رشت- ایرنا- مدیرکل آموزش و ترویج معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به انتخاب رشت به عنوان کاندیدای ثبت جهانی در حوزه صنایع دستی، گفت: ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی برای بازدید و بررسی پرونده رشت در حوزه صنایع دستی به این شهر سفر می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ویدا توحدی شامگاه دوشنبه در دومین نشست تخصصی گردشگری مقاومت در رشت اظهار کرد: با تلاش مسئولان شهری و صنایع دستی، میراث فرهنگی و صنایع دستی گیلان، در آخرین لحظات پرونده رشت را به شورای جهانی صنایع دستی به عنوان نامزد ثبت جهانی در این حوزه ارسال کردیم.

وی با قدردانی از مسئولان شهری رشت خاطر نشان کرد: با توجه به اراده و اعتماد مسئولان شهری در این حوزه، عزم خودمان را همسو با آنان قرار دادیم از این‌رو ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در جریان سفر خود از چهارم تا ۱۲ اسفند برای بررسی و بازدید چند شهر کشور از رشت نیز بازدید خواهند کرد که امیدواریم که رشت در حوزه صنایع دستی، ثبت جهانی شود.

مدیرکل آموزش و ترویج معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطر نشان کرد: صنایع دستی حداقل نیاز به واردات را دارد و با تکیه بر فناوری بومی و سنتی هر منطقه است.

بیش از ۲۷ هزار هنرمند صنایع دستی در ۴۲ رشته مختلف تولیدات محصولات هنرهای سنتی گیلان مشغول به فعالیت هستند و هفت شهر و روستای استان نیز با برندهای ملی و جهانی به عنوان شهر و روستاهای صنایع دستی معرفی شده‌اند.

چادرشب بافی، خراطی، چوب تراشی، گره چینی، نازک کاری، منبت و معرق چوب، حصیربافی، بامبوبافی، مرواربافی، سفالگری، کاشی معرق، مینای خانه بندی، چلنگری، قلمزنی، گلیم بافی، جاجیم بافی، شال بافی، نمد مالی، جوراب بافی، عروسک بافی و قلاب بافی از هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان است.

سرپرست شهرداری رشت نیز در دومین نشست تخصصی گردشگری مقاومت گفت: استان گیلان و شهر رشت دیار شیرمردان و زنان، غیوران و هشت هزارشهید دوران دفاع مقدس و اولین شهید سلامت و شهدای از جنس امنیت و مدافعان حرم و غیرت است.

یوسف یزدانی گیلان و شهر رشت را دیار آل بویه، دیلمی ها، آیت الله بهجت ها، احسانبخش ها، رودباری ها و شهدای گرانقدر دفاع مقدس معرفی کرد و افزود: رشت به واسطه سردار جنگل میرزاکوچک خان جنگلی و عزیزان نهضت مشروطه و آل بویه به عنوان شهر مقاومت در بین شهرهای کشور شناخته شده است و جزو هشت شهر گردشگری مقاومت قرار گرفت.

وی اظهار کرد: مزار سردار بزرگ میرزاکوچک خان جنگلی در سیلمانداراب و حرم مطهر فاطمه اُخری فرزند موسی بن جعفر در رشت می‌تواند نقطه عطفی در موضوع گردشگری مقاومت برای این شهر باشد.

دومین نشست تخصصی گردشگری مقاومت شامگاه دوشنبه با حضور نمایندگانی از شهرهای گردشگری مقاومت از تهران، بوشهر، کرمان، شیراز، اهواز، قم، تبریز و رشت در محورهای ظرفیت‌های گیلان در گردشگری مقاومت و پیشرفت، تبیین نقطه هویتی نهضت جنگل، شخصیت میرزا و شهدای مقاومت گیلان، نقش صنایع دستی در ترویج اهداف گردشگری مقاومت و همچنین ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و صنایع دستی گیلان برگزار شد.

شرکت کنندگان در دومین نشست تخصصی گردشگری مقاومت به بررسی و تبیین مقوله راهبردی گردشگری مقاومت و ظرفیت‌های پیش‌رو، چگونگی انتقال مفاهیم و گفتمان مقاومت در بستر گردشگری، ظرفیت‌های گردشگری مقاومت، تهیه سند راهبردی گردشگری مقاومت، گردشگری بین‌المللی مقاومت و اقتصاد فرهنگ و گردشگری مقاومت می‌پردازند.

دومین نشست تخصصی گردشگری مقاومت فردا در رشت به کار خود پایان می‌دهد.