به گزارش خبرنگار ایرنا، ساخت مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه الزهرا (س) در سال ۱۳۷۱ با کمک و اهدای زمین توسط فرد نیکوکاری انجام شد و در مراحل کار دانشگاه علوم پزشکی بابل با تخصیص اعتبار این مرکز را به امکانات و خدمات بروز درمان ناباروری مجهز کرده است.
با افزایش فعالیت های تخصصی این مرکز درمانی و نیز مراجعات زوجین برای درمان ناباروی خود ساخت بنای جدید برای مطلوب و مناسب سازی فضا و امکانات در دستور کار قرار گرفت و عملیات اجرایی ساختمان جدید از سال ۱۳۹۵ در زمینی به وسعت ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع آغاز شد.
ساخت بنای جدید مرکز درمانی تخصصی نازایی بابل به همان سال نخست آن خلاصه شد و بنا به اظهار نظر ریاست مرکز در همان زمان و با کمک خیران تا حدودی ساخت بنا انجام شد و اما بعد از مدتی کار متوقف باقی ماند به طوریکه طی سالهااعتباری برای ادامه روند ساخت از سوی وزارت بهداشت و درمان تخصیص نیافت.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم و دقت و توجه ویژه این دولت در خصوص موضوع درمان ناباروری زوجین این طرح نیز مورد تفقد قرار گرفته است و با تزریق اعتبارات مورد نیاز اجرای طرح از مرحله سکون و توقف خارج شده است.
به طوریکه در مدت ۶ سال پیشرفت فیزیکی طرح ۴۵ درصد بود و اما با روی کارآمدن دولت سیزدهم و توجهات صورت گرفته پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصدی در مدت یکسال اخیر در آن رخ داده است و اکنون این طرح پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصد دارد و بنا به اظهار نظر مسوولان مرکزبا روند فعلی تخصیص اعتبار این مجموعه تا شهریور ماه سال آینده به بهره برداری می رسد.
آیتالله رئیسی در دوران تبلیغات انتخاباتی در بازدید از بیمارستان میلاد تهران قول داد که "توسعه خدمات ناباروری از برنامههای قطعی دولت است و باید بدون چون و چرا اجرا شود" و اکنون این وعده رییسجمهور در مازندران محقق شده و مردم اجرایی شدن یکی از مفاد قانون حمایت از خانواده که هدفش پوشش بیمهای درمان ناباروری است را مشاهده میکنند.
تا پیش از این، بسته حمایت از زوجهای نابارور وجود داشت. به این معنی که اعتبارات درمان ناباروری در اختیار وزارت بهداشت قرار میگرفت، اما اکنون با محقق شدن بیمه درمان ناباروری، سازمان بیمه سلامت به عنوان نهاد متولی انجام این کار مشخص شده است و هزینههای درمان نازایی را میپردازد. به این ترتیب۹۰ درصد از هزینههای لازم برای فرزنددار شدن، از دوش مردم برداشته شد و به بیمه محول شده است که افزایش توان مالی زوجها برای درمان ناباروری از دستاوردهای آن به شمار می رود.
در این طرح سازمان بیمه سلامت مکلف است براساس تکالیف قانونی از زوجهای نابارور با هدف اجرای سیاستهای جمعیتی حمایت کند. البته پوشش بیمهای هزینههای درمان ناباروری و زایمان در بند سوم سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۳ مورد تاکید قرارگرفته است؛ ضمن اینکه در قانون برنامه ششم توسعه نیز تمهیدات لازم درقالب بودجه تکلیف شده است.
توجه به این قوانین و به دنبال آن تاکید بر اجرای سیاستهای جمعیتی سبب شد که در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ بیمه درمان ناباروری تصویب و دولت مکلف به پوشش ۹۰ درصدی هزینههای سه دوره کامل یکی از روشهای درمان ناباروری برای زوجین نابارور شود.
علاوه بر این ابلاغیه کشوری مازندران در مسیر کمک به زوج های نابارور قرار گرفته است برای ساخت و تجهیز مراکز درمان ناباروری اقدام کرده است که از آن از ۱۷۶ مصوبه سفر رییس جمهور به مازندران ۲ مصوبه ویژه به حوزه درمان زوجین نابارور اختصاص یافته است.
