه خدمات بهداشتی، سرگردانی بیماران در راهروهای مراکز بهداشتی و مرگ هفتهای ۵۰۰ بیمار در بخشهای اورژانس شده است. ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس روز شنبه در اقدامی که از نگاه افکار عمومی شبیه به یک مانور سیاسی بود با مسئولین حوزه بهداشت و وزیر دارایی جلسه اضطراری تشکیل داد تا به عبور از بحران موجود کمک کند. این جلسه که ساعتها در دفتر نخست وزیری به طول انجامید بدون نتیجه پایان یافت و هیچ راهکار روشنی در پی نداشت.
سوناک بعد از پایان این جلسه ادعا کرد که دولت برای افزایش حقوق پرستاران که اخیرا در اعتراض به شرایط کاری و دستمزدهای خود برای مدت ۴۸ ساعت دست از کار کشیده و در روزهای آینده نیز اقدام مشابهی را صورت خواهند داد، آمادگی دارد. این درحالیست که نخست وزیر انگلیس با نزدیک به ۵۰ میلیارد پوند کسری بودجه، برای گفتوگو با سندیکاهای معترض سایر مشاغل عمومی نیز اعلام آمادگی کرده است.
در انگلیس تعصب شدیدی بین همه گروههای سیاسی و مردم نسبت به «ان اچ اس» وجود دارد تا جایی که گاهی آن را «دین مشترک» انگلیسیها میخوانند. هنگامی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق ایالات متحده آمریکا در آخرین سفرش به لندن در سال ۲۰۱۹ میلادی، نظام سلامت انگلیس را ورشکسته اعلام و پیشنهاد سرمایهگذاری شرکتهای خصوصی آمریکایی را مطرح کرد، با موجی از انتقاد افکار عمومی انگلیس مواجه شد.
همان زمان هزاران معترض در خیابانهای پایتخت انگلیس دست به تظاهرات زده و شعارهایی را علیه ترامپ و طرفداری از اناچاس سردادند. جرمی هانت وزیر وقت بهداشت و درمان انگلیس در توئیتی به سخنان ترامپ اینگونه واکنش داد: هیچ کدام از افرادی که در تظاهرات شرکت کردند، نمی خواهند در کشوری زندگی کنند که پوشش درمانی وجود نداشته باشد. هرچند «ان اچ اس» با چالش هایی مواجه است، اما مفتخرم در کشوری زندگی کنم که ابداع کننده نظام بهداشت همگانی است؛ جایی که همه به طور یکسان تحت پوشش درمان قرار دارند.
«جرمی کوربین» رهبر وقت کارگر هم تصریح کرد که این سازمان قابلفروش به شرکتهای خصوصی آمریکایی نیست. تداوم اظهارنظرهای منفی به سخنان ترامپ تا حدی بود که او در مصاحبه روز بعد با شبکه آی تی وی بهطورکلی منکر آن شد.
اما سراشیبی سطح خدمات بهداشتی در انگلیس، مردم این کشور بیش از هر زمان دیگری به این نتیجه رسانده که ادامه وضع موجود پایدار نیست. نخست وزیر انگلیس میگوید که برای پرداخت مبلغی یکجا به کارکنان نظام سلامت آمادگی دارد تا به اعتراضها و اعتصابها پایان دهد. این درحالیست که به گزارش رسانههای انگلیس سوناک برای خود و خانوادهاش از تسهیلات درمان خصوصی استفاده میکند و اینطور که از ظاهر امر پیداست، اعتمادی به سازمان اناچاس ندارد.
البته اغلب نخست وزیران پیشین و سیاستمداران انگلیس نیز از خدمات درمانی خصوصی استفاده میکنند و در توجیه آن میگویند که افراد درباره نحوه مخارج درآمدهای خود مختار هستند. با این اوصاف کارشناسان معتقدند زمان آن رسیده است که خدمات درمانی در این کشور به سمت خصوصی سازی حرکت کند تا از ورشکستگی تمام عیار آن جلوگیری شود. از میان تمام طرحهای موجود، پیشنهاد خصوصیسازی خدمات سرپایی (outpatient) یکی از گزینههای مطرح بشمار میرود تا به این ترتیب بخشی از فشار بر سازمان درمانی این کشور کاهش یابد.
البته تصمیم دولت لندن در این زمینه، در شرایطی که مردم تحت فشار ناشی از افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی قرار دارند میتواند باعث تشدید نارضایتیهای عمومی و بروز مشکلات امنیتی در داخل کشور شود. از این رو به نظر میرسد که پیشنهاد نخست وزیر انگلیس برای پرداخت مبلغ یکجا به کارکنان حوزه سلامت، راهکاری موقت برای تعویق اعمال اصلاحات اساسی در نظام سلامت این کشور است.
**آسیاپلاس: چابهار بهترین و امنترین مسیر برای ترانزیت کالاهای تاجیکستان است
خبرگزاری آسیاپلاس در گزارشی نوشت: بندر راهبردی چابهار ایران می تواند بهترین و امن ترین مسیر برای ترانزیت کالاهای تاجیکستان باشد.
خبرگزاری آسیا پلاس در گزارش خود تصریح کرد: تهران امیدوار است که توسعه بندر چابهار به این کشور کمک کند تا به یک مسیر ترانزیتی کلیدی به آسیای مرکزی و افغانستان محصور در خشکی تبدیل شود.
این خبرگزاری یادآور شد، تاجیکستان پیشتر خواستار همکاری در بندر چابهار به عنوان یک منطقه تجاری بزرگ برای همکاری های بین المللی شد.
