مشهد- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: با کاهش نزولات آسمانی، میزان آب ذخیره شده فعلی در سد دوستی به عنوان اصلی ترین منبع تامین آب شهر مشهد با ۱۹۲ میلیون متر مکعب حجم ذخیره معادل ۱۶ درصد حجم سد است.

علیرضا طاهری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: با توجه به خشکسالی‌های اخیر و کاهش نزولات جوی، شرایط آبی بحرانی را درپیش رو داریم.

وی اضافه کرد: با وجود طرح‌های بزرگ تعادل بخشی و ساخت سد و خطوط انتقال آب در استان و مشهد امید است این بحران سپری شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: در سال آبی کنونی تا کنون در استان ۲۲.۸ میلیمتر بارندگی در استان ثبت شده که این آمار در طول ۳۰ سال گذشته ۳۹.۵ میلیمتر بود که ۴۲.۲ درصد کاهش دارد.

طاهری افزود: مقدار بارش در مشهد در سال آبی جاری تا کنون ۲۱.۲ میلی متر است، این آمار در بلند مدت ۳۹.۷ میلی متر بوده که بیانگر کاهش ۴۷ درصدی بارندگی است.

وی اضافه کرد: آب مشهد از بیش از ۴۵۰ حلقه چاه و چهار سد تامین می شود که سد دوستی با حجم هزار و ۲۱۱میلیون متر مکعب از مهمترین آنهاست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: حجم مخزن سد طرق نیز ۳۳.۱ میلیون متر مکعب است و هم اینک تنها ۲۳ درصد از حجم کل سد به میزان ۷.۷۳ میلیون متر مکعب، آب دارد.

طاهری افزود: حجم مخزن سد کارده نیز ۲۸.۱ میلیون مترمکعب است که در حال حاضر ۲۰ درصد آن به میزان ۵.۵۸ میلیون متر مکعب آب دارد همچنین ۳۳ درصد از حجم ذخیره سد ارداک با حجم ذخیره ۳۰ میلیون مترمکعب آب دارد.

وی ادامه داد: با همکاری شرکت آبفای مشهد مقرر شده از ظرفیت سدهای طرق، کارده و ارداک برای مواقع اوج مصرف آب استفاده شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: اوج مصرف لحظه‌ای آب در مشهد در سال جاری ۱۶ هزار و ۴۰۰ لیتر در ثانیه است که عدد بسیار بالایی است و شهروندان باید در ماه‌های پیش رو صرفه جویی ۳۰ درصدی را در مصرف آب شرب به کار گیرند.

سد مخزنی شوریجه هم در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شرق مشهد بر روی رودخانه کشف رود در حال ساخت است و این سد از نوع خاکی به ارتفاع ۴۶.۵ متر و طول ۳۷۴ متر است.

خراسان رضوی دارای ۳۲ سد در حال بهره‌برداری در شهرستانهای تربت‌حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت‌جام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان است.