راه اندازی مرکز درمان ناباروری بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) بهشهر در شرق مازندران و راه اندازی همین مرکز در بیمارستان شهید بهشتی نوشهر در غرب استان در دستور کار قرار گرفته است که با فعالیت آنها دسترسی افراد برای دریافت خدمات از این نوع مراکز نیز تسهیل یابد.
تا پیش از اجرایی شدن این وعده دولت سیزدهم تنها مرکز درمان ناباروری مازندران در مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه الزهرا (س) در بابل فعال بود. اما همپا با کمک دولت به پرداخت هزینه درمان زوج های نابارور در این استان تلاش برای فراهم کردن زیر ساخت های دولتی به منظور دسترسی راحت تر زوج ها به خدمات درمانی اجرا شد و البته همچنان نیز ادامه دارد.
دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی درمانی بابل یکی از ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران به شمار می رود که حدود۵۲۰ هزار نفر از جمعیت این استان را زیرپوشش خدمات درمانی و بهداشتی خود دارد.
مازندران بیشتر از سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
توسعه مرکز ناباروری بابل با تخصیص اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریالی
رییس مرکز تخصصی درمان ناباروری فاطمه الزهرا(س) بابل به خبرنگار ایرنا گفت: مرکز درمان ناباروی در سال ۱۳۷۱ با حمایت مالی یک خیر احداث شد و دانشگاه علوم پزشکی بابل برای تجهیز آن هزینه کرده است.
دکتر صدیقه اسماعیل زاده افزود: در این مدت فعالیت تخصصی بخش نازایی مرکز از سال ۱۳۷۵ شروع و با ارتقاء تجهیزات و افزایش مراجعه کنندگان درمان نازایی با روش IO تحریک تخمک گذاری، IUI تلقیح داخل رحمی، IVF لقاح داخل آزمایشگاهی از سال ۱۳۷۷، ICSI تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم از سال ۱۳۷۹ مشغول ارائه خدمت است.
وی ادامه داد: پزشکان متخصص و فوق تخصص این مرکز جهت پیشگیری درمان، سلامت بارداری و سلامت دوران بارداری با طرحهای مختلف آماده ارائه خدمات به مردم مازندران و مردم استانهای همجوار است.
رییس مرکز تخصصی درمانی ناباروری فاطمه الزهرا(س) بابل با اشاره به اینکه این مرکز دارای ۳۵ تخت مصوب و ۱۵ تخت فعال است، گفت : بیش از ۲۶ هزار پرونده برای ارائه خدمات درمان ناباروری به زوجین در مدت ۲ دهه فعالیت این مرکز تشکیل شده و روند درمان آنها انجام شده است.
وی ادامه داد : علاوه بر خدمات به زوجین نابارور این مرکز خدماتدهی به دختران و پسران مجرد را انجام می دهد به طوریکه این افراد که مبتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان دستگاه تناسلی در مردان می شوند قبل از شیمی درمانی و جلوگیری از عوارض این داروها تخمک ها و اسپرم ها فریز و در این مرکز نگهداری می شود تا پس از ازدواج برای انجام روند بارداری داخلی رحم اقدام شود.
دکتر اسماعیل زاده به درمانگاه های موجود در این مرکز اشاره و تصریح کرد: درمانگاه نازایی، فوق تخصص سقط برای کمک و مشاوره به بانوانی که سقط های مکرر بیش از ۲ بار دارند و همچنین درمانگاه اندومتریوز برای درمان بیماری های لگن، تخمدان و انسداد تخمدان بانوان مشغول ارائه خدمات است.
وی از مدیریت استرس ناباروری، تغذیه، آموزش اصلاح سبک زندگی و رژیم درمانی به دیگر درمانگاه های تخصصی مرکز درمان ناباروری نام برد و گفت : این خدمات در راستا و همسو با درمان ناباروری و کمک به بانوان در این زمینه است.