بندر چابهار بندری در استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران و در کرانه دریای عمان واقع شده است. این بندر تنها بندر اقیانوسی ایران است و از دو بندر مجزا به نامهای شهید کلانتری و شهید بهشتی تشکیل شده که هر کدام دارای پنج اسکله است.
آسیاپلاس نوشت: چابهار بخش مهمی از تلاشهای ایران برای مبارزه با اثرات تحریمهای خارجی از طریق افزایش صادرات غیرنفتی است. بر اساس گزارش ها، کالاهای صادر شده از استان سیستان بلوچستان و چابهار به بیش از ۳.۲۸۶ میلیون تن به ارزش بیش از ۱.۱۸۷ میلیارد دلار در ۹ ماه منتهی به ۲۱ دسامبر ۲۰۲۲ رسیده که به ترتیب از نظر حجم و ارزش نسبت به سال قبل از آن دو و هشت درصد افزایش داشته است.
افزایش فعالیت بنادر در پایانههای شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار که تنها دروازه تجاری اقیانوسی ایران است، فرصتهای صادراتی را در استان سیستان و بلوچستان بیشتر کرده است.
**شورای ریاستی لیبی خواهان آشتی ملی شد
رئیس شورای ریاستی لیبی خواهانن فشار بر همه جریان های سیاسی در این کشور برای تحقق آشتی ملی شد و گفت که راه حل بحران لیبی فقط از طریق احیای روح ملی، جبران خسارت و بازگشت به خردمندی میسر است.
محمد المنفی در آیین آغاز به کار مجمع مقدماتی کنفرانس آشتی ملی در طرابلس بر لزوم تکمیل این پروژه به موازات تلاش برای اجرای قانون اساسی با هدف تحقق خواستههای مردم لیبی و برگزاری انتخابات تاکید کرد.
وی با بیان اینکه بی توجهی به آشتی ملی و چندپاره شدن قدرت در کشور منجربه پیچیده تر شدن صحنه سیاسی در کشور شده، افزود: راه حل بحران لیبی فقط از طریق احیای روح ملی، جبران خسارت و بازگشت به خرد میسر است.
المنفی با تاکید بر اینکه شورای ریاستی لیبی رابطه یکسانی با همه طرف های دخیل در بحران دارد، اضافه کرد: این شورا در نزاع برای قدرت دخیل نبوده و بخشی از مشکل لیبی نیست.
رئیس شورای ریاستی لیبی با هشدار در این باره که مسیرهای طی شده برای حل بحران لیبی به دلیل نادیده گرفتن راهکار نهایی و خواسته های مردم برای تحقق خواسته های سیاستمداران شکست خورده است، گفت که پروژه آشتی ملی تنها با مشارکت مقامات امنیتی، مقننه، قضایی و اجرایی میسر خواهد بود.
«خالد المشری» رئیس شورای عالی لیبی و «عقیله صالح» رئیس پارلمان شرق این کشور روز پنج شنبه، پس از برگزاری یک دور گفت وگو در مصر، بیانیهای را درباره سند قانون اساسی کشورشان و روند حل و فصل بحران آن صادر کردند.
طبق این بیانیه، دو طرف توافق کردند که کمیته مشترک بین پارلمان و شورای عالی دولت لیبی، سند یادشده را در این دو شورا ارائه کند تا مراحل تصویب آن طی شود.
دو طرف همچنین بر سر تهیه نقشه راهی مشخص برای حل و فصل بحران پیچیده لیبی و انجام مقدمات لازم برای برگزاری انتخابات این کشور در سریعترین زمان ممکن توافق کردند.
برپایه این گزارش، قرار است که جزئیات این نقشه راه به زودی اعلام شود.
المشری و صالح در این بیانیه همچنین از مصر به دلیل میزبانی از گفت وگوهای تدوین سند قانون اساسی لیبی قدردانی کردند.
کشور لیبی از سال ۲۰۱۱ تاکنون دچار بیثباتی شده و شاهد درگیری گروههای مختلفی بوده تا جایی که گروههای مسلح در این کشور به دو بخش شرقی (طبرق) و غربی (طرابلس) تبدیل و با حمایت برخی کشورها با یکدیگر وارد جنگ شدند.
هم اکنون در لیبی دو دولت در سر کار است که هریک خود را دولت قانونی می داند.« عبدالحمید الدبیبه» رئیس دولت وحدت ملی لیبی است که برآمده از توافق نامههای سیاسی زیر نظر سازمان ملل در بیش از یکسال پیش است و در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق به ریاست عقیله صالح در شرق لیبی مستقر است، به «فتحی پاشاغا» به عنوان نخست وزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داد اما در مقابل، الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمیپذیرد و میگوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد.
**جزئیات دور جدید بررسی پرنده «حمید نوری» در دادگاه سوئد
چهارشنبه ۲۱ دیماه دور جدیدی از بررسی پرونده «حمید نوری» در دادگاه سوئد برگزار میشود؛ در این میان، دو نکته در برنامه اعلام شده وجود دارد.
«حمید نوری» شهروند ایرانی و کارمند سابق قوه قضائیه که آبانماه ۹۸ به سوئد سفر کرده بود، در زمان ورود به فرودگاه استکلهم توسط پلیس این کشور بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان انفرادی به سر میبرد. اتهام او براساس ادعاهای گروهک تروریستی منافقین طراحی شده؛ آنها مدعیاند نوری در مقطعی، زندانبان منافقین در ایران بوده است. این مبنای محکمه سوئدی قرار گرفته و سبب شده اصل برائت و حق آزادی رفتوآمد نوری از سوی مقامهای سوئدی نقضشده و این تبعه ایرانی بیش از سه سال است در زندان سوئد با محدودیتهای زیاد مواجه شده؛ براساس اخبار منتشر شده، سوئدیها ابتداییترین حقوق یک انسان را برای حمید نوری رعایت نکردهاند.
