ابراهیم تقیزاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره برنامه های این دانشگاه برای پذیرش دانشجویان خارجی به ویژه دختران افغانستانی به دلیل محدودیت آنها برای درس خواندن در کشورشان افزود: این دانشگاه برای پذیرش دانشجویان افغانستانی به ویژه دختران اعلام آمادگی کرده است.
وی ادامه داد: برگزاری دورههای آموزشی این دانشگاه برای پذیرش دانشجوی بین الملل در داخل کشور به صورت حضوری است و شرایط لازم را برای آموزش مجازی هم اعلام کرده ایم و به دنبال آماده سازی بسترهای لازم آموزش مجازی هستیم.
رئیس دانشگاه پیام نور تصریح کرد: در آینده ای نزدیک در پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه شرایط نام نویسی و انتخاب واحدها برای پذیرش دانشجویان بین الملل به ویژه دانشجویان دختر افغانستانی اطلاع رسانی می شود.
تقی زاده با تاکید بر اینکه برای پذیرش دانشجویان افغانستانی محدودیتی نداریم و میزان شهریه آنها هم اعلام شده است، گفت: میزان شهریه دانشگاه پیام نور نسبت به دانشگاه های دیگر کمتر است اما هیات امنای دانشگاه به ما اجازه تخفیف ۲۵ درصدی را داده است.
وی ادامه داد: همچنین از حامیان و خیرین دانشگاه کمک های لازم را دریافت می کنیم و از طرف دیگر قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل هم در این مورد اعلام کرد که سازمان ها می توانند به دانشگاه ها کمک مالی کنند.
تعداد انگشت شمار از دانشجویان پیام نور بازداشت شده بودند
رئیس دانشگاه پیام نور همچنین درمورد اعتراض های اخیر در دانشگاه ها گفت: در اعتراض ها تعدادی انگشت شمار از دانشجویان این دانشگاه در خارج از دانشگاه بازداشت شده بودند که بعد از تفهیم اتهام آزاد شدند.
تقی زاده با بیان این که حدود ۳۶۰ هزار دانشجوی فعال در دانشگاه پیام نور تحصیل می کنند، گفت: دانشجویان این دانشگاه در کنار خانوادههای خود هستند و نقشی که خانوادهها دارند و فعالیتهایی که تشکل های دانشجویی داشتند و از طرف دیگر بخشی از دانشجویان دانشگاه شاغل هم هستند و مجموعه این موارد و اقدامات فرهنگی، اطلاع رسانی توجیه دانشجویان و گفتمان سازی موجب شد تا دانشگاه پیام نور در این وقایع در سطح کشور با چالش خاصی روبرو نشود.
مشکلات مالی مهم ترین دغدغه دانشگاه پیام نور
وی درباره برگزاری امتحانات دانشگاه پیام نور هم گفت: امتحانات این دانشگاه در حال برگزاری است و آزمون های کتبی در حال به اتمام است و چهار درس از آزمون های مجازی است که در هفته آتی برگزار می شود و در واقع آزمون های دانشگاه به صورت مرتب در سطح کشور برگزار می شود و در این زمینه با مشکل خاصی روبرو نشدیم.
رئیس دانشگاه پیام نور در ادامه درباره مهم ترین دغدغهها و چالش های این دانشگاه در نیم سال اول تحصیلی اظهار داشت: مهم ترین چالش این دانشگاه مسائل مالی دانشگاه است. دانشگاه از سال گذشته با کسری بودجه مواجه بود که البته تدابیر مختلفی را برای حل این مشکل اتخاذ کردیم.
تقی زاده آمایش اعضای هیات علمی، ساماندهی رشته ها و درآمدزایی شعب دانشگاه پیام نور در استان ها را از برنامه های این دانشگاه اعلام کرد.
وی همچنین گفت: چالش دیگری که با آن روبرو هستیم، این است که هرچندگاهی که اعلام می کنیم دانشگاه نیازمند کمک و مساعدت بیشتری است به جای اتخاذ راهکارها و برنامه هایی برای کمک به دانشگاه، بلافاصله راهکارها و طرح هایی مانند ادغام دانشگاه با دانشگاه های دیگر را مطرح می کنند که این با توجه به موضوع و رسالت دانشگاه امکان ندارد.
وی ادامه داد: البته ساماندهی دانشگاه موضوعی است که در حال بررسی آن هستیم تا بتوانیم طرح و پیشنهاد نهایی را به وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه دهیم.
رشته های جدید راه اندازی می شود
رئیس دانشگاه پیام نور همچنین درباره رشته های جدید این دانشگاه گفت بدنبال اخذ مجوز برای برخی رشته ها به ویژه در حوزه بین الملل هستیم که تا این لحظه باوجود درخواستها از سازمان امور دانشجویان موفق به گرفتن مجوز نشدیم البته پیگیر این موضوع هستیم که باید از ظرفیت دانشگاه بهتر استفاده کرد.
تقی زاده ادامه داد: برخی رشتههای میان رشتهای و کاربردی هم تقاضا کرده ایم که از سوی معاونت آموزشی دانشگاه به معاونت آموزشی وزارت علوم ارسال شده است. این رشتهها در حوزه روانشناسی، میان رشته ای حقوق، هنر، معماری، علوم تربیتی، مدیریت و حسابداری هستند و از رشته های پرمخاطب به شمار می روند و سعی شده است که در این رشته ها، میان رشته های آنها هم راه اندازی شود.
وی افزود: البته برخی دوره های مهارتی در دستور کار دانشگاه قرار دارد که راه اندازی این رشته ها هم درخواست می شود، همچنین تغییر و بازنگری در برخی رشتهها و سرفصل های دروس را پیشنهاد داده ایم.