به گزارش بامداد سهشنبه ایرنا از آسوشیتدپرس، ۱۲ نفر از این کشته شدگان در بحبوحه درگیریها بین نیروهای امنیتی و معترضانی که قصد داشتند کنترل فرودگاهی در شهر جولیاکا در نزدیکی مرز با بولیوی را به دست گیرند، رخ داده است.
این بالاترین آمار تلفات از زمان آغاز ناآرامی ها در اواسط آذر و پس از برکناری و دستگیری کاستیلو رئیس جمهور پیشین در پی تلاشی برای انحلال کنگره و جلوگیری از استیضاح وی بود که به طور گسترده محکوم شد.
بر اساس گزارشهای خبری، در میان ۱۲ کشته شده در جولیاکا، یک جوان ۱۷ ساله وجود داشت. سیزدهمین نفر هم در شهر نزدیک چوکویتو، جایی که معترضان یک بزرگراه را مسدود کردند، جان باخت.
دینا بولوارته جانشین کاستیلو و معاون سابق وی از طرحی برای پیشبرد انتخابات ریاست جمهوری و کنگره در سال ۲۰۲۴ که ابتدا برای سال ۲۰۲۶ برنامه ریزی شده بود، خبر داده است. او همچنین از تحقیقات قضایی در مورد اینکه آیا نیروهای امنیتی با خشونت بیش از حد عمل کردهاند یا خیر، حمایت کرده است.
اما چنین اقداماتی تاکنون نتوانسته ناآرامیها را سرکوب کند؛ ناآرامیهایی که پس از وقفهای کوتاه، پس از تعطیلات کریسمس و سال نو با قدرت در برخی از فقیرترین مناطق پرو جایی که طرفداران حکومت کاستیلو اکثریت را دارند، از سر گرفته شده است.
اعتراضها در سراسر پرو روز دوشنبه در حدود ۱۳ درصد از استانهای این کشور گزارش شد که بسیاری از آنها شامل موانعی بود که مانع تحویل بار کامیونداران به بازارهای مصرف میشد.
دولت بولوارته، اوو مورالس رئیس جمهور سابق بولیوی را به دامن زدن به ناآرامی ها متهم کرده است. عصر دوشنبه مقامات با صدور دستوری از ورود این رهبر بانفوذ چپ به کشور به دلایل امنیت ملی جلوگیری کردند.
مقامات مدعی شدند که هشت همکار و متحد مورالس - که آنها نیز ممنوع الخروج شده بودند - به تازگی به پرو سفر کردهاند تا فعالیتهای اعتراضی را در مناطق مرزی دو کشور هماهنگ کنند.
کاستیلو که قبل از نقل مکان به کاخ ریاست جمهوری در یک خانه خشتی در ارتفاعات آند زندگی میکرد، در انتخابات سال گذشته که نظام سیاسی پرو را متحول کرد و اختلافات عمیق بین ساکنان این منطقه پرتنش را آشکار کرد، به پیروزی نامحسوسی دست یافت اما پس از مدتی به اتهام کودتا برکنار شد.