دادگاه اصلی تجدیدنظر رسیدگی به پرونده «حمید نوری» ۱۱ ژانویه ۲۰۲۳ (چهارشنبه ۲۱ دی) آغاز خواهد شد که مرحله اولیه جلسه هفت روز طول خواهد کشید. دادگاه سوئد این زمان را اعلام و تصریح کرده، در دادگاه تجدیدنظر، جلسه غیرعلنی تشکیل میدهد که در آن فیلمهای ضبط شده از جلسههای شاکی، متهم و شهود پخش خواهد شد. انتظار میرود این جلسه تا پاییز ۲۰۲۳ ادامه یابد.
در دستور مرحله نخست بررسی پرونده نوری که روز چهارشنبه آغاز خواهد شد، دو نکته مهم وجود دارد:
۱. در مرحله تجدیدنظر که آقای نوری تجدیدنظرخواه اصلی است باید بیشترین زمان را برای طرح مطالب خود داشته باشد در حالی که این گونه نیست.
۲. حدود ۳۰ ساعت به دادستان و شکات وقت داده شد در حالی که به وکلای آقای نوری ۱۲ ساعت. این امر میتواند با روند دادرسی منصفانه در تعارض باشد. ضمن آنکه زمان کافی برای ارائه مطالب آقای نوری وجود ندارد.
_ تعداد ساعتهای اختصاص داده شد به دادستان: ۱۸ ساعت
_ تعداد ساعتهای اختصاص داده شده به وکلای شاکیان: ۱۲ ساعت
_ تعداد ساعتهای اختصاص داده شده به وکلای اقای نوری ۱۲ ساعت
با توجه به اینکه وکلای شاکیان و دادستان در یک طرف پرونده هستند، به آنها در مجموع ۳۰ ساعت اختصاص داده شده است.
برنامه کامل دور جدید بررسی پرونده حمید نوری در دادگاه سوئد:
۲۱ دی - از ساعت ۰۹:۳۰ تا ۱۶:۳۰، مرور حکم دادگاه، ادعاها و بیانیه عمومی دادستان
۲۲ دیماه - از ساعت ۰۹:۳۰ تا ۱۶:۳۰، بیانیه عمومی دادستان
۲۳ دیماه - از ساعت ۰۹:۳۰ تا ۱۶:۳۰، بیانیه عمومی دادستان
۲۸ دیماه - از ساعت ۰۹:۳۰ تا ۱۶:۳۰، بیانیه عمومی وکلای شاکیان و کنت لوئیس
۲۹ دیماه - از ساعت ۰۹:۳۰ تا ۱۶:۳۰، بیانیه عمومی وکلای شاکیان و کنت لوئیس
۳ بهمنماه - از ساعت ۰۹:۳۰ تا ۱۶:۳۰، بیانیه عمومی وکلای آقای نوری
۵ بهمنماه - از ساعت ۰۹:۳۰ تا ۱۶:۳۰، بیانیه عمومی وکلای آقای نوری
**تلاش بن گویر برای روحیه دادن به نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی
وزیر جنجالی و تندرو کابینه جدید رژیم صهیونیستی در راستای روحیه دادن به نیروهای پلیس این رژیم، به آنها وعده حمایت و افزایش حقوق داد.
ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی کابینه رژیم صهیونیستی امروز از مقر پلیس این رژیم بازدید کرد و طی سخنانی در تلاش برای روحیه دادن به نیروهای پلیس به آنها وعده انجام اصلاحات حمایتی داد.
وزیر تندرو رژیم صهیونیستی گفت که ازجمله این اصلاحات افزایش حمایت و افزایش حقوق نیروهای پلیس است.
نهاد نظامی رژیم صهیونیستی اخیرا از مشکلات عدیدهای رنج میبرد و رسانههای عبری بارها به عدم آمادگی نظامیان برای انجام خدمت سربازی و حضور در نبردها اشاره کردهاند.
وزیر امنیت داخلی افراطی رژیم صهیونیستی یکشنبه شب نیز به رئیس پلیس صهیونیستها دستور داد که پرچم فلسطین از اماکن عمومی سرزمینهای اشغالی جمع آوری شود.
تارنمای روزنامه "هاآرتص" یکشنبه شب نوشت: "یعقوب شبتای" فرمانده پلیس رژیم صهیونیستی به دستگاههای زیرمجموعه خود دستور داده است که پرچم فلسطین در تمام اماکن عمومی اسرائیل جمع آوری شود.
براساس گزارش این روزنامه صهیونیستی، "تصمیم بن گویر به دنبال به اهتزاز درآمدن پرچم فلسطین طی مراسمی در شهرک "عاره" در اواخر هفته گذشته رخ می دهد که مردم این منطقه آزادی "کریم یونس" پس از ۴۰ سال اسارات در زندانهای اسرائیلی را جشن گرفته بودند.
بن گویر همچنین به رئیس پلیس صهیونیستها دستور داده است با وجود دستورالعملی برای جلوگیری از برگزاری جشن آزادی کریم یونس، درخصوص برگزاری آن تحقیق کند.
براساس این گزارش، وزیر امنیت داخلی تندرو صهیونیستها گفته است: برگزاری مراسم اینچنینی، مراسمی برای تحریک و حمایت آشکار از تروریسم (گروه های مقاومت) است و نمی توان متصوّر شد که این گونه حوادث در خانه ما (اشاره به مناطق اشغالی ۱۹۴۸) برگزار شود.
**دیدار فرمانده ارتش پاکستان با بن سلمان در شهر العلاء
فرمانده ارتش پاکستان در سفر به عربستان سعودی با ولیعهد این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان یکشنبه شب در اردوگاه زمستانی در شهر العُلاء، میزبان عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان بود.