رییس مرکز تخصصی درمان ناباروی فاطمه الزهرا(س) گفت: طی این مدت با توجه به گستره و تنوع خدمات تخصصی درمان ناباروری که این مرکز ارائه می کند به تعداد افرادی که به مرکز مراجعه می کنند اضافه شده است به طوریکه در ۶ ماهه نخست امسال ۶ هزار و ۴۰۰ زوج از اقصی نقاط کشور برای دریافت خدمات به این مرکز مراجعه کردندو تعداد مراجعات افراد به مرکز در سال گذشته را ۱۱ هزار و ۱۷۲ زوج است.
وی در خصوص کسب نتایج بارداری مثبت خوب در این مرکز گفت: باتوجه به اینکه بخشی از زوجینی مراجعه کننده به این مرکز جزو افراد ارجاع شده از دیگر مراکز درمانی ناباروری کشور هستند با این وجود حدود ۲۸ درصد اقدامات درمان ناباروری این مرکز منتج به بارداری شده است که این آمار در سیستم پزشکی استاندارد و خوب است.
دکتر اسماعیل زاده ادامه داد: با توجه به تنوع و تخصصی بودن خدماتی که این مرکز ارائه می کند توسعه فضای فیزیکی مجموعه از سال ۱۳۹۵ در دستور کار قرار گرفت و این طرح در زمینی به وسعت ۲ هزار و ۵۰۰ متر در پنج طبقه آغاز شد که برآورد هزینه ساخت آن در زمان آغاز اجرای طرح بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام شد.
وی گفت: بجز سال نخست آغاز عملیات اجرایی در مابقی این سالها برای ساخت مرکز اقدام خاصی انجام شد و ساخت طرح متوقف ماند تا اینکه در دولت سیزدهم این طرح به عنوان یکی از طرح های مهم دیده شد و با تخصیص اعتبار طرح وارد فاز اجرایی قرار گرفته است.
به گفته رییس مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطه الزهرا(س) در این دولت تاکنون ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بمنظور تکمیل این طرح اختصاص یافت و با تداوم روند تزریق این اعتبار پیش بینی می شود این طرح شهریورماه سال آینده به بهره برداری برسد.
ارائه خدمات درمان ناباروی با اجرای طرحهای حمایتی دولت و برکت
مدیر مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه الزهرا (س) گفت : این مرکز با امکانات و تجهیزات پیشرفته و حمایت های مالی دولت در قالب طرح حمایتی، طرح برکت، طرح بسیج به مردم خدماتدهی می کند.
کلثوم شورکلایی با اشاره به اینکه طرح حمایتی %۹۰ وزارت بهداشت بعنوان طرح حمایتی زوجین نابارور در این مرکز اجرایی شد، تصریح کرد: این طرح از اول فروردین سال گذشته توسط بیمه پایه تحت پوشش قرار گرفته و ۹۰% هزینه را بیمه های پایه تامین سلامت می پردازند.
وی مشمولان طرح حمایتی دولت از زوجین نابارور را زوجینی که زیر ۴۲ سال دارند و یک نفر از زوجین تابعیت ایرانی داشته باشد و در صورتیکه با داشتن فرزند بتواﻧﻨﺪ برای فرزند بعدی هم اقدام کنند اعلام کرد.
مدیر مرکز درمانی تخصصی ناباروری فاطمه الزهرا(س) بابل گفت : از زمان آغاز اجرای این طرح تاکنون یک هزار و ۶۲۱ زوج از خدمات مرکز برای درمان ناباروری خود بهره مند شدند.
وی به اجرای طرح برکت از سوی دفتر نهاد مقام معظم رهبری با سیاست فرزند آوری جهت ارتقاء نرخ باروری و رفع مشکل مالی مراجعان شهری و روستایی نیازمند و کم درآمد، از مهر ۹۴سال ۱۳۹۴ در این مرکز اشاره کرد و افزود: یک هزار و یکصد زوج از خدمات این طرح در مرکز درمان ناباروری حضرت فاطمه الزهرا(س) بابل بهره مند شدند.
شورکلایی ادامه داد: زوجینی کم برخوردار، ۳۵ سال و ساکن روستا که فرزند ندارند زیر پوشش این طرح قرار می گیرند و تمام هزینه درمان آنها را پرداخت می شود.