تهران- ایرنا - همزمان با سفر فرمانده جدید ارتش پاکستان به ریاض و دیدار با رهبران سیاسی و نظامی سعودی، عربستان از برنامه خود برای افزایش سرمایه‌گذاری و سپرده ارزی در بانک مرکزی پاکستان باهدف کمک به بهبود وضعیت اقتصادی این کشور خبر داد؛ کمکی که در مقابل، انتظارات و خواسته هایی را هم برای ریاض بدنبال خواهد داشت.

به‌ گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از منابع رسمی پاکستان، ژنرال «سید عاصم منیر» سفر یک هفته‌ای خود به خاورمیانه را از عربستان آغاز کرد جایی که وی طی چند روز اخیر با رهبران سیاسی و نظامی سعودی از جمله ولیعهد عربستان دیدار کرد.

منابع خبری اعلام کردند که فرمانده ارتش پاکستان پس از دیدار از عربستان به امارات متحده عربی رفت و دیدار رسمی وی با رئیس دولت این کشور صورت گرفته است.

با توجه به تشدید بحران اقتصادی پاکستان از جمله کاهش ذخایر ارزی این کشور منابع آگاه پیش از سفر فرمانده ارتش پاکستان به عربستان گفتند که متقاعد کردن ریاض برای ارائه بسته مالی به اسلام‌آباد و کمک به بهبود وضعیت اقتصادی در دستور کار ژنرال عاصم منیر در دیدار با مقام‌های سعودی قرار دارد.

کمک‌های کلان سعودی به اسلام‌آباد درحالی است که پاکستان همواره در قبال این کمک‌ها متعهد به حمایت قوی راهبردی، سیاسی، امنیتی و دیپلماتیک از آل سعود شده و این مواضع در جریان سفر اخیر مرد شماره یک نیروهای مسلح پاکستان به عربستان تکرار شده است.

دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی سعودی نیز همواره قول رهبران سیاسی و نظامی پاکستان به حاکمان عربستانی بوده است‌.

رسانه‌های سعودی اعلام کردند: ریاض افزایش سپرده ارزی خود در حساب بانک مرکزی پاکستان به ۵ میلیارد دلار و همزمان افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را بررسی می‌کند.

ولیعهد سعودی سال گذشته میلادی اعلام کرد که کشورش سرمایه‌گذاری ۱۰‌ میلیارد دلاری در پاکستان خواهد داشت. تصمیم برای افزایش میزان سپرده ارزی عربستان در پاکستان نیز پس از ارتباط نخست وزیر این کشور با محمدبن سلمان صورت گرفت.

خبرگزاری رسمی عربستان گزارش داد: بن سلمان به صندوق توسعه سعودی دستور بررسی افزایش سپرده ارزی در بانک مرکزی پاکستان و همزمان افزایش سرمایه‌گذاری در این‌ کشور را ابلاغ کرده است.

معیشت پاکستان پس از وقوع سیل ویرانگر در این کشور در تابستان گذشته وارد بحران جدیدی شد. روز گذشته در کنفرانس بین المللی اهداکنندگان در ژنو با حضور دبیرکل سازمان ملل و مقام‌های پاکستان، کشورهای مختلف نیز بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی در مجموع ۱۰ میلیارد دلار برای کمک به سیل زدگان پاکستان را اعلام کردند.