برپایه این گزارش، بن سلمان و منیر در جریان این دیدار روابط دوجانبه میان اسلام آباد و ریاض و فرصت های توسعه این روابط را مورد بررسی قرار دادند.
این نخستین سفر فرمانده ارتش پاکستان به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از زمان انتصاب در این سمت به شمار میرود.
دو طرف همچنین درباره مسائل مورد توجه و مشترک میان عربستان و پاکستان تبادل نظر کردند.
عاصم منیر پیش از این نیز با «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان، «فیاض الرویلی» رئیس ستاد ارتش و همچنین «فهد المطیر» فرمانده نیروی زمینی عربستان دیدار و گفتوگو کرده بود.
ژنرال منیر که رئیس اطلاعات پیشین پاکستان بود، پنجم آذرماه به جای ژنرال قمر جاوید باجوا که ۲۹ نوامبر گذشته بازنشست شد؛ مسوولیت فرماندهی ارتش را برعهده گرفت.
ژنرال منیر درسال ۲۰۱۷ میلادی ریاست سازمان اطلاعات ارتش (ام آی) و پس از آن در سال ۲۰۱۸ میلادی ریاست سرویسهای اطلاعاتی (آی اس آی) را که دو ارگان از بانفوذترین آژانسهای اطلاعاتی پاکستان هستند، برعهده داشت.
وی تنها پس از هشت ماه به درخواست عمران خان، نخست وزیر وقت پاکستان از ریاست سرویسهای اطلاعاتی برکنار شد.
**دیوان عالی برزیل به دنبال مسدود شدن برخی حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی
دیوان عالی برزیل به دنبال آشوبهای شب گذشته در این کشور به دنبال مسدود شدن برخی از حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی است.
خبرگزاری برزیلی «اِستادائو» گزارش داد که "الکساندر دی مورائس" قاضی دیوان عالی به عنوان بخشی از تحقیقات در مورد آشوبها در شهر برازیلیا درخواست کرده که فیس بوک، اینستاگرام، توئیتر و تیکتاک ۱۷ حساب کاربری را مسدود کنند.
دفتر دادستان کل برزیل اعلام کرد: اگر این شبکههای اجتماعی چنین درخواستی را برآورده نکنند، با جریمه ۱۰۰ هزار رئالی (۱۹ هزار دلار) در روز جریمه میشوند. این اقدامها برای بازگرداندن حاکمیت قانون در کشور ضروری است.
روز یکشنبه، طرفداران ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری سابق برزیل در پایتخت این کشور با پلیس درگیر شده و به کنگره ملی، کاخ ریاست جمهوری و دیوان عالی حمله کردند. بر اساس برآوردهای اولیه، حدود ۵ هزار نفر در این ناآرامی ها دخیل بودند.
نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از بمب های دودزا و گاز اشک آور استفاده کردند. افسران مجری قانون دوباره کنترل ساختمان هایی را که توسط آشوبگران اشغال شده بود، به دست گرفتند. بیش از ۴۰۰ نفر در این رابطه دستگیر شدند و ممکن است اغتشاشگران تا ۱۲ سال زندان محکوم شوند.
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا که در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری بولسونارو را شکست داد، در اول ژانویه (۱۱ دی) به عنوان رئیس جمهور برزیل روی کار آمد. اختلاف رای بین این دو حدود ۲ میلیون بود.
رهبر سابق شکست خود را نپذیرفت و هواداران بولسونارو به خیابانها و پادگانهای نیروهای مسلح سرازیر شدند و به دنبال ممانعت از روی کار آمدن لولا داسیلوا بودند.
رئیس جمهور سابق برزیل در اواخر دسامبر ۲۰۲۲ (دی ماه) راهی ایالات متحده شد و اکنون در ایالت فلوریدا مستقر است.
**تاکید سفیر ایران و مشاور امنیت ملی عراق بر برقراری امنیت در مرزها
منابع رسانهای عراق امروز دوشنبه از دیدار و گفتوگوی سفیر جمهوری اسلامی ایران با مشاور امنیت ملی عراق درباره موضوع تامین امنیت در مناطق مرزی مشترک میان دو کشور خبر دادند.
دفتر اطلاع رسانی قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق طی بیانیه ای در این باره اعلام کرد که وی امروز در دفترش در بغداد، میزبان محمد کاظم آل صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران بود.
در این بیانیه آمده است: الاعرجی با سفیر ایران درباره تقویت روابط دوستانه و همکاری میان بغداد و تهران و راههای توسعه آن در راستای منافع دو ملت و دو کشور همسایه گفت وگو کردند.
برپایه این بیانیه، دو طرف همچنین درباره پرونده تامین امنیت مرزها و همکاری در زمینه مقابله با تروریسم و قاچاق رایزنی کردند.
مشاور امنیت ملی عراق و محمد کاظم آل صادق در این دیدار همچنین چند موضوع و پرونده دیگر مورد توجه دو کشور را نیز مورد بررسی قرار دادند.
**درآمدهای نجومی نمایندگان مجلس انگلیس در میان بحران هزینههای زندگی
درآمدهای نجومی نمایندگان مجلس انگلیس در شرایطی که مردم این کشور تحت فشار هزینههای سرسامآور زندگی و تورم دو رقمی روزگار دشواری را سپری میکنند، خبر ساز شده است.
تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که نمایندگان مجلس انگلیس در مجموع ۱۷.۱ میلیون پوند طی چهار سال گذشته از طریق مشاغل خارج از پارلمان، درآمد کسب کردهاند.
