تهران – ایرنا - مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه‌ای تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت تولید نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس در استان‌های تهران، البرز و قم ۲۷۰ مگاوات است، گفت: برنامه‌ریزی برای افزایش این ظرفیت تا هزار مگاوات در دستور کار است.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، «رزم‌آرا ذاکری فر» درباره نقش شایان نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس در حفظ پایداری شبکه برق به‌ویژه در فصل تابستان افزود: نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس منافع و محاسن فراوانی دارند که مهم‌ترین این منافع کمک به حفظ پایداری شبکه برق در فصل تابستان است.

وی ادامه داد: محاسن دیگر این نیروگاه‌ها می‌توان به نقش‌آفرینی در زمینه کاهش آلایندگی محیط‌زیست، کاهش تلفات شبکه و افزایش راندمان بهره‌وری انرژی اشاره کرد.

دوبرابر شدن ظرفیت تولید برق نیروگاه کوچک‌مقیاس ساختمان وزارت نیرو

ذاکری فر درباره اینکه تاکنون بسیاری از سازمان‌های دولتی و شرکت‌های بخش خصوصی به این طرح پیوسته‌اند، گفت: ساختمان وزارت نیرو یک نیروگاه کوچک‌مقیاس فعال است که در حال حاضر ظرفیت تولید ۲ مگاوات برق دارد و قرار است تا تابستان سال آینده این رقم به ۴ مگاوات برسد.

مجری طرح تولید پراکنده برق منطقه‌ای تهران همچنین دررابطه‌با سازوکار فعالیت این نیروگاه‌ها خاطرنشان کرد: در این نیروگاه‌ها به‌جای اینکه گاز ورودی به مجتمع به‌صورت مستقیم در بخش سیستم‌های سرمایشی و یا گرمایشی مورداستفاده قرار گیرد، ابتدا وارد مولدها شده و از آن برق تولید می‌شود، سپس از حرارت تولید شده در این فرایند برای تولید گرمای ساختمان در فصل سرد و سرما در فصل گرم استفاده می‌شود که به‌طورکلی راندمان مصرف انرژی را تا دوبرابر افزایش می‌دهد.

در حال حاضر تعدادی از مجتمع‌های بخش خصوصی از طریق نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس نه‌تنها برق موردنیاز خود را تولید می‌کنند، بلکه با فروش مازاد برق تولیدی به شبکه سراسری از این محل درآمد نیز کسب می‌کنند.