سنندج- ایرنا- مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کردستان گفت: این استان آمادگی دارد دیپلماسی مهارت با رویکرد صادرات خدمات مهارتی به اقلیم کردستان عراق را احیا کند.

به گزارش ایرنا، فردین وکیلی روز سه‌شنبه در دیدار با مسئول دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان کردستان با تشریح خدمات انجام شده در حوزه ارائه آموزش های مهارتی به خارج از کشور در سنندج اظهار کرد: در سال‌های گذشته همکاری های دوجانبه مطلوبی میان جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق شکل گرفت.

وی افزود: در نتیجه این اقدامات ۲۲ نفر از مربیان دانشگاه پلی تکنیک اقلیم کردستان عراق برای گذراندن دوره‌های آموزشی مهارتی تکمیلی به استان کردستان اعزام شدند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کردستان ادامه داد: ۲ مربی در رشته های درب و پنجره ساز UPVC و برق صنعتی به اقلیم کردستان عراق اعزام شدند.

وکیلی یادآور شد: این اداره کل آمادگی خود را به نمایندگی از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برای از سرگیری، توسعه و گسترش تعاملات و همکاری‌ها با هدف انتقال تجربیات ارزشمند میان ۲ کشور را دارد.

وی بیان کرد: با توجه به وجود امکانات و تجهیزات آموزشی بروز و منطبق با نیازهای آموزشی روز دنیا و بهره‌گیری سازمان آموزش فنی و حرفه ای از مربیان توانمند و متخصص در حوزه های مختلف آموزش‌های مهارتی می تواند در توانمند سازی و تربیت نیروی متخصص و کارآمد اقلیم کردستان عراق عمل کند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کردستان استفاده از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف مهارتی برای اقلیم کردستان عراق را مفید ارزیابی کرد و گفت: صادرات خدمات مهارتی با رویکرد توانمند سازی نیروی کار اقلیم کردستان عراق از طریق مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان کردستان با توجه به اشتراکات مختلف فرهنگی و اجتماعی می تواند علاوه بر افزایش سطح همکاری‌ها، زمینه ساز صادرات بیش از پیش نیروی کار ماهر و متخصص را فراهم کند.

تبادل تجربیات زبان مشترک بین ملت‌ها است

خدر ویسی مسئول نمایندگی دفتر وزارت امور خارجه در استان کردستان هم در این دیدار ضمن اعلام آمادگی این دفتر برای تسهیل گری در ایجاد ارتباطات مختلف اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان با نهادهای ذیربط اقلیم کردستان عراق، اظهار کرد: خوشبختانه با ارتباط مناسب میان جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق می توان زمینه لازم برای احیای همکاری های دوجانبه در قالب انعقاد تفاهم نامه، همکاری میان ۲ کشور در زمنیه آموزش های مهارتی را بوجود آورد.

وی تسهیل روابط در سطوح مختلف سیاسی، فرهنگی و ورزشی را از جمله وظایف وزارت امور خارجه برشمرد و گفت: تبادل تجربیات ۲ کشور می تواند گامی بلندی برای حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در اقلیم کردستان عراق باشد.

مسئول نمایندگی دفتر وزارت امور خارجه در استان کردستان افزود: ایجاد بستر لازم برای تبادل تجربیات مهارتی به عنوان استفاده از مهارت به مثابه زبان مشترک بین ملت ها زمینه ساز امکان استفاده از ظرفیت های موجود است که در این بین وزارت امور خارجه تلاش خود را برای از سرگیری این تعاملات انجام خواهد داد.