بر اساس تحقیقات مشترک شبکه خبری اسکای و تورتویز مدیا، اعضای حزب حاکم محافظهکار بالغ بر ۱۵.۲ میلیون پوند، علاوه بر حقوقی که از پارلمان دریافت میکنند، درآمد داشتهاند. نمایندگان حزب مخالف (کارگر)، لیبرال دمکرات و حزب ملی اسکاتلند نیز به واسطه مشاغل دوم به ترتیب ۱.۲ میلیون پوند، ۱۷۱ هزار و ۱۴۹ هزار پوند درآمدهای جانبی کسب کردهاند.
این درحالیست که گفته میشود دو سوم از این درآمدهای اضافی فقط در جیب ۲۰ نفر از نمایندگان مجلس رفته است، به طوریکه محافظهکاران ۱۷ نفر از این تعداد را تشکیل میدهند.
بر اساس این گزارش «ترزا می» نخست وزیر پیشین انگلیس که بعد از کنارهگیری از قدرت اخیرا به سخنرانی در رابطه با تحولات بینالمللی روی آورده است، بالغ بر دو میلیون و ۵۵۰ هزار پوند علاوه بر ۸۴ هزار پوندی که به عنوان دستمزد از پارلمان دریافت میکند، به جیب زده است.
جفری کاکس وزیر پیشین دادگستری انگلیس در ردیف دوم قرار دارد و با کسب ۲ میلیون و ۱۹۱ هزار پوند از محل فعالیتهای خارج از پارلمان درآمد داشته است. او میگوید که این دو فعالیت ارتباطی به یکدیگر نداشته و باعث تضاد منافع نمیشود.
دیوید لمی نماینده حزب کارگر نیز با کسب ۲۰۲ هزار پوند از مجریگری در شبکه رادیویی البیسی درآمد مازاد کسب کرده است.
فهرست کامل نمایندگانی که از طریق مشاغل خارج از پارلمان درآمد کسب کردهاند در تارنمای اسکای نیوز منتشر شده است. این درحالیست که درآمد برخی از نمایندگان از شرکتهایی حاصل شده که هویت آنها طبق تحقیقات بهعمل آمده مشخص نیست. به طور مثال شرکتی که به ۲۴ نماینده حزب کارگر در قالب کمک مالی، پول داده است طبق تحقیقات شبکه اسکای فعالیتی ندارد و تعطیل است.
رهبر حزب کارگر بر لزوم شفافسازی درآمد نمایندگان مجلس تاکید کرده و خواستار اعمال قوانین سختگیرانه شده است. اما معاون وزیر بهداشت انگلیس «موارا کولفیلد» معتقد است که این مساله به رایدهندگان بستگی دارد و اگر آنها به این نتیجه برسند که نمایندگانشان از زیر کار در میروند، نتیجه آن در انتخابات بعدی بروز و ظهور پیدا میکند.
درآمدهای نمایندگان مجلس انگلیس درحالیست که تورم مهار نشدنی، افزایش بهای مواد غذایی و انرژی، کمبود گاز و برق و قطع آب ناشی از آن، همه و همه مردم انگلیس را که از رفاه همیشگی خود محروم شدهاند، به اعتراض و اعتصاب کشانده است. از مراکز درمانی تا کارکنان اداره پست، وکلای دادگستری، آتشنشانها، هزاران نفر از کارکنان بخشهای عمومی انگلیس قصد دارند تا در اعتراض به وضع موجود طی هفته های اینده دست از کار بکشند.
جهش بیسابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است.این واقعیت که دورنمایی از بهبود اوضاع دیده نمیشود و مقامهای رسمی هم درباره تشدید آن هشدار میدهند، مردم را وحشت زده کرده است.
شاخص نرخ تورم در انگلیس براساس تازهترین گزارش اداره آمار ملی این کشور از محدوده ۲ به ۱۰.۷ درصد رسیده و کشور به گفته رئیس بانک مرکزی وارد یک دوره طولانی رکود اقتصادی شده است.
نخستوزیر جدید انگلیس چندی پیش با اعتراف به مشکلات عمیق اقتصادی تصریح کرد که مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آنها باشد. وی گفت که مشکلات اقتصادی کشور در سال جدید میلادی (۲۰۲۳) از بین نخواهد رفت.
**مقام روس: مسکو با ناتو در جنگ است نه اوکراین
یک مقام بلندپایه امنیتی روسیه روز دوشنبه گفت که کشورش با اوکراین در جنگ نیست و این درگیری نظامی، تلاش غرب و ناتو برای بهره جویی از شهروندان اوکراین در رویارویی با روسیه است.
نیکلای پاتراچف دبیر شورای امنیت روسیه افزود: سنت ها و آداب و رسوم شهروندان اوکراین و روسیه نزدیک است، درست همانند جدایی ناپذیری میراث روسیه از فرهنگ اوکراین.
وی افزود: رخدادهای اوکراین درگیری میان مسکو و کی یف نیست، بلکه رویارویی نظامی ناتو، ایالات متحده و انگلیس با روسیه است و مربیان و مستشاران ناتو به علت نگرانی از درگیری مستقیم در این جنگ، مردان اوکراینی را به سوی مرگ حتمی و قطعی پیش می رانند.
پتراچف گفت: روسیه از عملیات ویژه نظامی برای رهاسازی مناطق اشغال شده استفاده می کند و باید اقدامات خونبار غرب برای نابودی شهروندان بومی اوکراین، متوقف شود. از آنجا که ما نمی توانیم بدون علت از شهروندان عادی اوکراین متنفر باشیم، بنابراین با آنان در جنگ نیستیم.
