«سید علی علویزاده» روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: بیش از ۹۰ درصد از نقاط ارزیابی شده توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این استان، دارای سطح تشعشع کمتر از ۲ صدم ولت بر متر هستند.
وی اظهار داشت: ۹ درصد از نقاط تشعشعی در این استان بین ۴۱ و ۲ دهم صدم ولت بر متر و یک درصد از نقاط استان نیز دارای تشعشعات بیشتر از ۴۱ صدم ولت بر متر هستند.
معاون اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی توضیح داد: این درحالیست که حد استاندارد، سطح تشعشع برای شبکههای GSM تلفن همراه ۴۱ و ۲۵ صدم ولتبرمتر بوده که بر این مبنا، عمده عرصه استان دارای سطح تشعشعی کمتر از ۲ هزارم حد استاندارد است.
وی اظهار داشت: رشد روز افزون مخابرات بیسیم و همچنین افزایش تقاضا برای استفاده از اینگونه امکانات باعث افزایش تعداد فرستندههای الکترومغناطیسی شده و با گسترش دستگاههای بیسیم، میزان تشعشعات الکترومغناطیسی نیز افزایش یافته و نگرانی مردم در رابطه با افزایش مضرات این امواج نیز بیشتر شده است.
معاون اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی گفت: سازمانها در سراسر جهان براساس شواهد علمی معتبر به تدوین استانداردهای حدود تشعشعات الکترومغناطیسی میپردازند.
علوی زاده افزود: در ایران مطابق با قانون حفاظت در برابر اشعه مصوب مجلس شورای اسلامی، سال ۱۳۶۸ حفاظت از مردم، کارکنان و نسلهای آینده و محیط زیست در برابر انواع پرتوهای یونساز و غیریونساز به عهده سازمان انرژی اتمی ایران است که در این راستا این سازمان اقدام به تدوین استاندارد ملی پرتوهای غیریونساز حدود پرتوگیری با کد ۸۵۶۷ کرده است.
وی اظهار داشت: کاربردهای مفید و اثرات تشعشعات الکترومغناطیسی شامل کاربردهای صنعتی و نظامی، کاربردهای پزشکی شامل فیزیوتراپی، سونوگرافی و لیزر است.
بیش از یکمیلیون و ۹۶۰ هزار مشترک استان مرکزی از اینترنت پرسرعت ثابت و سیار بهرهمندند.