به گفته پاتراچف، هرچه زودتر مردم اوکراین دریابند که غرب از آنان برای راه اندازی جنگ علیه روسیه بهره جویی می کند، جان شهروندان بیشتری حفظ خواهد شد. بسیاری از دیرباز به این نکته پی برده اند، اما به علت نگرانی از تلافی جویی، از بیان آشکار آن خودداری می کنند.
وی افزود: آمریکائی ها، انگلیسی ها و دیگر اروپائیان اغلب چنین توهمی ایجاد می کنند که توانایی حفظ و دفاع از تمدن را در برابر وحشیگری دارند.
**اسرائیل فلسطینیان را از خاکسپاری بستگان خود در روز شنبه محروم کرد
رژیم صهیونیستی با متوقف کردن کار مؤسسه پزشکی قانونی «ابوکبیر»، فلسطینی ها را از دفن اموات در روزهای شنبه محروم کرد .
در ادامه اقدامات نژادپرستانه کابینه جدید رژیم صهیونیستی از زمان تشکیل آن در هفته پیش، مؤسسه پزشکی قانونی ابوکبیر در منطقه تل آویو اعلام کرد که از این پس روزهای شنبه تعطیل است امری که به معنای نقض حقوق بشر فلسطینی عرب است.
"ولید طه" رئیس فراکسیون "فهرست متحد عربی" بتازگی نامه ای از مدیریت موسسه پزشکی قانونی ابوکبیر دریافت کرد که بر اساس آن از ابتدای سال جاری میلادی، د ر روزهای شنبه خدمات پزشکی قانونی به فلسطینی ها رائه نخواهد شد و بنابر این آنها نمی توانند اموات خود را در این روز دفن کنند.
این فراکسیون با کابینه پیشین رژیم صهیونیستی به توافق رسیده بود که موسسه نامبرده تعطیلات آخر هفته نیز فعال باشد تا فلسطینی ها بتوانند مطابق سنت عربی اسلامی که "(بهترین) بزرگداشت میت، دفن اوست"، مردگان خود را در اسرع وقت تدفین نمایند.
ولید طه کابینه نتانیاهو را متهم که درکی از درد و رنج بازماندگان ندارد و نسبت به لزوم تکریم اموات با انجام سنت های اسلامی و عربی بی توجه است.
وی گفت که تعطیلی مؤسسه ابوکبیر در روزهای شنبه یکی از اولین نتایج همکاری نتانیاهو، اسموتریچ و بن گویر (چهره های افراطی کابینه جدید رژیم صهیونیستی) است.
**اعلام کمک ۶.۲ میلیارد دلاری برای سیل زدگان پاکستان در کنفرانس ژنو
در جریان کنفرانس بین المللی اهداکنندگان در ژنو به میزبانی پاکستان و سازمان ملل با هدف جلب حمایت جامعه جهانی برای سیلزدگان پاکستانی، بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی ارائه بسته مالی ۶.۲ میلیارد دلاری به دولت اسلامآباد را اعلام کردند.
کنفرانس بین المللی اهداکنندگان با سخنرانی نخست وزیر پاکستان و دبیرکل سازمان ملل ساعاتی قبل در ژنو با حضور مقامات کشورهای مختلف، روسا و نمایندگان نهادهای بین المللی برگزار شد.
وزارت امور خارجه پاکستان با صدور بیانیهای اعلام کرد: هدف از کنفرانس ژنو جلب حمایت جامعه بینالمللی از مردم سیلزده است و پاکستان برای حمایت از مردم آسیبدیده، برای دریافت حداکثر حمایت از جامعه بینالمللی به تلاشهای دیپلماتیک خود ادامه میدهد.
«شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان با تاکید بر نیاز کشورش به کمکهای بشردوستانه جهت مقابله موثر با ویرانگریهای سیل بی سابقه و تاثیرات پدیده تغییرات آب و هوایی، اعلام کرد: اسلامآباد متعهد به استفاده شفاف از کمکهای جهانی برای بهبود وضعیت سیل زدگان است.
وی افزود: هیچ کوتاهی در هزینه درست، دقیق و شفاف کمک های جهانی در پاکستان صورت نگرفته و نظارت ملی و بین المللی بر نحوه استفاده از کمکهای بشردوستانه اعمال خواهد شد.
در همین حال بانک جهانی ۲ میلیارد دلار و بانک توسعه اسلامی نیز ۴.۲ میلیارد دلار کمک برای سیل زدگان اعلام کرد. چین نیز بسته مالی ۱۰۰ میلیون دلاری را برای آسیب دیدگان ناشی از سیل در پاکستان ارائه خواهد داد.
فرانسه نیز در جریان کنفرانس بین المللی اهداکنندگان کمک ۱۰ میلیون دلاری و آلمان نیز ۸۲ میلیون یورو برای بهبود وضعیت سیل زدگان پاکستان اعلام کرد. اتحادیه اروپا نیز ۹۳ میلیون یورو کمک مالی به پاکستان اختصاص خواهد داد.
مقامات پاکستانی پیش تر اعلام کردند که به حدود ۳۰ میلیارد دلار برای تامین نیازهای کوتاه مدت و بلندمدت سیل زدگان سال گذشته که حدود ۱۷۰۰ قربانی گرفت، نیاز دارند.
بیش از ۳۳ میلیون نفر به دلیل وقوع سیل بزرگی که تابستان گذشته در پاکستان رخ داد آسیب دیدند.
**«در چنگال دستگاه امنیت»؛ تقابل با جوخه های ترور آل سعود
واحد اطلاع رسانی دستگاه امنیت دولت نجات ملی یمن در فیلمی مستند با عنوان «در چنگال دستگاه امنیت» جزئیاتی از مقابله نیروهای امنیتی با جوخه های ترور سعودی در یمن و خنثی سازی نقشه دستگاه جاسوسی سعودیها برای فتنه انگیزی در این کشور را فاش کرد.
این فیلم مستند که قرار است بزودی پخش شود، جنگ کنونی بین سازمان اطلاعات یمن و دستگاه جاسوسی عربستان را روایت می کند و شیوه کار اطلاعاتی عربستان برای تشکیل هستههای خرابکار و عوامل مزدور و خائن را با ذکر جزییات و تصاویر و همچنین تلاش نیروهای امنیتی یمن برای برقراری امنیت در کشور را به تصویر می کشد.
این فیلم از جمله هویت مزدورانی به نام «محمد علی المقدشی» و «فضل حسین المصقری» را به عنوان عناصر اصلی تشکیل دهنده دو هسته جاسوسی و خرابکاری سعودیها آشکار می کند که هسته نخست تحت نظارت فردی بنام «طارق محمد احمد الغزالی» معروف به «طارق البعدانی الغزالی» با هدف برهم زدن امنیت و ایجاد بی ثباتی در جبهه داخلی و در منطقه «بعدان» فعالیت می کرد اما در این مأموریت شکست خورد.
هسته دوم نیز با هدف ترور و سوء قصد به تعدادی از شخصیت های اجتماعی و مقامات در استان های صنعا»، «اب» و «ذمار» فعالیت می کرد.
این فیلم جزئیات یکی از عملیات ضدجاسوسی موفق سرویس های امنیتی یمن را به نمایش می گذارد که در آن چگونگی به خدمت گرفته شدن طارق محمد احمد الغزالی از سوی سعودیها برای تشکیل هسته خرابکاری با هدف برای برهم زدن امنیت در استان «اب» و نحوه نقل و انتقال پول، خرید و ارسال سلاح با هدف اخلال در سیستم نظامی در منطقه «بعدان» در استان «اب» یمن را به تصویر می کشد.
بر اساس این فیلم، دستگاه اطلاعاتی عربستان تلاش کرده تا عناصر وابسته را برای ترور و هدف قرار دادن شخصیتهای ملی و مخالف تجاوزگری سعودیها به یمن، به این کشور گسیل کند و از این رو، یک تیم به سرکردگی فردی به نام «محمد علی احمد الحنش» عهده دار ماموریت ترورهایی در استان های ذمار و اب و صنعا شد که آخرین ماموریت آنها ترور وزیر ورزش و جوانان شهید «حسن زید» بود.
همچنین این فیلم روایتگر جزییات ترور این وزیر یمنی است که ترور او با هدف ضربه زدن به امنیت یمن و سرپوش گذاشتن عربستان بر شکست های خود در عرصه نظامی و جبران آن انجام شد.
فیلم یاد شده صحنه ترور شهید حسن زید را بازسازی کرده و عاملان ترور، نحوه تعقیب و ترور و سپس فرار خود را پس از این عملیات تشریح می کنند.
این فیلم همچنین نشان میدهد که چگونه دستگاههای امنیتی یمن موفق شدند ظرف کمتر از یکساعت از این ترور در یک منطقه کور امنیتی، مسیر فعالیت و فرار جانیان و شیوه فعالیت آنها را شناسایی کرده و مانع فرارشان به مناطق تحت اشغال عربستان شوند.
علاوه بر این، فیلم یاد شده نشان می دهد که چگونه در عرض چند ساعت و با تبادل سریع اطلاعات بین سرویسهای امنیتی یمن، مخفیگاه تعدادی از اعضای تیم ترور در صنعا شناسایی و بدین ترتیب عاملان جنایت روز بعد در منطقه «هور» از توابع استان «دهمار» گرفتار شده و طی عملیات تعیقب و گریز به هلاکت می رسند و به موازات آن، رییس تیم ترور که قصد فرار به سمت مناطق تحت کنترل ائتلاف متجاوز را داشت، دستگیر می شود.
در این فیلم آخرین جزئیات مربوط به رئیس تیم «الحنش» و اعتراف وی به انجام ترور شهید حسن زید و نقش همکاری های مردمی در به دام انداختن وی و تیم همدستش به خوبی نشان داده شده است.
این فیلم همچنین پرده از معمای ترور شهید «عبدالله السلامی» و ترور ناموفق استاد «عبدالکریم الحبسی» در استان ذمار و نیز ترور نافرجامی را که علیه «عبدالواحد المروعی» معاون فرماندار استان اب روی داد، نشان می دهد و با ذکر اسامی، شخصیات های دولتی و ملیِ مخالفِ ائتلاف متجاوز سعودی را که این تیم آنها را زیر نظر داشت، مستندسازی می کند.
فیلم «در چنگال دستگاه امنیت» تأثیر تغییر پیکربندی مجدد سرویسهای امنیتی بر اساس توان و کمک مردمی را نشان می دهد و مکانیسم همکاری خلاقانه بین سرویسهای امنیتی را بررسی میکند.
این فیلم همچنین از زبان شخصیتهای برجسته نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و علمی یمن به بیان زوایای پنهان جنگ امنیتی و اطلاعاتی با حکومت سعودی می پردازد.
**تهدید وزیر صهیونیست برای برچیدن تشکیلات خودگردان فلسطین
چند روز پس از اعمال تحریمهایی علیه تشکیلات خودگردان فلسطین توسط کابینه تندرو رژیم صهیونیستی، این بار وزیر فرهنگ و ورزش این رژیم تشکیلات خودگردان را به برچیدن آن تهدید کرد.
"میکی زوهار" وزیر فرهنگ و ورزش کابینه رژیم صهیونیستی در این باره گفت: تشکیلات خودگردان فلسطین معتقد است که کشتن یک یهودی کار خوبی است و تحریکاتی از سوی حماس در غزه وجود دارد و وجه مشترک بین آنها نابودی اسرائیل است.
وی افزود: در چنین شرایطی مشخص است که تغییراتی به سمت بدتر شدن خواهد داشت.
زوهار در ادامه تهدید کرد: اگر کسی را در تشکیلات خودگردان پیدا کنیم که برای رفاه همه همکاری کند، خوب است. اما اگر آنها به تشویق گروهها و تحریک آنها ادامه دهند، باید برای سناریوی فروپاشی تشکیلات خودگردان آماده شویم.
این اظهارات درحالی بیان شده است که دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز جمعه در بیانیهای از تحریم علیه فلسطینیها خبر داد.
براساس این بیانیه، رژیم صهیونیستی تصمیم گرفته است که ۱۳۹ میلیون شکل (حدود ۳۹ میلیون دلار) را از اعتبارات تشکیلات خودگردان فلسطین قطع کند که به گفته صهیونیستها به عنوان حقوق ماهانه خانواده اسیران و شهدای فلسطینی پرداخت می شد.
رژیم صهیونیستی این اعتبار را قرار است به خانواده شهرک نشینان صهیونیست اختصاص دهد که در درگیری با جوانان فلسطینی کشته شدند.
از دیگر تحریمهای رژیم صهیونیستی آن است که ساخت منزل فلسطینیها در منطقه جیم که ۶۰ درصد از مساحت کل کرانه باختری رود اردن را تشکیل می دهد، متوقف می شود.
کابینه رژیم صهیونیستی در جلسه اخیر خواستار تحریم علیه مسئولانی شده است که از دادگاه بین المللی لاهه خواسته اند که تعریفی درباره ماهیت اشغالگران ارائه دهد.
دولت افراطی نتانیاهو تاکید کرده است که مسئولان ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین تحریم و رفت و آمد آن ها محدود شود.
مجمع عمومی سازمان ملل روز شنبه گذشته قطعنامه ای را با ۸۷ رای موافق علیه رژیم صهیونیستی صادر کرد.
این مجمع با اکثریت آرا درخواست فلسطین برای صدور استفساریه حقوقی از سوی دیوان دادگستری بین المللی درخصوص ماهیت اشغالگری اسرائیل را تصویب کرد.
بر اساس این گزارش، ۸۷ کشور به این قطعنامه رای موافق، ۲۶ کشور رای مخالف و ۵۳ کشور رای ممتنع دادند.
**تقلا در سایه ژست بشردوستی برای تنفس مصنوعی به اغتشاشگران در ایران
دولت آلمان که به تسلیح با تجهیزات شیمیایی رژیم عراق در هشت سال جنگ تحمیلی علیه ایران متهم است، روز دوشنبه در ادامه مواضع مداخلهجویانه در امور داخلی ایران و تلاش برای تنفس مصنوعی به آشوبگران، حمایت خود را از نا آرامیها در ایران تکرار کرد.
اولاف شولتز صدر اعظم آلمان در سخنانی، اجرای احکام اعدام دو نفر از عاملان شهادت یکی از نیروهای حافظ امنیت ایران را بهانه و ادعا کرد: ما از ایران میخواهیم که اجرای هرگونه مجازات اعدام علیه تظاهرکنندگان را متوقف و زندانیان را آزاد کند. او در تداوم ژستهای بشردوستانه مقامهای برلین ادعا کرد در ایران از اعدام به عنوان وسیلهای برای سرکوب استفاده میشود.
پیش از این هم یک سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان مدعی شد که برلین درصدد تشدید فشارها علیه ایران است تا مقامات تهران را پاسخگو کند.
آلمان از ابتدای بروز اغتشاشات در ایران مواضع غیرسازندهای را در پیش گرفت و دو ماه پیش روابط با تهران را مورد بازنگری قرار داد. وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به پایین بودن سطح روابط دوجانبه میان دو کشور در سال های اخیر و تکرار اتهامات حقوق بشری ادعا کرد، «اوضاع نمیتواند مانند سابق ادامه یابد، بنابراین ما رابطه خود را با شرایط تطبیق می دهیم.»
«آنالنا بائربوک» ادعا کرد که در حال تعلیق گفتوگوهای دوجانبه میان دوکشور است و «معدود ابزارهای باقی مانده در روابط تجاری و مالی را مورد بازنگری قرار میدهیم. همچنین حضور موسسات فرهنگی فعال آلمان در ایران را کاهش خواهیم داد.»
آلمان سپس در اقدامی همسو با مواضع ضد ایرانی واشنگتن از تمرکز برلین بر حوادث داخلی ایران خبر داد. سخنگوی وزارت امور خارجه المان ادعا کرده است: برلین، در مسیر واشنگتن حرکت میکند و در حال حاضر تمرکز ما بر حمایت از مردم و اعمال فشار بر ایران است تا از سرکوب حقوق مردم خود دست بردارد.
جمهوری اسلامی ایران اقدامات کشورهای اروپایی را مردود، غیر سازنده و متناقض با منشور ملل متحد و مقررات و سازوکارهای بین المللی میداند. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان درباره مسیر غیرسازنده، تکراری و شکست خورده اروپاییها هشدار داده و تصریح کرد: برای ما مشخص هست که چند رهبر اروپا نگاه شکست خورده نسبت به تحولات دارند.
وی همچنین در توئیتی خاطر نشان کرد که طرفهای اروپایی « با اشتباه محاسباتی، طی اقدامی غیرسازنده که مبتنی بر انبوهی از اطلاعاتِ غلط بود، دوباره به ابزار نخنما و بیاثر تحریم علیه ایرانیان متوسل شد. اغتشاش و تخریب اموال عمومی در هیچجای جهان تحمل نمیشود و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.»